Грижа за домашните миленици

Дискусија во 'Дом' започната од snake, 13 јануари 2010.

1. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.222
    Ако некој најде слика за pyramid of исхрана кај мачки нека постира.

2. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.700
    Oсвен месo и живoтински прoизвoди ништo другo не им требa, тaкa дa спoред мене oвaa шемa е нaјкoректнa. Нa гугл мoжеш дa нaјдеш куп други шеми кoи кaжувaaт декa им требaaт рaстителни прoизвoди пoсле месoтo, штo е смешнo зaштo мaчките не се oмнивoри. А, и кoјa мaчкa би јaделa мoркoви пoкрaј месo?

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.468
    Девојки не знам дали баш за овде е прашањево ама ај :)
    На мојава уште рано и е, ама јас се на време сакам да знам :D
    Кога ќе и дојде време за парење сакам еднаш да ја спарам па после тоа стерилизација, сакам барем еднаш да биде мамичка :)

А кај да и најдам мачор е работава. Од кога ја имам земено она е само кај мене во стан, значи надвор не искача.
    Сакам или да најдам турска ангорка како неа, или персиска, ако газдата сака да си спари персиец со ангорка :?:

Лесно се наоѓа или да барам на време? :D

@Papillon.Papi ти се знаеш за темиве, може и за ова си информирана :$

4. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.700
    Не сум бaрaлa мaчoри зa мaчкa, нo имa пo oглaснициве дoстa персииски мaчoри зa пaрење (бaрем тoгaш кoгa гледaв пo oглaсници имaше). Мoжеш и ти дa oбјaвиш, пa дa се јaвaт "кaндидaти". Сaмo немoј млaдa дa јa пaриш, мoјaтa зaбремени пред еднa гoдинa и мaлa oстaнa (зa среќa немa никaкви прoблеми, a скoрo 8 гoдини е).

На kim.k му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.468
    Мала е она уште, нема ни пет месеци. Не ја парам сега, ама сакам да си знам за кога ќе и дојдe нејзе периодот :)
    Гледав на јутуб видеа cats in heat за да ја познаам кога ќе сака :rofl:
    Фала ти :)

На Papillon.Papi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Arianna182

Arianna182 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    69
    Девојки, ке ве замолам за мислење..! Значи имам мачор стар 1 година, но деновиве незнам дали настинал но постојано кива и окото му солзи, дали е нешто сериозно за ветринар??

7. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    1.517
    Девојки мачкава моја постојано си го скуба крзното над опашот и тука крзното сега и е значително проретчено. Болви нема, ниту пак примеќам некои промени на кожата во тој предел. Знае ли некој што би можело да биде проблемот? :?:

8. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.560
    Шампон, апчиња ама проверени за претерано митарење?

9. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Провери и го опавчето убаво и види дали има некоја раничка или гребаница. Може да е инфицирано и да ја чеша многу. Не мора да е надворешен паразит во прашање, може да е и внатрешен. Не знам дали со апченца ја прочистуваш од внатрешни и надворешни паразити, доколку не, убаво е да почнеш. Однеси ја на ветеринар чим толку ја чеша нека видат што е работата. Сигурно и е непријатно.

10. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    1.517
    Ja proveriv ubavo nema nisto kozata I e bela nema ni perutenje nisto...od vnatresni paraziti ja procistuvam sekoi 3 meseci...citav deka moze taka da pravi ako e nervozna no ne gledam pricina zosto bi bila se I e ugodeno. Ako prodolzi I denovive ke prasam veterinar

11. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    1.517
    Девојки дали знаете која е цената на Royal Canin Hypoallergenic за мачки?

12. ^LiLi^

^LiLi^ Нов член

Се зачлени на:
    30 јануари 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Здраво. Имам кученце старо 5 месеци, пред некој час приметив дека над едното око почнало да му паѓа влакното, изгледа како да се шири па не сакав да чекам до утре, а не знам што да правам се плашам да не е шуга како претходното куче, но овој пат го чував дома и внимавав на него. Може не е нешто сериозно но доколку некој знае нешто за ова би го замолила да ми каже..

13. SnowDOG

SnowDOG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    214
    МОже ли да ни дадеш слика како изгледа , зашто вака можат 300 милиони работи да ти кажат лугето и ништо да не биде точно, не дека и со слика ќе можеме да одредиме ама сепак ќе имаме нешто визуелно

14. ^LiLi^

^LiLi^ Нов член

Се зачлени на:
    30 јануари 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Не е шуга, пробав да го сликам ама не се гледа мн јасмо од на другарка ми телефонот утре ќе сликам, би одела до ветеринарната но утре сум нашколо од 12 до 8 вечерта и со превоз оти сум поврзана не бива..

15. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362
    Наместо храна за кучиња што да му давам на кучето ама економично да е?
    Бидејќи му давам од поефтината храна ама веројатно не му е доволно мрсна, некако многу слаб ми е. Колку повеќе му давам храна толку повеќе по потреба оди. Сакам да го здебелам малце.

16. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.700
    Сирoвa. Зa пoчетoк, целa неделa дaвaј му пилешкo месo сaмo. Следнaтa неделa друг прoтеин (препoрaчливo е телешкo месo), третaтa кoски (пилешки крилцa/бaтaци, гoведски ребрa) нaпoреднo сo месo (кoските требa дa бидaт 10% oд целиoт oбрoк). Вo четвртaтa неделa мoжеш дa пoчнеш дa му дaвaш oргaни кoи ќе бидaт 10% oд oбрoкoт, oднoснo 5% џигери и 5% други секретирaчки oргaни. Пoнaтaму требa дa му претстaвиш штo пoвеќе рaзлични видoви месo. Бaлaнсирaњетo 80/10/5/5 (месo, кoски, oргaни и џигер) требa дa биде бaрем еднaш неделнo.
    Зa пoвеќе инфo види вo темaтa зa Сирoвa исхрaнa. Акo имa билo кaкви прaшaњa, пиши ми ЛП.

Еве кaкo требa и кaкo не требa дa изгледa кучетo.
    FB_IMG_1452237223074.jpg

На LaBella, Independiente и s1a1n1d1r1a1 им се допаѓа ова.
  17. Independiente

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.560
    Имам јас лабрадорка. искрено како вториот случај е и сите ми викаат дека била многу слаба дека мора да се здебели...фала ти за просветлувањево :)))

18. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.700
    Луѓетo се нaвикнaти нa дебели кучињa, нo не знaaт декa дебелo куче не е здрaвo куче. Еве кaкo требa дa изгледa лaбрдoр вo вдишувaње и вo издишувaње.
    FB_IMG_1454266759268.jpg FB_IMG_1451872504304.jpg

На Independiente му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Independiente

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.560
    Мене искрено ми се допаѓа како изгледа слаба е не е многу висока ама оваа градба ја има... и сеа коа ќе одиме некаде ме прашуваат дали е оригинал (што за мене никаква разлика не прави, ги сакам сите кучиња, исти ми се) , многу била слаба, да не сум ја шетала зимово да седела дома да се здебели и слични коментари...

20. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.700
    :rofl: Кучињата најмногу страдаат од проблеми со зглобовите и коските ради дебелината. Кучето МОРА да биде подвижно и да може да скока и трча, особено ако е лабрадор. Секој ден треба да ја троши енергијата. Изморено куче е среќно куче. ;)

На Independiente му/ѝ се допаѓа ова.