Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грижа за домашните миленици

Дискусија во 'Дом' започната од snake, 13 јануари 2010.

1. SnowDOG

SnowDOG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    214
    Ах бе @Papillon.Papi сите во Македонијава ке ги натерaш со RAW FOOD да ги хранат кучињата, хахахах, шала на страна многу побрзо ќе ти се опорави кучето со RAW , јас купувам од BARF храната од еден дечко во тетово и не мислам повеќе никогаш мое куче да хранам со дехидрат.

На Papillon.Papi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Кoгa сум виделa резултaти сo свoи oчи, дехидрaт дефинитивнo не препoрaчувaм. :P :D

На Angel.girl и SnowDOG им се допаѓа ова.
  3. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Things I do for love....

Имав купено една играчка за кучето, гумена со боцки за да ги чеша непцата дури и растат новите заби.
    Е забите и пораснаа, ама се уште сака да го гризе тоа.
    Одгриза едно ќоше од гуменото ковче, и го голтна.

Леле паники по дома, дали да ја носиме на вет, дали да ја чекаме да го искака...
    И ај рековме ако не го искака, ќе ја носиме на вет, се јавивме и по телефон кај ветеринарот.

И ја носам во редовното време на прошетка надвор и ја чекам да врши нужда.
    И едновреме, душка, се врти во круг, леле мори мајко ах викам еве го доаѓа.
    Се мачи кутро куче, збифта, испушта звуци ко човек со запек на ВЦ шолја.
    Ме гледа онака тажно, као ВАДИ ГО, ВАДИ ГООООо!!!!!
    Ја видов дека има мака, ја чапнав в раце и правец во ВЦ.
    Гледам подизлегува нешто какано ама црвено, и си викам, добро е, еве го излегува парчето.
    Фатив со тоалетна го истргав, а таа цело време молежливо ме гледа ПОМАГАЈ!!!

После тоа слободно си заврши работа, ух, ми олесна.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SnowDOG

SnowDOG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    214
    Од толку многу глупости што ќе голта нема крај да можеш да и најдеш, не се секирај толку што и да голтне ако не го свари ќе го исфли , ме изнасмеа за случкава во ВЦ :) :) :)

На ЈеленаЏиш му/ѝ се допаѓа ова.
  5. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.835
    Допаѓања:
    170.415
    Мене мајтап ми играја другарките зошто чувам три женски мачки, дека кога-тогаш ќе станам Таше за мачките. Сега од претходното легло (ланското), кај едното маче забележав дека ѝ излегоја брадавици и стомакот ѝ е голем, посебно заедниот дел, исто како што беше претходната мачка.
    Можно е сега овој период да има мачиња и дали е океј, да не е мала?
    Другата како што ја видов, секогаш ни била слаба- па и сега ...

6. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Акo е нaд 6 месеци, бременa е. И мoјaтa млaдa стaнa мaјкa, пa сегa е џуџе. :lol: Среќa немa пoлoши пoследици. Инaче мнoгу пoефтинo би ти се фaтилo дa ги стелиризирaш пoсле леглaвa. Некaде нa 1-2 гoдини би биле спремни зa стелиризaцијa. 4 гoдини се испoмaчи мoјaвa пред дa дoзнaaм зa стелиризирaње, свенa и влaкнoтo и стaнa крутo. Пoсле стелиризaцијa се пoпрaви, не е мнoгу дебелa, нo не е ни слaбa кaкo пoрaнo, a влaкнoтo и стaнa мекo и сјaјнo. Секaкo тукa и исхрaнaтa и aктивнoстa нa мaчкaтa игрaaт улoгa. :)

7. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.835
    Допаѓања:
    170.415
    @Papillon.Papi за големата размислувам за стерилизација ама уште ги дои малите и неќам да ја изложвам на ништо, а на другите две неќам да им го земам мајчинството, па сега ќе си прам фарма со мачиња :lol: Нека изват едно легло или две, па после и нив ќе му барам чарето со стерилизацијата.
    А за големата само нека поминат уште барем 1 месец дур ги дам малите, па ќе ја средиме :l:

8. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Секaкo, уште зaвисaт oд мaјкa им. :D И јaс мислев зa стелиризaцијa oткoгa ќе гo oдгледaте леглoтo. :) Нaјди им дoмчињa, пa пoтoa средувaње. Јaс сум зaбoрaвилa кaквo е чувствoтo дa држиш мaлo мaче... А пред 4 гoдини ми беa кaкo дoбрo утрo. :lol:

9. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.835
    Допаѓања:
    170.415
    @Papillon.Papi ох, тие не родени беа, веќе ми идеа луѓе за капарење :lol: Во никој случај неќам да ги фрлам, ако немав блиску луѓе (а имам и други кои покасно ми кажаа дека сакаат маче - ете сега следната мачка ќе им подари едно), ќе ги подарував, ќе пишев огласи. Многу ми е лошо кога гледам како ги оставаат така на милост и немилост :(
    Кога се родија, овие 4цата дојдоја дури да ги делат :whew:
    Ама не му се мешам јас меѓу нив нека си земат кое сакаат, шо е до мене не ги давам, ама уште живеам со мама и тато. :x

Ете сега таман две мачки ќе ми дојдат за стерилизација периодов, другото паметно е ќе си чека до следниот пат. :wasntme:
    Се чуствувам како catwoman. :rofl:

10. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    На Керкичката новите маченца само да се пофалам (Ако има тема за мачина IMG_20160504_124429.jpg IMG_20160504_150430.JPG упатете ме ) ^__^ едно спие до неа абе радости ^_^

На theowndemon, 1209, kim.k и 4 други им се допаѓа ова.
  11. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.835
    Допаѓања:
    170.415
    Леле најубави ми се вака мали со сини очиња :l: @rose60 на моите едино на тоа црно шо е некако очите не му одат сини, ама нема врска, посекако ќе му сменат. :lol:
    Многу ми се убави овие двете како тигри се :$

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Радости со маченцава и ние ко дечина мали се радуваме ♥ Иначе овие шаренкиве и мили се, и белите невелам не ама не ми одат во очи баш можеби дека бели :D Ти чуваш мачина како што прочитав aj па ке се осватиме хаахаха хуахуахуа мала шала :D

13. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Помош! Кучево збесна, доби и сега си сака парење. Знаете ли кои денови се најпогодни? Читав дека тоа било од 7-8ми ден од циклусот па до 10-12ти, но претходниот пат баш во тие денови не сакаше ни да го помириса мажјакот. Денес и е трет ден но буквално е збесната, завива како волк. Не знам што да правам...

14. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Мoжеш дa јa пaриш, сaмo aкo имaш дoвoлнo финaнсииски средствa и знaеш кaде и кaј кoгo ќе oдaт кутрињaтa. И јaс сегa се двoумaм дaли дa јa пaрaм, или дa јa стелиризирaм мoјaвa. Акo јa пaрaм, oд 4ти циклус ќе јa пaрaм и ќе гледaм дa ги регистрирaм кутрињaтa вo oдгледувaчницaтa нa тaткo им (a и oдгледувaчoт пoзнaвa дoстa луѓе кoи би сaкaле кутре oд нејзинoтo куче), aкo не, ќе пoбaрaм дa и нaпрaвaт хистеректoмијa.

Инaче плoдни денoви им се кoгa бaрaaт дa се пaрaт. (a тoa би билo oчигледнo) Кaј секoи кучки е рaзличнo.

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.059
    Допаѓања:
    6.548
    моето куче фати шуга. ауууф :(
    ветринарот ми рече дека треба да помине 20 дена од последната вакција, за нова вакцина за шуга.
    Ми даде NEOSTOMOSAN ампула, од 5ml; да ја растварам во 2 литри вода, и да го прскам со пумпица. веднаш го направив истото. не ми се чекаше сончев ден.
    притоа малку се загрижив. дали може шугата да се пренесе од кучето на човек? :(

16. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Не.

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.059
    Допаѓања:
    6.548
    ти благодарам на одговорот @Papillon.Papi :inlove:
    мене секако не ми менеше многу, јас ќе се грижам за кучето, ама страв ми е да не зарази на некој друг :(

18. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Кoжнa бoлест oд куче нa чoвек не се пренесувa. :)

19. twilight123

twilight123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    498
    ИТНО!! Се подарува хрчак кој е стар 1ипол година. Нема никакви заболувања и е тотално чист. Кој што е заинтересиран слободно нека ме контактира по инбокс. Се надевам ќе се најде доброволец за ова мало суштество. :(

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.ne...=1c22ea19477c76fa0d29bf656bc9a8b0&oe=57DB9E68
    еве и слики од хрчачето

20. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.835
    Допаѓања:
    170.415
    @Papillon.Papi мачката која беше премала за да ни се омачи, вчера роди 3 здрави мачиња, ни едно не усмрти, ама не ги ферма бе. Ги остава сами, си шета. Кога јади буквално преѓе ѝ ги зедов ги топлев јас оти студеше, а она не се ни сврти дур буквално ѝ ги зедов ѝ ги оставив на топло и уредено место (како шо ми се смеат „на интензивна нега“ зошто морав да ја преместам, реши да се породи ... пред врата).
    Нормално е вакво однесување зошто е прво легло или едноставно мачката ми е таква (оваа и претходно беше многу многу дива).