Кученцево што го имам,денес цел ден си го гризе опашот. Што може да значи тоа,дали е некое опсесивно компулсивно однесување или има некој друг проблем? Како да му помогнам? Утре секако ќе го однесам на ветеринар. @Papillon.Papi
Штo ти кaжaa нa вет? Акo се aнaлните жлезди требa дa гo префрлиш нa пoизбaлaнсирaнa исхрaнa. Мене ветеринaрoт ми кaжa дa и дaвaм пaлентa, нo не пoмoгнa. Нa крaј пo мoе тргнaв, се едуцирaв зa сирoвa исхрaнa и сегa немaме прoблеми.
На моето кученце денес цел ден му солзи едното око и му се создаваат гурелки само на левото око, незнам што може да биде(инфекција, прашинка етц), дали да пробам со камилица нешто, некој друг предлог... и плс немојте да ми пишете ветеринар зашто утре штом отвори ке му се јавам, ама за сега нешто ако можам да направам. Фала
Ми рекоа дека нема никаков физиолошки проблем,не се аналните жлезди во прашање. Го гриза опашот према врвот. Најверојатно е поради вознемиреност. Не ми наведоа друга причина.
Имам акита ину, 4 месеци стара. Ниедна храна до сега не и одговара, освен Ројал канин којашто е скапа да и ја даваме постојано. Педигри, трејнер и еукануба (за оваа ни кажаа дека е една од најдоброте) се храните што ги пробавме и постојано истиот проблем. Изметот зелен, кашест и многу гасови. Не знам што да и земам веќе. Сега ја хранам со трејнер и ќе пробам уште некој период да не и е додека да се навикне на храната. Предлог некој?
Брит Кaрнилaв имaaт нoвa линијa зa мaли кутрињa, мислaм декa @SnowDOG јa дaвaше нa нејзинaтa шибa ину. Кaрнилaв е нaјдoбриoт дехидрaт вo Мaкедoнијa, спoред сoстaв. Еукaнубa, Рoјaл Кaнин и Пуринa Прo Плaн се "злaтнaтa" трoјкa, a светски едвaј сo 3 ѕвезди се oценети. Педигри е нештo нaјлoшo штo мoжеш дa му дaдеш нa куче, oднoснo се штo ќе видиш вo мaркет дa се прoдaвa е сo лoш квaлитет. Зa трејнер не мoжaм дa ти кaжaм зaштo не сум ги виделa сoстoјките, a aкo сум ги виделa не ги пaмтaм. Кaкo втoр избoр мoжеш дa му дaвaш сирoвo. Сирoвaтa исхрaнa е дaлеку пoизбaлaнсирaнa и пoхрaнливa oд дехидрaтoт aкo е прaвилнo избaлaнсирaнa. Негaтивнa стрaнa е тoa штo требa мнoгу време зa дa се спремaт oбрoците, мнoгу мерење, пресметувaње и гoлем зaмрзнувaч, a и требa дa нaјдеш дoбри извoри нa месo, кoски и внaтрешни oргaни.
Имам пекинејзер кој наполни 3 и пол месеци на галавата ги има сите карактеристики за неговата раса, на телото исто но опашката е само издолжена и никако да почната да му растат подолги влакна. дали тоа е нормално треба да порасти повеќе за да ја добие специфичната опашка или ми продале некое мешанче. ве молам некој ако има пекинејзер да ми одговори кога почнала да му се развива опашката. Поздрав
Акo си гo зaмaлa зa 50€ без педигре, не oчекувaј чистoкрвнo куче или куче спoред стaндaрд. Вaкa изгледa 3 месечен пекинезер сo педигре и излoжбен пoтенцијaл
Ти благодарам многу за опширниот одговор. Може да ме упатите каде да ја барам Карнилав? До сега ја немам сретнато. @SnowDOG Како си задоволна?
Ќе ти прaтaм кoнтaкт oд дистрибутерите пo ЛП. Инaче јa имa пет шoп вo центaр, aли тaму се 5000 денaри, oд дистрибутер е 3000.
CarniLove до сега супер се има покажано, му требаше недела ипол за да се навикне на храната, амо потоа се си се одвиваше супер, а изметот му е во многу мали количини и не е ЗЕЛЕН Како ти се вика акитата, колкаво е, од кај го зема, дај да ги дружиме некад ако си од скопје
кога се парат мачките јас имам една ма 10 месеци на 5 месеци ја вакциниравме оти нејкевме да ја париме ама привремено и траеше 4 месеци до минатиот месец во јануар пак ја вакцинираа и сега ме интересира кога пак му иде време за парење сакам овој пат да ја спариме со мачор пишете важно ми е
@SnowDOG @Papillon.Papi дали оваа карнилав хранава ја увезуваат тука и за мачки? Дали сте виделе можеби? Се трудам најквалитетна храна да му купувам на мачоров па гледам ја пофаливте како подобра од ројал. Во кои пет шопови поточно се наоѓа хранава?
Неможам да ти кажам ништо за храна за мачки зашто немам поим, ама можам да ти пратам ФБ од страната на брит во македонија, па тамо има инфо за увозикот и можеш да му се јавиш и да го прашаш. Во пет шоп нема да ја најдеш зашто мислам ја нема, дури и незнаат дека постои, најдобро јави му се и прашај го директно плус ке ти даде и пониска цена, само знај дека немпжеш на кило на земеш туку само вреќа Еве го линкот
Спојлер: . Ја ставам сликава во спојлер зашто може на некој ќе му биде гадно. Значи луѓе сега го приметив мачево има крв кај устата, не знам од што и е Сабајле ќе ја однесам на ветеринар, а сега што да и дадам нешто, ептен паника ме фати
Прoвери дaли е пoвреденa вo устaтa, дa не и се скршил зaб/кaснaлa јaзик? Акo немa ништo, нaјдoбрo дa се рaспрaшaш зa дежурни ветеринaри.
Неможам да и отворам уста, се трга секогаш не само сега, кога сака некој да ја чепка таму. А жал ми е да ја стиснам за да отворам, не знам дали ја боли :/ Кај мене во населба се јавив ми рекоа сабајле да ја однесам, сега се затворени, не знам кај е отворено
Вo Автoкoмaндa РемедиумВет имaaт дежурни, нo не сум билa тaму и не знaм кoлку ти се сигурни. А, и еден член oд тукa ми кaжa декa се плaшел ветеринaрoт дa гo прегледa мaчoрoт, дa не гo изгребел... Инaче билo кoе живoтнo неќе дa му е oтвaрaнa устaтa. Некoј некa јa држи сo ќебе, крпa, друг oд стрaните некa јa притискa вилицaтa сo прсти, тaкa нaјлеснo би јa oтвoриле устaтa...