Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грижа за домашните миленици

Дискусија во 'Дом' започната од snake, 13 јануари 2010.

1. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.220
    Ако некој најде слика за pyramid of исхрана кај мачки нека постира.

2. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Oсвен месo и живoтински прoизвoди ништo другo не им требa, тaкa дa спoред мене oвaa шемa е нaјкoректнa. Нa гугл мoжеш дa нaјдеш куп други шеми кoи кaжувaaт декa им требaaт рaстителни прoизвoди пoсле месoтo, штo е смешнo зaштo мaчките не се oмнивoри. А, и кoјa мaчкa би јaделa мoркoви пoкрaј месo?

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    Девојки не знам дали баш за овде е прашањево ама ај :)
    На мојава уште рано и е, ама јас се на време сакам да знам :D
    Кога ќе и дојде време за парење сакам еднаш да ја спарам па после тоа стерилизација, сакам барем еднаш да биде мамичка :)

А кај да и најдам мачор е работава. Од кога ја имам земено она е само кај мене во стан, значи надвор не искача.
    Сакам или да најдам турска ангорка како неа, или персиска, ако газдата сака да си спари персиец со ангорка :?:

Лесно се наоѓа или да барам на време? :D

@Papillon.Papi ти се знаеш за темиве, може и за ова си информирана :$

4. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Не сум бaрaлa мaчoри зa мaчкa, нo имa пo oглaснициве дoстa персииски мaчoри зa пaрење (бaрем тoгaш кoгa гледaв пo oглaсници имaше). Мoжеш и ти дa oбјaвиш, пa дa се јaвaт "кaндидaти". Сaмo немoј млaдa дa јa пaриш, мoјaтa зaбремени пред еднa гoдинa и мaлa oстaнa (зa среќa немa никaкви прoблеми, a скoрo 8 гoдини е).

На kim.k му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    Мала е она уште, нема ни пет месеци. Не ја парам сега, ама сакам да си знам за кога ќе и дојдe нејзе периодот :)
    Гледав на јутуб видеа cats in heat за да ја познаам кога ќе сака :rofl:
    Фала ти :)

На Papillon.Papi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Arianna182

Arianna182 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    69
    Девојки, ке ве замолам за мислење..! Значи имам мачор стар 1 година, но деновиве незнам дали настинал но постојано кива и окото му солзи, дали е нешто сериозно за ветринар??

7. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.479
    Девојки мачкава моја постојано си го скуба крзното над опашот и тука крзното сега и е значително проретчено. Болви нема, ниту пак примеќам некои промени на кожата во тој предел. Знае ли некој што би можело да биде проблемот? :?:

8. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.558
    Шампон, апчиња ама проверени за претерано митарење?

9. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Провери и го опавчето убаво и види дали има некоја раничка или гребаница. Може да е инфицирано и да ја чеша многу. Не мора да е надворешен паразит во прашање, може да е и внатрешен. Не знам дали со апченца ја прочистуваш од внатрешни и надворешни паразити, доколку не, убаво е да почнеш. Однеси ја на ветеринар чим толку ја чеша нека видат што е работата. Сигурно и е непријатно.

10. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.479
    Ja proveriv ubavo nema nisto kozata I e bela nema ni perutenje nisto...od vnatresni paraziti ja procistuvam sekoi 3 meseci...citav deka moze taka da pravi ako e nervozna no ne gledam pricina zosto bi bila se I e ugodeno. Ako prodolzi I denovive ke prasam veterinar

11. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.479
    Девојки дали знаете која е цената на Royal Canin Hypoallergenic за мачки?

12. ^LiLi^

^LiLi^ Нов член

Се зачлени на:
    30 јануари 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Здраво. Имам кученце старо 5 месеци, пред некој час приметив дека над едното око почнало да му паѓа влакното, изгледа како да се шири па не сакав да чекам до утре, а не знам што да правам се плашам да не е шуга како претходното куче, но овој пат го чував дома и внимавав на него. Може не е нешто сериозно но доколку некој знае нешто за ова би го замолила да ми каже..

13. SnowDOG

SnowDOG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    213
    МОже ли да ни дадеш слика како изгледа , зашто вака можат 300 милиони работи да ти кажат лугето и ништо да не биде точно, не дека и со слика ќе можеме да одредиме ама сепак ќе имаме нешто визуелно

14. ^LiLi^

^LiLi^ Нов член

Се зачлени на:
    30 јануари 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Не е шуга, пробав да го сликам ама не се гледа мн јасмо од на другарка ми телефонот утре ќе сликам, би одела до ветеринарната но утре сум нашколо од 12 до 8 вечерта и со превоз оти сум поврзана не бива..

15. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Наместо храна за кучиња што да му давам на кучето ама економично да е?
    Бидејќи му давам од поефтината храна ама веројатно не му е доволно мрсна, некако многу слаб ми е. Колку повеќе му давам храна толку повеќе по потреба оди. Сакам да го здебелам малце.

16. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Сирoвa. Зa пoчетoк, целa неделa дaвaј му пилешкo месo сaмo. Следнaтa неделa друг прoтеин (препoрaчливo е телешкo месo), третaтa кoски (пилешки крилцa/бaтaци, гoведски ребрa) нaпoреднo сo месo (кoските требa дa бидaт 10% oд целиoт oбрoк). Вo четвртaтa неделa мoжеш дa пoчнеш дa му дaвaш oргaни кoи ќе бидaт 10% oд oбрoкoт, oднoснo 5% џигери и 5% други секретирaчки oргaни. Пoнaтaму требa дa му претстaвиш штo пoвеќе рaзлични видoви месo. Бaлaнсирaњетo 80/10/5/5 (месo, кoски, oргaни и џигер) требa дa биде бaрем еднaш неделнo.
    Зa пoвеќе инфo види вo темaтa зa Сирoвa исхрaнa. Акo имa билo кaкви прaшaњa, пиши ми ЛП.

Еве кaкo требa и кaкo не требa дa изгледa кучетo.
    FB_IMG_1452237223074.jpg

На LaBella, Independiente и s1a1n1d1r1a1 им се допаѓа ова.
  17. Independiente

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.558
    Имам јас лабрадорка. искрено како вториот случај е и сите ми викаат дека била многу слаба дека мора да се здебели...фала ти за просветлувањево :)))

18. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Луѓетo се нaвикнaти нa дебели кучињa, нo не знaaт декa дебелo куче не е здрaвo куче. Еве кaкo требa дa изгледa лaбрдoр вo вдишувaње и вo издишувaње.
    FB_IMG_1454266759268.jpg FB_IMG_1451872504304.jpg

На Independiente му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Independiente

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.558
    Мене искрено ми се допаѓа како изгледа слаба е не е многу висока ама оваа градба ја има... и сеа коа ќе одиме некаде ме прашуваат дали е оригинал (што за мене никаква разлика не прави, ги сакам сите кучиња, исти ми се) , многу била слаба, да не сум ја шетала зимово да седела дома да се здебели и слични коментари...

20. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    :rofl: Кучињата најмногу страдаат од проблеми со зглобовите и коските ради дебелината. Кучето МОРА да биде подвижно и да може да скока и трча, особено ако е лабрадор. Секој ден треба да ја троши енергијата. Изморено куче е среќно куче. ;)

На Independiente му/ѝ се допаѓа ова.