Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грижа за домашните миленици

Дискусија во 'Дом' започната од snake, 13 јануари 2010.

1. Psychen

Psychen Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2014
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    86
    Се надевам дека ќе добијам одговор брзо.
    Најдов 6 мали кученца, околу 4/5 дена. Најдовме и кучка која има само едно кученце и тоа 2 дена, а има премногу млеко. Многу ми е важно да успеам да ги зближам кученцата со кучката и таа да ги прифати како свои. дали некој од вас имал до сега искуство со ова? Некои совети. Важно ми е. Кученцата се слаби и со цуцла малку јадат, ова е одлична можност за да бидам сигурна дека нема да умрат.

2. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    mozebi ke mozes samo treba da bides pokraj niv mozno e da gi napadne

3. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.893
    Допаѓања:
    7.626
    Девојки имам кученца стари околу 20 дена. Цицаат, ама кажете ми дали смеам и дали треба да им давам нешто друго

4. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    ostavi gi neka cicaat dodeka ne se odbijat samite e za vakcini rasprasaj se jas za vakcini poveke ne se mesam pozz

На Minnie-e му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Женски помош малку :(
    Имам мачор, стар е околу 2 години. Не знам што му е периодов, многу ослабна, јаде малку, се клати кога оди, најверојатно од што нема сила. Не повраќа, бар не сум го видела (надвор го чувам) Забележав дека му фали крзно кај вратот, прилично голем дел. Што може да му е?

6. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    na vetrinar nosi go,apce za glisti daj mu i ke mu dadat nes za suga za imunitet ke ti kazat sto e

На MacaLove му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Најдобро однеси го на ветеринар. Ама според мене не опиша нешто опасно. Сите мачори овој период се такви. Слабеат зашто помалку јадат во лето, а и се митарат повеќе од жешкото, крзно може да му недостига зашто сигурно се степал со некој мачор. Ама пак ќе речам, може и да се други причините, однеси го на ветеринар.

8. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Кога ќе наполнат 3 недели почни да им даваш дехидрат со Стартер формула. Можеш да им го помешаш со јогурт или павлака и да им го направиш како кашичка, така најдобро е да се почне.

9. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Јас ќе го однесам секако, меѓутоа многу сум слаба деновиве со пари, па затоа барам вака помош.
    Сега видов дека и пролив има, не знам што да му дадам.

10. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Свари му ориз и дај му оризова вода (нема да смета и оризот).
    И тука ние можеме да претпоставуваме што може да му биде. Сигурно 10000 денари нема да ти земе ветеринарот, па да не го носиш мачето на преглед.

Последна измена: 18 јуни 2015
  11. butterfly52

butterfly52 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Девојки пред некој ден ми се прејаде кученцето (јас го нахранив а и моите му дале да јаде без мое знаење). После некое време ја поврати целата храна, од тогаш повраќа и има пролив, инаку играво е и весело. Ве молам за помош, што е најдобро да го хранам овие денови?

12. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Дај му јаглен, труење е. Јас ти препорачувам да земеш Brit-Puppy all breed- Lamb and rice. Врвна храна за мали кутриња е тука. Колку месеци е кутрето? Со што го храните?

13. butterfly52

butterfly52 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Се работи за малтезер, 3 кг и 2 години старо. Обично му купувам храна за мали кученца. Инаку на ветеринар му ставија две инекции една за подобро варење на храната и другата против пролив. До вечер ќе му дадам и јаглен

14. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Посвоив бездомна, бремена кучка која роди 9 кутриња на 8 Мај. Се беше в ред, но пред една недела две од нив почнаа да се влечат, не можат да стојат, станат паднат, како да не можат да си држат рамнотежа. Ги однесов на ветеринар, ми рече дека сето тоа е како резултат на недостаток на калциум и ми даде апчиња. Моиве инати никако несакаат да ги јадат, џабе е и мушкање во уста и се, одма ги плуваат. Сега и давам А+Д капки (оние што се за бебиња), но сеуште нема никаков напредок. Ви се има ли вакво нешто случено?

15. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Kolku pari mozesh da posvetish na hrana za kuche? Da znam shto da ti predlozam, kako pokvaliteten dehidrat. Jas razbrav deka si go hranela so hrana za kutrinja, ama greshka sum bila. :D Koj brend e hranata so koja go hranite?

Drobi im go kalciumot vo kashichkite. Nemora direkno da im davash kalcium. Isto taka i na majkata davaj i kalcium barem 2 pati dnevno. Kashichki pravi im od dehidrat (puppy formula), natopi im go dehidratot so pavlaka ili jogurt.

*Prostete za latinicava* :$

16. 123Boko123

123Boko123 Нов член

Се зачлени на:
    13 јуни 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Mislam deka ke ti pomognam sekako ama nesum mn siguren moras da doznaesh kolku kucenca imala kuckata i taja moze da go prifati brojotna kucenca kolku sto okucila kuckata povise ne prifakja probaj so 3-4-5 kolku ke prifati oke stavigi so nea 2 dena i nadgleduvajgi dodeka gi prifati da ne im napravi nesh! :D

17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.512
    Допаѓања:
    251.416
    Купивме куче, пит бул, ама кучево заболело од демодекс, има на неколку места, ама веќе почнало да му растат влакна. Ни рекоа дека не е ништо страшно и дека се лекува.
    Го носеле на ветеринар, денес и ние ќе го носиме.
    Другите кученца веќе се исчистиле.
    Сте имале ли искуство со ова, и дали е опасно за човекот, особено за дете.
    Син ми сака да си игра со кучето, ама не му дозволувам.

18. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Ќе треба да набавите ампули Адвокат. 100 евра се цело пакување (4 ампули). Единствено решение ви е за лекување демодекс. Ампулите исто така штитат од песочни мушички кои пренесуваат лишманија (болеста е скоро неизлечива и тешко се забележуваат симптомите, односно не се видливи), од болви, срцев црв и слични внатрешни паразити. Прашајте го вашиот ветеринар за ампуливе, би требало да знае од каде да ги земете.

едит: Сега видов, ако почнале да му растат влакна самото се изборило против болеста. Имало доволно Т клетки и не се влошила состојбата. Како и да е, однесете го на ветеринар,

19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.512
    Допаѓања:
    251.416
    Ампуливе поскапи од кучето.
    Тогаш ќе го вратам, искрено скапи ми се.
    Инаку кучето веќе примало терапија, а и не била толку скапа.
    Многу се 100 евра.
    Мора да ги користи?

20. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Не, чим му растат влакна не мора. Само однеси го на ветеринар да ти каже што треба да правиш.