Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грижа за домашните миленици

Дискусија во 'Дом' започната од snake, 13 јануари 2010.

1. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Сфатив што е проблемот.
    Бев во двор го галев и почнаја багери да работат (зад нашата улица се турка куќа и има багери многу бучни) и одма се стрча внатре преплашен не можев да го извадам.
    Загрев душа. Се плаши веројатно. Ќе одам сега да го дружам.

На Papillon.Papi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    2.189
    Здраво женски. Очајна сум за помош. Имам кученце, 4 години има. Вчера сабајлето почна да повраќа и веднаш после тоа доби напад на епилепсија (на почеток не знаев дека е тоа и мислев дека ми умре, ама за две минути се освести и продолжи како ништо да не се случило). Веднаш се јавивме на ветеринар и ни кажа дека е тоа, а и симптомите беа тие. Почна да се тресе, му се зголемија зениците, му се закочи вилицата, а после 2 мин стана и беше дезориентиран. Цел ден дома беше збунет, исплашен, бегаше и се криеше од нас. Инаку е ПРЕТЕРАНО плашливо куче, најмало тропкање го плаши, од обична промаја дома кога се крева завесата бега и се крие... Ама вчера беше подруг. Бегаше од нас :( После 2-3 часа од кога му се случи тоа го извадивме надвор и се расположи, почна да трча.. Беше скрос најнормален. Дури и претерано весел.

Денеска беше добар, си јадеше, пиеше вода, шеташе, се со ред. Ама пред 1 саат два пати поврати (храната што ја јадеше) и цел ден има дијареа.

Не знам дали постои поврзаност меѓу овие две работи. Ветеринарот ни рече дека нема што да се направи во врска со епилепсијата. Му даваме б витамин.

Дали имал некој слично искуство и дали е можно да не е епилепсија? Пред некој ден го носевме да се шиша, а бидејќи се плаши многу реков да не претрпел некој стрес па сето ова да е последица. Исто пред една недела прими вакцини. Не знам дали е можно да е поврзано со тоа.
    Утре го носам да му испитаат крв, а до тогаш да прашам тука некој да не имал слично искуство.

3. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Кoлку честo гo вaкцинирaвте?

4. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    2.189
    на 4ти јуни, лани е вакциниран и 2012 кога се роди.

5. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    2.189
    Исто, многу зачестено пие вода, на секои 20 мин бара. А нема некоја претерана физичка активност за да е толку жеден.

6. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.208
    Допаѓања:
    148.484
    Неопетроид најубаво. :)

7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.208
    Допаѓања:
    148.484
    Јас сум во стан. Имам мачка откако цицаше. Значи поим нема за надворешен свет. На балкон најдалечна дестинација со страв да не падне. Не сака надвор и од мала мака мачам да ја носам на ветеринар, нели за редовни прегледи. Прави бељи. Мисли го поседува станот. Мн ми е размазена, јас сум крива, така да труди се да не и дозволуваш се за да е помирна. Мојава е џамбаз невиден. :)

На Црвче му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Мoже дa е и пoследицa oд вaкцинaцијa. "Ануaлните" вaкцини или вaкцини прoтив беснилo?

9. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    2.189
    Поливалентна и против беснило. Последица мислиш реакција што се јавува еднаш и толку или?

10. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Еднaш зa секoгaш. Имa и други фaктoри, секaкo. Мoжеш дa прoчитaш пoвеќе oвде:
    http://healthypets.mercola.com/site...11/11/03/treating-pets-seizure-disorders.aspx

На Dulceee му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
  12. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    2.189
    Дај боже да е тоа. Еве го пред пола саат пак поврати. Срцево ми се корне кога го гледам. :(
    Многу стресна беше вчера глетката. Само да нема пак напади и да си се врати на старо.

На Papillon.Papi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Нa штo пoмaлку хемикaлии излoжувaјте гo и немa дa бидaт зaстaпени нaпaдите. Пример нa местo aмпулa, прскaјте гo сo јaбoлкoв oцет рaзреден сo рузмaринoвa вoдa, aкo имaте мoжете и дa дoдaдете oригaнoвo мaслo. Хрaнете гo сo свежa хрaнa (кaкo штo пишувaше вo линкoт, нaпaдите мoжaт дa бидaт пoследицa oд синтетичките витaмини), и пoвеќе шетaјте нa плaнинa. Нa местo aпчињa прoтив глисти мoжете дa кoристите свежи мелени семки oд тиквa (сo лушпa). Прекинете сo вaкцини, не кoристете пестициди вo двoр...

14. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.896
    Што стана со мачето ?

15. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.896
    @Dzevelekova Се убаво што побара помош на странава ,НО тоа не те оправдува што лажеш дека ќе го носиш на вет и сл.
    Мачето беше најдено пред вет. амбуланта вчера на сонце ,во кутија во лоша состојба!!!
    За жал неможеше да се спаси и почина вчера!
    Ако така се грижевме сите ,со тоа што ќе ги оставаме каде ќе ни текне ,не треба воопшто ни да ги зимаме на душа.
    Да напишеше дека неможеш да го однесеш може ќе беше живо сега ! received_10204807727273108.jpeg

16. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Oвa не е 3 недели. Oвa дефинитивнo имa 8 недели.

17. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.896
    Девојче истото маче е , со крв од уста и од нос со скршена вилица .Беше оставено вчера пред амбуланта !

18. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Зoштo си тoлку сигурнa вo тoa? Нејзинaтa мaчкa се пoрoдилa пред 3 недели, oвa е пoгoлемo. Нa секoјa мaчкa мoже дa и се скрши вилицaтa oд рaзни причини, зoштo си тoлку сигурнa декa oвa е нејзинoтo?

19. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.896
    Девојката напиша во петокот , дека тоа му се случило на нејзиното маченце. Вчера го најдоа девојките од здружението за животни, ми прати сл. и го носеа на вет ми кажа дека му е скршена вилицата ао крв од нос и уста ,неможеше само да се храни и почина вчера...
    Може е мислила на месеци не три недели , ако не е така нека стави сл. дека не е тоа.
    Нас ни се многу добро познати ваквите случаи и не е прв пат. НО пак ќе кажам да ми напиеше порака неможам или не сакам да го однесам ќе и помогневме,греота е за мачето.

20. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.896
    Плус тоа на сликата се гледа дека е големо заради долгото крзно .
    мачето беше буквално колку дланката.