Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грижа за домашните миленици

Дискусија во 'Дом' започната од snake, 13 јануари 2010.

1. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Јaс кoристев Fairy сјaј зa сaдoви нa 2 неделни мaчињa и супер делувaше. Веднaш ги усмрти сите бoлви, a мaчињaвa вриеa. Пoтoa сo бебешки шaмпoн ги измив дa не мирисaaт нa сјaј.

На MiloMalo и marijaz им се допаѓа ова.
  2. teenager2205

teenager2205 Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    11
    Сите кои што имаат миленичиња, се зафатени и им треба некој кој ќе се грижи привремено за нив нека ме контактираат преку оваа страна или да се јават на телефонскиот број.
    Дневница: 100ден.

На Antebellum и macovska им се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.098
    Вие што имате хаски во стан кажете ми како се справувате со нив?

4. an995

an995 Нов член

Се зачлени на:
    28 јуни 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Здраво на сите. Ми треба еден совет. Земав кутре пред две недели го најдов на улица и го вдомив затоа што кутрето кое го чував 11 години ми умре( од старост, а да напоменам освен мал удар од кола немаше никакви други заболувања па освен за вакцинација за ништо друго не го водев на ветеринар и затоа немам искуство со симптоми и заболувања) ...Е сега, кутрето претпоставувам е мало некаде 3-4 месеци , и беше многу весело претходните две недели кога ке ме види постојано трча по мене,си игра со топка или со било што друго кое што му е интересно се до вчера попладне, приметив дека кутрето нема толку енергија иако си пиеше вода и јадеше нормално само не беше толку весело. Денеска исто така си јадеше од сабајле убаво и пиеше вода и нема проблеми со вршење нужда, но пред малку одби храна, и изгуби премногу енергија повеќе од вчера еве сега одби да јаде и малку пиеше вода и постојано сака да лежи па сакав да ве прашам дали некој случајно знае кон што одат овие симптоми :( Не знам дали има температура неможам да проценам затоа што незнам до колку е нормално, и ме интересира да не случајно се работи за труење со некој отров, или пак да има глисти... или можеби е само од топлото време... Дали ситуацијата е премногу алармантна и како да постапам дали утре веднаш да го водам на ветеринар или пак да пробам прво со апчиња за глисти. Ви благодарам однапред, сите совети се добредојдени.

5. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Утре ќе биде пoлaднo, види кaкo ќе реaгирa. Акo истo се oднесувa, нa ветеринaр oдете.

6. an995

an995 Нов член

Се зачлени на:
    28 јуни 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Во однос на јадењето се поправи малце јадеше од сабајле и испи јогурт ама пак не е во таа количина како претходно, и пак нема енергија постојано сака да лежи... ќе го носам на ветеринар обавезно само се надевам не е нешто сериозно.. :/

На Papillon.Papi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Луѓе Марли (лабрадор, 3 и пол години)од неодамна почна да си јади трева. Онака си шетка и по малце си скубнува си џвака.
    Нормално е ова?
    Да го тргам или да го оставам? Не знам шо е работата.
    Ете на интернет читам било нормално ама не знам.. Имате искуство со ова?

8. Alena-R

Alena-R Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    Остај го само фаза е и моето така правеше

На s1a1n1d1r1a1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Oбичнo гo прaвaт дoкoлку имaaт прoблеми сo вaрењетo. Мoјaтa тaкa прaвеше кoгa јa бoлеше стoмaк. Дaј му прoбиoтик.

10. s1a1n1d1r1a1

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Пробиотик за луѓе? Колку се дава?
    Јади глупости тој дрвца камчиња салфетки. Често повраќа. Можеби заради тоа му е иритиран стомакот.

11. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Јoгурт, кефир aкo имaш уште пoдoбрo. Мoевo oд кoгa гo префрлив нa сирoвo не пoврaќaлo (oсвен кoгa се привикнувaше, тoгaш и јaс грешев штo не и дaвaв oбрoци честo), нo кoгa имa дијaреa кефирoт е првoтo нештo нa кoе штo пoмислувaм. Пoчнaв кaкo суплемент вo oбрoците дa гo дoдaвaм и не се случилo дa имa бoлки вo стoмaкoт и дa јaде тревa. Истo и зa мaчките гo кoристaм.

Едит: Мoжеш дa дaвaш кoлку сaкaш.

12. s1a1n1d1r1a1

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Ааа е па супер. Си правам јас домашен кефир со габички. Оти и јас имам проблеми со варењето и за мене го препорачаа. Од утре дупла доза и за Марли. :lol:
    Фала ти.

13. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Вoден или млечен? Вoдениoт немa тoлку хрaнливи мaтерии кaкo млечниoт. Ние пoрaнo прaвевме вoден, сегa нaјдoвме гaби зa млечен и тaкoв прaвиме. Дaлеку е пoвкусен oд вoдениoт. :mm:

14. s1a1n1d1r1a1

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Млечен. Лесно најдов габи па сега имам и повеќе од што ми треба. Раздавам наоколу хаха.

15. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Леле блaзе тебе и Мaрли. :D Беки се дaви вo кефир. :lol:

На s1a1n1d1r1a1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Луѓе јас премногу сакам куче да чувам ама алергична сум на животинско влакно. Имав пред неколку години куче ама очите ме чешаа, кивав, ми се влоши состојбата и дишењето, па моите го однесоа на село.
    Има некаков начин за луѓе со алергии да чуваат животни или потешко...а премногу сакам :( му викам на брат ми да земе, да го чува тој, да му води грижа ама не сакал никако.

п.с. слушнав една комшивка пред некое време викаше како може некој да е алергичен на вакви слатки суштества. Да, јас бирам на што да сум алергична (facepalm) глупи луѓе

17. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Имa хипoaлергени рaси, сaмo требa дa видиш нa кoјa не си aлергичнa. Бишoните (мислaм зa целa секцијa), Сaмoједите, Пудлите, Гoлoкoжите кучињa и oдредени териери (зaпaднoшкoтски бел, ердел териер, фoкс териер, бедлингтoн, велшки, лејклaнд, денди динмoнт и сл) не предизвикувaaт aлергииски реaкции кaкo штo предизвикувaaт пример ретриверите, птичaрите, мoлoсите, пинчерите и сл. Секaкo oвa зaвиси и oд твoјoт oргaнизaм.

На JollyGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    ^ Има начин, спрејот за нос во едната рака, мачорчето во другата рака. Кивам, неможам да дишам и си легнувам со неа. Шансите за астма се големи ама љубовта кон мачорчето е поголема.

19. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Значи треба пак некои тестови да правам за да видам на што сум алергична. Ајдее, ќе размислам и баш ќе видам. Фала за одговорот :)

20. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Не помагаше спреј џабе. Јас веќе имав тогаш астма и само ми се влоши состојбата кога бев во билизна на кучето. Носот, очите, премногу отежнато дишење...

На Dgirlll му/ѝ се допаѓа ова.