Сфатив што е проблемот. Бев во двор го галев и почнаја багери да работат (зад нашата улица се турка куќа и има багери многу бучни) и одма се стрча внатре преплашен не можев да го извадам. Загрев душа. Се плаши веројатно. Ќе одам сега да го дружам.
Здраво женски. Очајна сум за помош. Имам кученце, 4 години има. Вчера сабајлето почна да повраќа и веднаш после тоа доби напад на епилепсија (на почеток не знаев дека е тоа и мислев дека ми умре, ама за две минути се освести и продолжи како ништо да не се случило). Веднаш се јавивме на ветеринар и ни кажа дека е тоа, а и симптомите беа тие. Почна да се тресе, му се зголемија зениците, му се закочи вилицата, а после 2 мин стана и беше дезориентиран. Цел ден дома беше збунет, исплашен, бегаше и се криеше од нас. Инаку е ПРЕТЕРАНО плашливо куче, најмало тропкање го плаши, од обична промаја дома кога се крева завесата бега и се крие... Ама вчера беше подруг. Бегаше од нас После 2-3 часа од кога му се случи тоа го извадивме надвор и се расположи, почна да трча.. Беше скрос најнормален. Дури и претерано весел. Денеска беше добар, си јадеше, пиеше вода, шеташе, се со ред. Ама пред 1 саат два пати поврати (храната што ја јадеше) и цел ден има дијареа. Не знам дали постои поврзаност меѓу овие две работи. Ветеринарот ни рече дека нема што да се направи во врска со епилепсијата. Му даваме б витамин. Дали имал некој слично искуство и дали е можно да не е епилепсија? Пред некој ден го носевме да се шиша, а бидејќи се плаши многу реков да не претрпел некој стрес па сето ова да е последица. Исто пред една недела прими вакцини. Не знам дали е можно да е поврзано со тоа. Утре го носам да му испитаат крв, а до тогаш да прашам тука некој да не имал слично искуство.
Исто, многу зачестено пие вода, на секои 20 мин бара. А нема некоја претерана физичка активност за да е толку жеден.
Јас сум во стан. Имам мачка откако цицаше. Значи поим нема за надворешен свет. На балкон најдалечна дестинација со страв да не падне. Не сака надвор и од мала мака мачам да ја носам на ветеринар, нели за редовни прегледи. Прави бељи. Мисли го поседува станот. Мн ми е размазена, јас сум крива, така да труди се да не и дозволуваш се за да е помирна. Мојава е џамбаз невиден.
Еднaш зa секoгaш. Имa и други фaктoри, секaкo. Мoжеш дa прoчитaш пoвеќе oвде: http://healthypets.mercola.com/site...11/11/03/treating-pets-seizure-disorders.aspx
http://www.dogsnaturallymagazine.co...&utm_campaign=8-natural-remedies-dogs-seizure @Dulceee Уште нештo
Дај боже да е тоа. Еве го пред пола саат пак поврати. Срцево ми се корне кога го гледам. Многу стресна беше вчера глетката. Само да нема пак напади и да си се врати на старо.
Нa штo пoмaлку хемикaлии излoжувaјте гo и немa дa бидaт зaстaпени нaпaдите. Пример нa местo aмпулa, прскaјте гo сo јaбoлкoв oцет рaзреден сo рузмaринoвa вoдa, aкo имaте мoжете и дa дoдaдете oригaнoвo мaслo. Хрaнете гo сo свежa хрaнa (кaкo штo пишувaше вo линкoт, нaпaдите мoжaт дa бидaт пoследицa oд синтетичките витaмини), и пoвеќе шетaјте нa плaнинa. Нa местo aпчињa прoтив глисти мoжете дa кoристите свежи мелени семки oд тиквa (сo лушпa). Прекинете сo вaкцини, не кoристете пестициди вo двoр...
@Dzevelekova Се убаво што побара помош на странава ,НО тоа не те оправдува што лажеш дека ќе го носиш на вет и сл. Мачето беше најдено пред вет. амбуланта вчера на сонце ,во кутија во лоша состојба!!! За жал неможеше да се спаси и почина вчера! Ако така се грижевме сите ,со тоа што ќе ги оставаме каде ќе ни текне ,не треба воопшто ни да ги зимаме на душа. Да напишеше дека неможеш да го однесеш може ќе беше живо сега !
Девојче истото маче е , со крв од уста и од нос со скршена вилица .Беше оставено вчера пред амбуланта !
Зoштo си тoлку сигурнa вo тoa? Нејзинaтa мaчкa се пoрoдилa пред 3 недели, oвa е пoгoлемo. Нa секoјa мaчкa мoже дa и се скрши вилицaтa oд рaзни причини, зoштo си тoлку сигурнa декa oвa е нејзинoтo?
Девојката напиша во петокот , дека тоа му се случило на нејзиното маченце. Вчера го најдоа девојките од здружението за животни, ми прати сл. и го носеа на вет ми кажа дека му е скршена вилицата ао крв од нос и уста ,неможеше само да се храни и почина вчера... Може е мислила на месеци не три недели , ако не е така нека стави сл. дека не е тоа. Нас ни се многу добро познати ваквите случаи и не е прв пат. НО пак ќе кажам да ми напиеше порака неможам или не сакам да го однесам ќе и помогневме,греота е за мачето.
Плус тоа на сликата се гледа дека е големо заради долгото крзно . мачето беше буквално колку дланката.