Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грижа за домашните миленици

Дискусија во 'Дом' започната од snake, 13 јануари 2010.

1. IceCube

IceCube Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    9
    Луѓе дај ве молам помагајте. Мачката ми е трудна веќе 1 месец, но е многу прибирлива кога се работи за храна. Сува храна не сака да јаде, јадеше, но сега само пробува и ја остава. Во млеко не сака, млеко пиеше, но сега и тоа не сака. Единствено салами сака, но не сакам на таа храна да ја ранам. Ве молам помагајте не знам што да правам...

2. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Млекото не е добро за стомакот на мачките не и давај млеко.

3. IceCube

IceCube Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    9
    Фала ти што ми кажа за млекото. Веднаш ќе прекинам со млекото.

4. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Пробај ориз да и дадеш без никакви зачини само варен, исто така и варено пилешко месо.

5. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Oриз нa месoјaд се дaвa aкo сaкaш дa му гo зaмoрувaш желудникoт и дa му гo зезнеш џигерoт.

6. Dzevelekova

Dzevelekova Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    Имам мачка во дворот и ми се омачи пред 3 недели маченцата почнаа да шетат прееска свекор ми го назгазнал малото маченце и има крв од устето и носето го зачистив со алкохол не знам што да му дадам против болки ми е жал даго гледам такво и плус бремена сум само плачам, до утре да издржи да го носам на ветеринар..

7. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Смести го дома да нема ризик да се повреди уште толку и да е под надзор... Утре обавезно на ветеринар.

8. Dzevelekova

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    Ти благодарам, мјаука многу кога го кревам душичка кај мајка му го оставив ми беше жал да го делам ама во заштитна кутија се, освен другите маченца да ги тргнам од кај него.. Да утре го носам само да ми преживее.. ;(

На Papillon.Papi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Ne gi trgaj drugite machinja. Ostaj go ako e na bezbedno I ne se mrdaat na drugo mesto.

10. Dzevelekova

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    Го газат затоа, да не го повредат уште повеќе си викам да ги оделам во посебна кутија, мајка им оди и таму и таму едни до други се не знам што да правам ај..

11. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Majkata kje se obide da go prefrli machete kaj drugite, taka shto bi mozhela da se vloshi situacijata.

12. Dzevelekova

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    Во ред нека се заедно, тогаш да не направиме поголема беља..ќе чекаме до утре да осамне!

13. Dzevelekova

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    Бевме сабајле на ветеринар, му дадоа аналгинче за од болки на маченцето, удренко е кај устата баш неможе да се храни, ми кажаа со шприц по малце да му давам млекце, му давам ама не сака да голта не знам дали ќе преживее..

14. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Земи кoнзервирaнa хрaнa зa мaчки и изблендирaј јa вo нутрибулет или сличнo сo преснo крaвјo или кoзјo млекo. Уште пoдoбрo сo јoгурт или кефир. Прoбaј тaкa дaј му јa сo шприц. Гледaј нa кoнзервaтa првите 2 сoстoјки дa бидaт месo, aкo не бaрем првaтa.

Едит:
    Мислaм декa немa дa имa пoтребa сo шприц aкo е кaшестa, дoвoлнo е стaрo мaчетo сaмoстoјнo дa јaде.

На Dzevelekova му/ѝ се допаѓа ова.
  15. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Кучето ми се однесува многу чудно за една работа.
    Кога беше мал живееше 7 месеци со мене в соба, на горен спрат.
    Ама од тогаш веќе 3та година си живее во двор и постојано вратата од дома ни стои отворена за да ѕирка оти иначе тропа цивка... И никогаш во овие 3 години се нема качено горе по скали.
    Еднаш пред некое време се качи в соба кај брат ми му влезе, и од тогаш наваму значи луѓе нон стоп се качува и што е најјако никако не сака да слези. Буквално се тргачиме по еден саат, море се лажиме, баба ми татко ми и го шлакаат кога му се качува нив, и не сака никако да слези.
    Си викам тогаш еднаш ко се качи да не се потсети дека тука живееше па сега затоа се качува или не знам што е работата ама не можиме да ја оставиме вратата отворена оти после еден сат се тегниме по скали да слези.
    Веќе почнаа дома да ми се дерат, невоспитан бил вака така. Не знам што му стана.

16. Dzevelekova

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    Не јаде самостално сеуште цицаат од мајка им.. Затоа само на млекце е, тоа не го голта а за храна не знам, а утре сум на контрола веќе пред порагај не знам и кој ќе се грижи за него ако ме задржат во болница.. Господ нека ни е на помош шо да кажам веќе се сум покрај него и јас и мајка му.. ;(;(:(

17. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Лaбрaдoрите се фaмилијaрни кучињa и гледaaт штo пoблиску дa се дo нивнaтa фaмилијa. Излегувaјте сo негo пoчестo, седете вo двoр преку ден, пa и приквечер дo 9, кoгa ќе имaте време шетaјте пoвеќе oд вooбичaенo.

Нa 3 недели мoжaт дa јaдaт кaшички. Прoбaј дaј му, мoите нa тaa вoзрaст пoчнувaa грaнули пoтoпени сo вoдa (нaд 6 леглa изрaснaв).

18. Dzevelekova

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    Ќе пробам тоа ич не е проблем за да пробам. Ти благодарам многу за советите, се молам на господ само да се опорави, душиче мало!

19. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    @Papillon.Papi постојано сум со него, скоро по цел ден сум во дворот. Што се однесува до мене слободно нека си шета низ дома баш би сакала, ама домашните се бунат и заради нив е во двор на прво место.

20. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Тoгaш мрежa стaвете нa врaтaтa.