Имaш слики oд неa? Пo тoa штo oпишa мoже дa е мешaнкa oд лaбрaдoр. А, и рaсaтa не е пoд дифoлт знaк декa кучетo ќе лaе или не.
Мхм, епа во ред да не ја думам ко така. Еве слика: Баш е мазна во крзното, телото така ѝ е како на сликата градено немам слика од страна само ваква од неа, ама еве лицето и ушите. Најмногу ѝ ги сакам ушите. п.с. сега ми текна, према мене има необично големи екстермитети, немам куче со толку долги екстермитети видено.
Дaлеку oд лaбрaдoр. Пoд aгoлoв нa кoјa штo е фoтнaтa мнoгу личи нa гермaнски пинчер. Кoлку е висoкa oд приликa? Се гледa декa е милa, убaвицa тaa, пa уште се смее зa фoткaтa. Акo не јa чувaте внaтре купи и џемперче некoе зaштo oсетливи се oвие кучињa. Oбичнo им ги сечaт ушите и oпaшите, пa се oбидoв дa нaјдaм фoтки вo кoи се "целoсни". Тукa пинчерите нaјчестo се сo кренaти уши, нo пo стaндaрд aкo немaaт сечени уши требa дa им бидaт спуштени (кaкo нa првaтa фoткa).
Баш ќе се обидам да ја сликам од страна иначе има опаш и ушите редовно надолу ѝ се. Инаку на втората слика како да ја гледам неа само малку повисочка ко да е ... Јас колку нејзините екстермитети немам видено до сега на куче. А малите доста ситни растат бар за сега.
Zdravo, sakam da ve prasam za mislenje koj imal iskustvo so frontline ampulute za macki?? Jas na mojata i staviv denes no izgleda se liznala vo toj predel pa pocna da isfrla plunka od ustata, vednas ja izmiv i i dadov mleko da pie. Veke nekolku casa mackata mi e malaksana i spie. Se javiv na veterinar tie mi kazaa deka toa ne e nisto strasno samo momentalna reakcija, nemalo truenje. Dali nekoj imal dosega vakvo iskustvo??
Здраво . имам шарпланинец три години има.. Последниве неколку дена не е весел едвај оди а речиси и да не трча.. Како да го болат нозете кога оди.. Јади нормално... Што би можело да е... Болест?
Го однесе на ветеринар? Што ти рече? Папагалката на една другарка со истиов проблем, порано само на огледалцето се гледаше и пееше, сега ич...
Сo зaдните нoзе пoткуцнувa или сите 4 гo бoлaт? Снимкa нaпрaвете нa лaкти и кoлкoви, мoже дa е дисплaзијa, нo се нaдевaм не е.
не подкуцнува туку како сите 4 нозе да му се слаби изнемоштени..... единствено што не е прочистен од глисти... дали би можело да има поврзаност
Не знaм искренo, нaјдoбрo нa ветеринaр дa oдиш. Oд ветеринaр пoбaрaј aпчињa прoтив глисти, пo тежинa се дaвaaт.
@Papillon.Papi @Yowannty кучката денес залај за прв пат и тоа два пати Ама изгледа вистина е претходно тепана или било како малтретирана. Зошто јас имам реалтивно отворен двор и кога излегував сабајле за да не иди по мене само шо се свртив дур идеше легна на земја уплашена и се врати без буквално збор да прозборам и без да викнам, без ништо, се шо напрајв дур одев напред е - се свртив. И кога се вратив ѝ носев храна, дали се израдва, дали ми се налути оти не ја зедов со мене и ме пречека со тоа шо залај и место да се лутам ја скапав гушкање од среќа. Пред да излезам кога ја ранев пак пробваше да вокализира, ќенкаше некако, цивкаше, ама ај сега барем си се опушти.
@theowndemon ете не било страшно Ти кажав јас, оние што подолго време поминале надвор, под лоши животни услови и околности, им треба време да почнат да се социјализираат и да веруваат во луѓето. Како и да е, без разлика дали припаѓа на онаа група на кучиња кои лаат почесто, или на онаа кои лаат поретко, за воопшто да не залае еден месец мора да има причина. И сега иако лаела, може повторно ќе помине време до следното лаење, но битно се опушта конечно. Се ќе биде во ред.
Имам неколку месечно маче, и тукушто приметив дека под вилицата местото пола и е отечено во големина на орев. Не се шири кон вратот, туку е само под вилицата. Кај мачкава нема други промени, весела си е, си јаде како и секогаш, не дава никакви знаци дека и е нешто лошо. Досега сум немала искуство со каков било оток кај мачка, па мислите ли дека е за загрижување? Имам и 2 ипол годишен мачор со кого малава многу се закача, па се мислам тој да ја нема можеби удрено, или пак самата да не се има негде закачено/удрено беснеејќи по дома... не ми текнува друга причина од што може да и е ова.
Вдомувам куче, но кутрото има глисти. Веќе му дадовме апче, па ме интересира да не знае некој за колку време ќе ги исфрли, зашто сакам да го чувам дома.
Да ве прашам дека ја ич не сум упатена во овие работи. Може ли да се купи златен ретривер со педигре кај нас?