Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грижа за домашните миленици

Дискусија во 'Дом' започната од snake, 13 јануари 2010.

1. SnowDOG

SnowDOG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    214
    Ne e omalaksano i mlitavo?

2. huskyownerka

huskyownerka Активен член

Се зачлени на:
    12 април 2015
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Омалаксано е сеуште..

3. IceCube

IceCube Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    9
    Ве молам за помош. Мачката која има 5 месеци вчера во комшии нашла месо со ланата кое било фрлено пред неколку дена и можеби после врнежите се намалила активноста на отровот. Вчера веднаш поврати и можеби тоа ја спаси. Сега и давам орузова вода и јаглен и по малце храна со шориц зошто не сака да јаде само пие вода. Кажете ми некој совет дали ќе се опорави или да и дадам нешто само лежи воопшто нема сила??

4. Макрис

Макрис Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2015
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    69
    Моето мало кученце го вакциниравме вчера (втора вакцина). Дали е нормално од вакцинирањето да е толку поспано и уморно? Не мрдна од креветчето, многу тажно ми делува...

5. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Дa.

На Макрис му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    245
    Луѓе помагајте!!!

Имам мачор една ипол година стар. Пред 6-7 месеци го кастриравме и храневме со hit грицки и варена риба без сол, арно ама во последно време почна да му се прави песок и да не може да моча. Често го носиме на ветеринар го боцкаа, примаше терапии. И во почетокот недела - две ќе беше океј или месец па пак ќе му се случеше тоа. Арно ама сега веќе ни терапиите не помагаат. И ни рекоа дека нема решение освен да се стави катетар ама дури ни тогаш нема да помогне. Не може да оди во тоалет, или пушта по малку насекаде низ дома. Иначе го чувам во стан. Ве молам за помош.

7. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Кучето мое се уди во окото. Значи не знам кога ни како, претпоставувам на едно железо на вратата што стрчи (го врзав веќе го скрив). Случајно го видов не знам пред колку време се има удрено. Буквално внатре во окото. Значи белката му е скроз црвена крвава. Колку што го проверував си гледа нормално од окото, а не покажува ни некакви знаци дека го боли или нешто друго. Контактирав ветеринар ми кажа едни капки за очи за луѓе што се седум дена да му капам по 3 капки. Ама тоа би било скроз невозможно. Значи нема шанса никако да успеам една капка да му капнам. Тотално е хиперактивен и одваааааај успеав да сликнам слика за на ветеринарот да му покажам. Дали знаете друго решение некакво или што да правам? Ми е страв да не фати некаква инфекција да го загуби окото ;(. Нема никогаш да си простам.

8. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.015
    Допаѓања:
    33.861
    Ох, леле, мила многу ми е жал за душичкатааа..
    Иначе, а зошто не го фати некој од твоите дома да го држи во рака за да не мрдне, и ти да му ги ставиш капките? Немате пробано така?

На s1a1n1d1r1a1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Лабрадор е млад, не спарен. Тотално е хиперактивен. За вакцина 3ца го држеа и на крај пак не го вакцинираја мораше орално да му ја дадат вакцината иако така и не фаќа баш. Немам шанси да му го погодам окото... Нешто со камилица да му го мијам барем си викам...Така би можело однадвор ама за внатре стварно не знам како да направам па :(

10. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.015
    Допаѓања:
    33.861
    Оф незнам како да ти помогнам... освен да го фати некој посилно поготово за главата, да може само очките да ги мрда, иначе друг начин не гледам :( многу ми е жал..

11. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Мoјaтa имaше мехaничкa пoвредa и јa мaчкaв сo хлoрaнфеникoл. Јa плaкнев сo кaмилицa и нaнесувaв нa внатрешната страна oд дoлниoт кaпaк.

12. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    245
    Пред некој ден овде пишав дека мачорот ми има проблеми со мокрењето. Сега тоа се потсреди, гледам мокар е песокот арно ама почна многу често да кива и постојано лежи на топло парно. Па, еве повторно прашувам, која би можела да биде причината за тоа?

13. 斯特凡

斯特凡 Нов член

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ај и јас да си ја кажам маката.... Вчера најдов маче на улица целото е бело со кафеафки очиња и си го земав дома. И еве 2 ден го чувам внатре пошто жал ми е да биде надвор,ама приметив дека има болви и како ранички некои по грбчето и на главчето. Незнам дали да го избањам со Нео-Питроид, страв ми е ради раничките. Во план сум да го носам на вет. кога ќе имам слободно време,а ќе гледам да биде поскоро.
    Дали некој знае раничките од што може да му се?... Другар ми кажа дека можно е да било нападнато предходно па од тоа да му се, мене ми е страв да не е некоја болест. :worried:

14. M@g&

M@g& Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Женски ве молам за помош..
    Имам куче пекинезерче старо 41 ден, има кил на стомачето, и ми рекоја дека било малечко за операција да почекам, но тоа не движи многу, и на моменти напнува исто како за вц..Најпрво мислевме дека има запек, но му ставија клизма и рекоја дека е ок, имало малечки жлезди со гној му ги стиснаа..Но сега ве молам за помош што да правам?

15. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Ќе може да ми кажете нешто пооширно за папагалите?
    Како се за одржавање и тн.
    Планирам да купувам поголем папагал па би сакал да знам каков карактер се, дали се агресивни и други работи.

На elenkata20 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. elenkata20

elenkata20 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    241
    Па зависи што папагалче..јас имам нимфа го зедов 3,000 ден ..Сака да доминира мн тешко се прилагодува бега цело време води инает..иначе забавно е си свирка..ова она ..за јадење не е мн трошок со храна за 150,ден 2 месеци тера..ако си Љубител ќе ти чини ќеиф.. :) но мислам дека некој да ми рече ( чувам и кутре ) дај си ја душата за него ако ме верувате ...најј искрено не размислувам ни 1,секунда.. Абе злаатооо вреди најмила душа што може да постои е повеќе од мене го сакам :D срценце е уште да проговори..се разбира .. Кажува кога му се мочка (гребе) на врата..кога сум тажна е до мене кога сум среќна исто така.. НАЈЈУБАВИОТ ДАР Е ТОА малечко суштество.. ( Пинчер ) срцулленнцееее мое !

На gothchick му/ѝ се допаѓа ова.
  17. elenkata20

elenkata20 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    241
    Јас пак знам дека го осеќа како страно тело..и моево така правееше. Јас ќе му речев не и одма престанува..така неколку пати и ќе знае ..се надевам ..кај мене престана :)

.. ..

18. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Сакам Александар да земам.
    Која цена одат рачно хранети?
    Дали се агресивни?
    Дали брзо се припитомуваат?
    Во која одгледувачница да барам?

Иначе јас до сега 3 Нимфи чував и ич не сум задоволен. Многу глупа птица е.

19. 斯特凡

斯特凡 Нов член

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Однеси го на ветеринар и таму најубаво ќе ти кажат што да правиш... Најверојатно ќе ти дадат некоја маст или нешто слично додека не му дојде време за операција,незнам баш јас ама ветеринарот би требало да знае.

20. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.058
    Допаѓања:
    6.548
    Здраво,

Имам куче 6та недела е.
    Многу ми го гриза влечките. Во ред е да си игра, ама почнува да станува ного агресивен спрема моите чевли. Не ги жалам влечките, ама не знам да не лошо му се одразува на целото негово расположение.
    Утрото јадеше многу малку од млекото со леб, и потоа му додадов малку паштета, и го изеде цело. 6та недела е, за секој симптим барам на Cesar's way, ама некако 90% од времето или влечките ми ги гриза или фармерките. Не знам дали е нормално.