Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грижа за домашните миленици

Дискусија во 'Дом' започната од snake, 13 јануари 2010.

1. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    Зашто наутро? Баш мислев сега да ги однесам за пола саат.
    Ветеринарката не ми вика ништо за саат ни за јадење после тоа. :^)

2. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    Za da moze apceto da deluva.

3. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Штетaтa не би билa гoлемa aкo пaзиш кaкви кoски дaвaш нa кучетo. А, кaј нaс кoските се пoкaжaa не сaмo кaкo извoр нa кaлциум, туку и чистaчи нa зaби. Скoрo 3 гoдини е стaрa, никoгaш не сум земaлa дa и ги четкaм зaбите.
    20161107_151030~2.jpg

4. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    Jas zboram za mini pinc.

5. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.554
    Допаѓања:
    5.901
    можете кога сакате да ги дадите, не е проблем тоа ама баш никаков. Со лесно. Јас на моето ги дадов околу 17Ч00 ете супер е сега.

6. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.554
    Допаѓања:
    5.901
    Штo дa му стaвaм, зa куче кaј стoмaкoт се рaбoти,утринaвa приметив.

Прикачени фајлови:

7. badgirl2

badgirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    104
    Здраво, да ве прашам каков шампон користите за вашето куче.Имам пинчер па ако можете да ми предложите шампони и други сретства за нега на длаката на кучиња.

8. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Сaмo сo дoмaшнo нaпрaвен јaбoлкoв oцет јa плaкнaм и мнoгу реткo јa бaњaм мoјaтa. Зa зaштитa oд нaдвoрешни пaрaзити истo тaкa е ефикaсен пa еднaш неделнo јa прскaм низ целo телo (минус oчите и нoсoт секaкo). Зaбележaв пoмaлку првут и пoздрaвo влaкнo oткaкo кoристaм јaбoлкoв oцет.

9. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    29.385
    Две од моите мачки почнаа да ми покажуваат чудни симптоми.
    Киваат многу често, и како да поткашлуваат. Немаат изгубено апетит, игриве се тоа е во ред ама ова кивањево и поткашлувањето ми е чудно. Читав на нет ми излезе дека можно е да имаат воспаление на дишните патишта. Некој да не имал искуство со вакво нешто? И да ми препорачате добар ветеринар во Скопје покрај Диме?
    Одев кај еден во близина на Ново школото ама не сум задоволна воопшто, плативме преку 300+ евра за операција на мачка и лекување, за да умре од банална работа што он не ја третирал.

10. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    18.222
    Ако нормално си јадат и пијат, и се активни како и секогаш, нема простор за паника.
    Може да е обична алергија од нешто. Ако почнат отежнато да дишат, и градите да им свират при дишењето, можеби е настинка или бронхит. Во тој случај се даваат антибиотици.
    Лично би ти ги препорачала Ветеринарен Центар (освен ако ти не мислеше во постот на нив), местото му доаѓа спроти Државна, една улица подолу од Водњанска. Јас сум досега презадоволна од нив.

На sweet-cherry му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Samer

Samer Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2014
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    169
    Откако ми се окучи кучката многу слабо ми јаде дали има причина да се грижам или е нормален период ?

12. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.631
    Јас ти го препорачувам Марин, многу добар дијагностичар е

На Albertos му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Оленка*

Оленка* Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2014
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.751
    Нормално е папагал да има чешачки сесии со клунчето 2-3 пати дневно, шо сигурно траат околу 10-15 минути и притоа вади мали пердувчиња? По два пати дневно го чистам кафезов, не е многу голем па ако запафта со крилата цела соба е со пердуви. Сигурно има 20-30 пердуви секојпат кога го чистам. Не се гледаат делови кај шо му недостасуваат пердуви, се надевам дека е некој период на ,,митарење". :D
    Се работи за тигрица, одамна немам чувано па не можам да се сетам какви ми беа поранешните папагали во тој поглед.

14. ProudDirectioner69

ProudDirectioner69 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    24
    Имaм труднa мaчкa сo скршенa нoгa. Нoгaтa е скршенa денескa и пoчнa крв дa пуштa. Зa ренген имaм некoјa пaрa, aмa зa oперaцијa oд кaј дa нaјдaм. Штo дa прaвaм???;(:(

15. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Не знаев каде да го сместам постов,ако треба нека го преместат.Продавам папагал Голем Александар стар 2 години,чуван во одлични услови имитира звуци и кажува по неколку зборови.Кој сака нека ме контактира по порака или нека ме означи

16. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    1.250
    Девојки загрижена сум за моето куче. Веќе два дена спие или само лежи не игра воопшто. Апетитот му е така и така, меѓутоа јаде трева. Не знам дали се работи за некаква болка или проблем со стомакот. Ветеринарот е надвор од МК, па не знам дали да почекам да се врати или да го носам на друг.

17. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    Мој совет е да го однесиш на ветринар, кај кучињата многу брзо се развиваат цревни инфекции, можеш да му дадеш медицински јаглен да му ги собери отровите од желудникот и однеси го на ветеринар.

На 1209 и butterfly6223 им се допаѓа ова.
  18. Kri_Sh

Kri_Sh Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    46
    Мачката во последно време многу кива и кашла, а и очите и се чудни..како бели до скоро половина око, не знам како да објаснам

Да не знае некој што би можело да и биде? Ви благодарам однапред

19. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    18.222
    Тоа што го гледаш, белото што и го покрива окото до пола, најверојатно е третиот, внатрешен очен капак. Изгледа вака.
    Тој обично се затвора додека спие, а штом постојано го држи затворен, и плус кива и кашла, претпоставувам дека има алергија на нешто. На мојот мачор му помина само од себе за неколку дена бидејќи немаше никакви други сериозни проблеми.
    Можеш со памук натопен во незашеќерен чај од камилица да и ги пребришуваш очите, а ако можеш да и капнеш од чајот и внатре во очите уште подобро, и тоа е тоа. Сепак, ако си ептен загрижена, или приметиш влошување на состојбата (пример отежнато дишење) јави се или однеси ја на ветеринар.

На Kri_Sh му/ѝ се допаѓа ова.
  20. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.554
    Допаѓања:
    5.901
    На моето кученце се фатил крлеж мал, на ногата. Што да правам?