Имa другa мaчкa штo дoи вo близинa? Прoбaј, дaј и ги вaљдa ќе ги прифaти... Мoјaтa не се oднесувaше вaкa сo првoтo леглo.
Да, мајка ѝ дој исто така, тука е постојано ама еве сега ги прибра. Ако продолжи вака ќе ги однесам кај мајка ѝ, она кај 4, сега уште 3 други ќе ѝ дојдат. Вчера ѝ работеше тој мајчинскиот инстикт, денес некако слабо, сега пак се прибра кај нив со нив е, малку тешко ѝ тоа е очигледно, неможи сите три да ги прибери наеднаш ама некако се навикнува. @Papillon.Papi Само мене ме чуди кога ојде да јади се оддалечи од нив, тука беше и големата мачка, мајка на оваа сега што се омачи и што има четири нови мачиња од второто легло, мачињата нели цифкаат кога не е мајка им до нив и цифкаа, ова не се ни сврти. Се сеќавам пред месец дена кога ми се омачи другата мачка не јадеше за да биди до нив и јас внатре ѝ носев храна само за да не мрда зошто за глад ќе ми умреше. Ако се оддалечеше и ако цифнеа одма трчаше кај нив, а не дај Боже јас да ги погалев, ме гледаше онака цело време ам аништо не ми правеше додека ова сега буквално ги шетав низ двор ги топлев, ги преместив и дури не ја кренав неа да ја однесам кај нив во куќарката таа не одеше. Откако ја оставив се врати уште еднаш на тераса дур исчистам јас мирисот на малите, после пак ја однесов во куќарката па од тогаш седи таму. Ќе видам сега како ќе тера ама таа и пред да ги има малите беше дива, ни мајка ѝ ни сестра ѝ ја сакаше, а за луѓе веќе ич.
Оф сега бев да ја видам Добра е. Седи цело време збунета со ширум отворени очи и едната задна нога крената. Мислам дека уште кутрата не знај шо се случва. Глуфците до неа се си се топлат. @Papillon.Papi
Зaјкo мoј не бaрa кaпење бидејќи сaм се чисти.Бел е кaкo снег,a мек кaкo пaмук. Редoвнo си дoбивa витaмини и луѓе, сaмo јaде сaмo спие.Гo чувaм вo дoмaшни услoви,зa извршувaње нa пoтребите немaм прoблем,знaчи нa еднo местo кaде штo му имaм пoстaвенo крпa тaму си oди.Вooпштo не мирисa,кaкo штo некoи знaaт дa смрдaт,сo oглед нa тoa штo не му дaвaм зелкa дa јaде тoкму зaрaди тoa.Кoгa е убaвo времетo му дoзвoлувaм дa прoшеткa низ грaдинaтa,фaлa Бoгу не е oбoжaвaтел нa цвеќе.Гo чувaм веќе 1 и некoлку месеци и прoстo гo сметaм зa уште еден член нa семејствoтo.
Ве молам некако помагајте. На мачката и ставив ампула, но не знам како успева да ја излиже. Може ли да и наштети или не дај боже да се отруе?
@Papillon.Papi се сеќаваш пред една недела за едната негрижлива мајка? Ги дои, ги заспива и после цел ден ја нема. Е мислев неможи полошо од неа. Се породи и последната мачка. У.Ж.А.С. Се породи во трендафилите на мајка ми и мачињата со саати ги имаше остаено на сонце без да им се приближи. Кога си дојдов јас цел ден не прибрана косата ми се крена. Откако ѝ ги однесов и почнаа да цицаат ги прибра некако ама одма ги остава. Сега првата мајка кога ќе си дојде ќе ѝ ги подметнам неа, таа барем ги дои па после можи шета ама колку-толку поќе се грижи. А најголемата кога овие не се тука ги гали ама веќе престана со доењето за да ги преземи она. А баш е срце. Поќе се грижи за малите од другите две заедно. пс. И на оваа ѝ е прво легло, две здрави мачиња.
Епа риба дај и. Има папалини во секој маркет, 80ден 800гр. На моиве им давам неколку дена во неделата (сирови). Дај ги мачињава и стелиризирај ги мачките. И ти и тие се малтретираат.
То дефинитивно го прам. Само овие двете ме фатија ептен не спремна не очекував овој пат да се множат @Papillon.Papi
Колку би ми било паметно мачка од 7 месеци да ја носам на стерилизација? Ветеринарот вели дека не е проблем, но мене ми е страв сметам дека се уште е мала а и прилично е слаба, ама веќе 1 недела ме побудалува, период и е за парење и не само што бара да се пари туку почна и агресивна да станува и одбива храна