Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грижа за домашните миленици

Дискусија во 'Дом' започната од snake, 13 јануари 2010.

1. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Морам нешто контрацептивно да и дадам, можеш да ми посочиш некој лек?

2. Divine91

Divine91 Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    54
    imame problem so dehidrti ne jadi kuceski t.e nikakov ne jadi osven Royal canin za Macki .. Da ne mu shteti so mu davam dehidrat zamacki?? :worried:

3. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Освен за инексиите (во кои не сум сигурна дека се во ред) не знам.
    Пиши ја формулата од дехидратот за мачки. Или прати ми линк од неа.

4. June

June Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2015
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    пред брзо време си зедов кученце на 12 мај ќе прави 2 месеци, е сега вака на 26 април му дадовме апче за прочистуање и бидејќи имаше глисти ветеринарот ни кажа да му дадеме апче и на 10ти мај за да бидеме сигурни дека целосно ќе се исчисти од глистите, и сега најверојатно по една недела откако ќе му го дадеме апчето треба да се вакцинира, е сега сакав да прашам колкав период треба да помине за да може кучето да се шета, бидејќи имам слушнато дека по првата вакцина кучето не треба да има контакт со други кучиња за да се здобие со имунитет ? ви благодарам :D

5. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    http://forum.femina.mk/threads/Вакцинација-на-кучињата.23139/#post-2305018
    На темава имаш редослед на вакцини.
    До 3 месеци кутрето треба да биде под карантин, не смее да биде во контакт со измет или животни. За тоа време најдобро е да биде дома. Доколку не се примат сите вакцини или не биде кутрето под карантин, има ризик да се справувате со тешки болести во иднина.

6. Divine91

Divine91 Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    54
    Pomagajte l, maceto mi e staro 2nedelo mackata zamina pak da se pari cel den go nema videno i w gladno sega mu dadov. Polamelkce mesano so voda, ama neznam kako da go masiram na meseto.. a i neki od spricot da jadi nekam da mi umriii, eksik de kuce de mace me maci neodgovorna. Macka

7. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Помешај млеко со вода и жолчка од јајца. Додај неколку капки лимон и храни го мачето на секои 3 саати. По јадење навлажни хартија и триј му го газето.

8. BezglasnaBukva

BezglasnaBukva Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    1.952
    Да не знае некоj случаjно дали идиотине, шинтери, собираат мачки од улица?

На Инферно му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Имам проблем со мојата Луси, кучка, која што е стара 2 години точно, до сега не парена. Од пред две недели некаде забележав дека од едната дојка и тече бело - жолтеникава течност, да не речам како млеко, пошто нема шанси млеко не е спарена. А од другите, ако и ги стиснам и тече бело проѕирна леплива течност. А само од таа едната бела течност, по неколку капки на неколку дена, не постојано, по малку, и се плашам што може да е тоа.
    Пошто овие денови сум у Неготино му се јавив на ветеринарот тука, денеска или утре ќе дојде, секој ден одлага пошто си има и приватни работи, и додека да дојде место не ме фаќа.
    Знае ли некој што може да е ова жити се, дали е опасно, дали е нормално, немам врска, гуглав гуглав ништо не можев да најдам, се нервирам и се плашам. :(
    А она си јаде најнормално, весела е, игрива, се шеткаме секој ден, си спие нормално...

10. Инферно

Инферно Активен член

Се зачлени на:
    7 мај 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    50
    Не собираат мачки само кучиња.

На BezglasnaBukva му/ѝ се допаѓа ова.
  11. BezglasnaBukva

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    1.952
    Фала богу! Од памет се извадив, ми го нема мачорот два дена и приметив дека сите мачки ги нема од улица

На Инферно му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Hahn

Hahn Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    35
    Имам бела рипка (карас) и перките ја менаа бојата во црна. Не знам дали е нормално или не, имал некој искуство? Да не е од храната?

13. BezglasnaBukva

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    1.952
    А знаете ли до колку работи Вардариште? т.е до колку саат можам да најдам некој таму и да се распрашам

14. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Да не има лажна бременост?
    На другарка ми кучето имаше така, и беше надуен стомакот и градите, цело време се галеше и спиеше, си копаше дупки демек да се пораѓа, јадеше премногу, а не беше воопшто парена. После почна играчките и мачето да ги третира како да и се деца, ги лижеше, ги преместуваше натака навака :D. Не се нормални кучињава. :D

На kjukli, RebeliousGirl007, 1209 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.572
    Допаѓања:
    43.025
    Анушκа да не те плашам ама сега κога пρочитав се сетив деκа на една емисија гледав κучκа со ваκов пρоблем, κонстатиρаа тумоρ, сега исκρено не се сеќавам точно што κаκо беше ама најдобо, за сеκој случај бρзо неκа ја пρегледаат.

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    6.381
    DSCN2258.JPG Луѓенца , да ве прашам нешто.
    Пред малку ја купив оваа ампула(360ден) против болви за моето куче, затоа што приметив дека често се чеша. Не е голем раст, и има околу 10-11 кг.

Ја купив во пет шоп , и човекот ми рече да му ставам од неа малку на вратот и кај дел пред да почне опашката. Јас успеав само кај вратот да му ставам. (кај опашката ме напаѓа)
    И ми рече следен пат да му ставам во јули-август..
    Точно е тоа? :)

17. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Ампулава за колку кг куче е? Не мислам дека е за куче од 10кг... Јас вакви исти купувам за моето куче од 25 кг. Однеси го на ветеринар, си ја предозирала ампулата.

18. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    6.381
    Човеков во продавница ми рече дека е таман. Пошто и он става од истите на други кучиња со таа тежина.
    Може и да тежи повеќе моето :)

19. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Не сакам да правам реклама, но според мене и моето искуство најдобри се ампулите Frontline. Цената е тука некаде, јас земам од 20-40кг 540 ден, за помала килажа се поефтини, но барем мирна ќе си. Инаку како на почетокот на опашката? Јас знам дека ампула се става само на врат, т.е на место каде што не може кучето да се дофати.

На Oscar Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Hahn

Hahn Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    35
    Ампулата е за 20-40 кг, можеше да земиш од таа за 10 кг. таман ќе ти дојдеше. И јас користам од истите и мене ми кажаа да ставам на средината на вратот а може и по некоја капка над рамената. Дејството треба да е 3 месеци, ама на моето куче делува околу 2 месеци.