Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грижа за домашните миленици

Дискусија во 'Дом' започната од snake, 13 јануари 2010.

1. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Со што ја хранеше?

2. Divine91

Divine91 Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    54

Ke ja probame i nea samo neka jadat :) So ribata nesaka da ja namirisa, a pileskata me iznenadi kolku brzo pocna da ja jadi, vcera 1 den bese... denes mnogu mnoguuu mek izmetoto predpostavuvam treba da se navikni nekoj den.. samo me zagrizva ne ja jadi preporacanata doza so 10 - 15 grama pomalce jadi.. A neki 2 obroci stalno samo navecer jadi .. i ako pocni da odbiva.. ? Ja imav zemeno Husse ama nesakase da ja namiirisa od 2 pati so mu dadov da jadi.. prvio patimase mn diareja a 2 pat se povrtai i mackite babami gi rani so nea.. :)

3. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Треба недела за да се стабилизира изметот. И мојава јадеше само навечер, затоа и навечер ѝ давам, од сабајле домашно готвена јаде. А, и она го сака вкусот на кокошка. Види како ќе реагира на хранава во овие 2-3 недели, сега е рано за да се каже дека има некакви резултати од хранава.

А, мачките нека не ја јадат хранава, штетна е за нив.

4. emet

emet Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    se si jade i hrana za macka i meso, jajca se

5. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Која мачешка храна? Може би треба да смениш вкус на храната, може би ѝ е тешка зашто не е сениор. Сѐ може да е

6. Tofffy

Tofffy Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    И јас имам проблем со агресивноста, малтезерче е со мал раст сега ќе полни 3 години. Беше многу мирно кученце кај сите се милуваше сега веќе лае кај стигне. Беше дијагостицирано од крипторхизам и оперирано, после операцијата се смени и лае по луѓето , никој не смее да ни се доближи до нас, кога го носам у кафич и келнер коа доаѓа полудева и плус може да касне некој од фамилијата на пример кога е до сестра ми и ако и се приближи мајка ми, не знам зошто но ја ма каснато неколку пати. Веќе не знам што да напраправам, пробувам да ме разбере, но како да не знае зошто му се писка или казнува.

7. emet

emet Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    ne problemot toa
    uopste nesaka nisto bas nisto da jade, bega od hrana samo ja pomirisa i bega i spie po cel den i voda pie

8. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Однеси ја на ветеринар тогаш. Може и да ѝ дошло времето... Толку живеат мачките 15-20 години.

9. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.574
    Допаѓања:
    43.073
    Луѓе јас имам проблем со моето, многу се плаши од бучењето на бормашина.Знам дека звучии смешно, но деновиве во зграда се работи и постојано брчи тоа, моетоо куче постојано се тресе, се крие и квичи, ништо не го смирува, толку е исплашено што мислам дека срце ќе го мавне.Некој совет да го смирам, досега ни заигрување ни храна ни галење ништо не го смири.

10. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Има една "облека" за кучиња tundershirt. Во Македонија ја нема, така да можеш да земеш некоја мала блуза, да го облечеш во неа и тоа што виси да го врзеш горе, за блузата за му биде ептен кнап. Техникава ја користат доста сопственици во Англија и Америка.

На MiloMalo и 1209 им се допаѓа ова.
  11. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Луѓе ве молам уште денес за одговор.кој има искуство со кастрирање на мачор.сакавме мојов да го кастрираме во четвртокот ама мн врнеше и не бивало.сакам да ве прашам дали имал некој неубаво искуство со кастрирање пошо нн се плашам. Нема да го оперираме со целосна анестезија туку со локална, страв ми е да не не стане од целосна

12. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Има негативни страни кастрирањето ако не се постапува како што ќе каже ветеринарот (зборам за одличен ветеринар, а тоа треба да се бара пред кастрацијата). Кастрирањето е иначе поедноставна процедура од стелиризирањето. Но, како што кажав, ако операцијата ја изврши одличен ветеринар, нема за што да се грижиш.

13. Angel.girl

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    А кои се негативните страни? Инаку татко ми е доктор он ке го кастрира.и баш ради тоа ако била голема влажноста на воздухот не бивало, значи некеше.мн ќе отечело местото ќе загноело и не го кастриравме некња.и баш ради последиците од целосна анестезија се решивме за локална. Татко ми неќе да ми ги каже негативните последици

14. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Дебелеење, цистит и премала активност. Може да има проблеми со растот (но ептен ретко) ако се кастрира пред да достигне сексуална зрелост.

15. Angel.girl

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Да, тие ми ги кажа.
    Мислев некои компликации во текот на самата операција да не има или во наредните денови. Мн сум паничар и секогаш мислам на најлошо

16. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    А, не, едноставна процедура е и ретко е да се згреши.

17. Angel.girl

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Фала ти Папи, ме успокои малку ама сепак коа го сакас најмногу неможиш да не мислиш на се :)

На Papillon.Papi му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.896
    Ве молам одговорете ми ..
    Мојата мачка веќе цела недела има раничка на устата :/ дали сте се соочиле со ист проблем од што може да и е и како сте го третирале ?(facepalm)

19. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Дечки маца како да се изгорила од греалката. Има портокалова дамка баш како изгорено. Деновиве и слабо јаде, слабо вода пие, само спие, сака да се гали. Еве сега ми поврати нешто жолтко. И нудам сува храна не сака, вода не сака, а бара да јаде. Ветеринаров не ми се јавува на телефон, денес до 2 работат, утре не работат, а сега немам како да ја однесам. Некое чаре?
    2015-10-31 13.23.40.jpg

20. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Стави мокро крпче на изгореницата и завиткај го со завој. Најдобро е да биде ладна водата. За храна, свари и месо со ориз и нека бидат 50-50. Ако повраќа ѝ треба лесна храна, а дехидратот не е лесно сварлив.

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.