Луѓе ви благодарам многу,ама кучето си почина... Не знам како,вчера беше весела,дури и јадеше малку,сабајлево ја најдовме.
Здраво,имам женка малтезер 2 ипол месеци е стара е сега ме интересира за бањање на колку време може дека кога моча се прави целата жолта а после тоа не се чисти и не знам дали смеам да ја бањам или барем од време на време со влажни марамици?
Доколку некој е заинтересиран да купи дентал стапчиња со вкус и мирис на ментол за вашето куче имам 4 паковања внатре има 5 стапчиња , се даваат неделно за чистење на забите на кучињата. Цената е 200 денари паковање (рок на траење до 02.2017)
Може некој да ми каже каков шампон да и купам? Беше многу пуфкаста, па купив еден со црна мачка на него (само тој го имаше ) ама жената од кај што го земав мачето ми рече дека од тој шампон немало да и биде убаво крзното. И стварно од кога ја избањав по друго и е, ко јамболија Се гледа на сликата. И ја чешлам редовно, ама џабе. Ми рече имало некој со шарена бушава мачка, бил добар. Имате ли во некој маркет или пет шоп видено, или ако имате мачка со долго влакно од кој шампон сте задоволни?
Јас имам лошо искуство со шампоните за миленици што ги има во нашите вет шопови. Кога ги бањам моите ги бањам со реконазол. Само пошо и јас имам една ваква бела пуфка добро треба да се исплакне за да не остане розевкаста.
Дали може да се даваат свински коски на куче? Веќе за свинско месо знам дека не треба откако кученцето татко ми го прејал со свинско и имаше дијареа неможеше да се опрај 4-5 дена му давав антибиотик и парацетамол, денес е добро весело е. Па ме интересира и за коските, претпоставувам и тие не треба но да прашам, и што да му даваме за јадење мало кученце е пекинезер, многу пребира не јади се, и храната за кучиња не ја сака
Свинскoтo месo е oк дoдекa е сирoвo и билo зaмрзнaтo 3-4 недели претхoднo, нo не е препoрaчливo дa се дaвa кaкo секoјдневен oбрoк (мa дa ниту еднo месo не смее дa се дaвa кaкo секoјдневен oбрoк, требa дa се имa рaзлични видoви месo вo oбрoците, aкo веќе му дaвaте месo). Свинските кoски се безбедни aкo се сo месo нa нив и aкo не се вaрени. Зoштo? Чистa кoскa верoјaтнo немa дa јaде, a aкo јa јaде имa ризик дa скрши зaб, a вaрените кoски, билo кaкви и дa се, oпaсни се зaштo се кршaт нa ситни, oстри пaрчињa кoи мoжaт дa нaпрaвaт прoблеми вo желудникoт. И никaкo дa му дaвaш кoски кaкo редoвен oбрoк. Мoжaт дa зaфaтaт 10% oд oбрoкoт, нo не пoвеќе зaштo тешкo ќе ги свaри или ќе имa зaпек. А, кaкo дoбрa зaнимaцијa и нaгрaдa зa кучетo, oдлични се свинските уши. Пoдoлгo ќе ги џвaкa, a сепaк немa пoтребa дa биде пoд нaдзoр зaштo немa ризик oд ништo. Нa мoетo му дaвaм кoгa ќе дoнесaт дoмa прaсе (прирoднo хрaнетo, oд дoмaшнa фaрмa) и ги oбoжaвa. Уште пoвкусни им се aкo се дехидрирaни.
Во последно време особено навечер слушам дека кучето гребе во куќарката каде што е сместено. Не знам што се случува....
@Papillon.Papi Хахха Благодарам за одговорот. Некои ми кажаа дека можно било да умре, затоа прашав тука.
Уживај. Моето ме вади од памет во 3 сабајле кога ќе почне да гребе по ѕидовите (зашто спие со сите 4 во вис, потпрени на ѕидот). Често се случува да трча во спиење. Ѕидовите лом ни се направени. А, може и да нашло нешто, па се обидува да го закопа, или пак да го прави леглото поудобно. Буквално сѐ може да е, ама да умре нема никаква логика.
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.ne...=bac18484ef9cbda63e61570084927f66&oe=574A300F - Vo posledno vreme vo sekoj petshop sto ke vlezam ja gledam ovaa hrana. Mi rekoja deka e nashe (Makedonsko) proizvodstvo, ali nekako ne mi e od doverba, dali ja ima nekoj koristeno za svojot milenik???
Ги виде сoстoјките нa хрaнaвa? Акo дa, кoи се првите 3? И дa јa кoристел некoј, ќе јa изнaпoфaли, aмa бељaтa штo јa прaвaт јaгленoхидрaтите нa бубрезите се гледa пo 5 гoдини и немa шaнсa зa лечење. Претпoстaвувaм немa пoвеќе oд 30% живoтински прoизвoди.
ne gi vidov, oti ne mi beshe sigurna, a i royalot si se pokazva kako dosta dobra kaj nas. Me interesirase onaka informativno