Ke ja probame i nea samo neka jadat So ribata nesaka da ja namirisa, a pileskata me iznenadi kolku brzo pocna da ja jadi, vcera 1 den bese... denes mnogu mnoguuu mek izmetoto predpostavuvam treba da se navikni nekoj den.. samo me zagrizva ne ja jadi preporacanata doza so 10 - 15 grama pomalce jadi.. A neki 2 obroci stalno samo navecer jadi .. i ako pocni da odbiva.. ? Ja imav zemeno Husse ama nesakase da ja namiirisa od 2 pati so mu dadov da jadi.. prvio patimase mn diareja a 2 pat se povrtai i mackite babami gi rani so nea..
Треба недела за да се стабилизира изметот. И мојава јадеше само навечер, затоа и навечер ѝ давам, од сабајле домашно готвена јаде. А, и она го сака вкусот на кокошка. Види како ќе реагира на хранава во овие 2-3 недели, сега е рано за да се каже дека има некакви резултати од хранава. А, мачките нека не ја јадат хранава, штетна е за нив.
Која мачешка храна? Може би треба да смениш вкус на храната, може би ѝ е тешка зашто не е сениор. Сѐ може да е
И јас имам проблем со агресивноста, малтезерче е со мал раст сега ќе полни 3 години. Беше многу мирно кученце кај сите се милуваше сега веќе лае кај стигне. Беше дијагостицирано од крипторхизам и оперирано, после операцијата се смени и лае по луѓето , никој не смее да ни се доближи до нас, кога го носам у кафич и келнер коа доаѓа полудева и плус може да касне некој од фамилијата на пример кога е до сестра ми и ако и се приближи мајка ми, не знам зошто но ја ма каснато неколку пати. Веќе не знам што да напраправам, пробувам да ме разбере, но како да не знае зошто му се писка или казнува.
ne problemot toa uopste nesaka nisto bas nisto da jade, bega od hrana samo ja pomirisa i bega i spie po cel den i voda pie
Луѓе јас имам проблем со моето, многу се плаши од бучењето на бормашина.Знам дека звучии смешно, но деновиве во зграда се работи и постојано брчи тоа, моетоо куче постојано се тресе, се крие и квичи, ништо не го смирува, толку е исплашено што мислам дека срце ќе го мавне.Некој совет да го смирам, досега ни заигрување ни храна ни галење ништо не го смири.
Има една "облека" за кучиња tundershirt. Во Македонија ја нема, така да можеш да земеш некоја мала блуза, да го облечеш во неа и тоа што виси да го врзеш горе, за блузата за му биде ептен кнап. Техникава ја користат доста сопственици во Англија и Америка.
Луѓе ве молам уште денес за одговор.кој има искуство со кастрирање на мачор.сакавме мојов да го кастрираме во четвртокот ама мн врнеше и не бивало.сакам да ве прашам дали имал некој неубаво искуство со кастрирање пошо нн се плашам. Нема да го оперираме со целосна анестезија туку со локална, страв ми е да не не стане од целосна
Има негативни страни кастрирањето ако не се постапува како што ќе каже ветеринарот (зборам за одличен ветеринар, а тоа треба да се бара пред кастрацијата). Кастрирањето е иначе поедноставна процедура од стелиризирањето. Но, како што кажав, ако операцијата ја изврши одличен ветеринар, нема за што да се грижиш.
А кои се негативните страни? Инаку татко ми е доктор он ке го кастрира.и баш ради тоа ако била голема влажноста на воздухот не бивало, значи некеше.мн ќе отечело местото ќе загноело и не го кастриравме некња.и баш ради последиците од целосна анестезија се решивме за локална. Татко ми неќе да ми ги каже негативните последици
Дебелеење, цистит и премала активност. Може да има проблеми со растот (но ептен ретко) ако се кастрира пред да достигне сексуална зрелост.
Да, тие ми ги кажа. Мислев некои компликации во текот на самата операција да не има или во наредните денови. Мн сум паничар и секогаш мислам на најлошо
Ве молам одговорете ми .. Мојата мачка веќе цела недела има раничка на устата :/ дали сте се соочиле со ист проблем од што може да и е и како сте го третирале ?
Дечки маца како да се изгорила од греалката. Има портокалова дамка баш како изгорено. Деновиве и слабо јаде, слабо вода пие, само спие, сака да се гали. Еве сега ми поврати нешто жолтко. И нудам сува храна не сака, вода не сака, а бара да јаде. Ветеринаров не ми се јавува на телефон, денес до 2 работат, утре не работат, а сега немам како да ја однесам. Некое чаре?
Стави мокро крпче на изгореницата и завиткај го со завој. Најдобро е да биде ладна водата. За храна, свари и месо со ориз и нека бидат 50-50. Ако повраќа ѝ треба лесна храна, а дехидратот не е лесно сварлив.