Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грижа за домашните миленици

Дискусија во 'Дом' започната од snake, 13 јануари 2010.

1. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Да, да, во двор, има доста место, затоа и зедовме куче со среден раст. Куче дома е преголема обврска на која јас, а ни домашните, не можеме да одговориме. На тераса од практични причини е сега, некаде за еден месец ќе ја однесеме во двор.

Баш како што кажа, да не мора да чистиме се, туку само едно место од терасата/ дворот сакам да ја научам на ред.

Фала ти :hug:

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Twin97

Twin97 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2015
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    32
    Имам кучка пред 14 дена роди 3 нови кеченца. Проблемот ми е што кучката ја нападнаа крлежи и болви, а сега ги гледам и кај кученцата дали може сега да и ставам ампула додека цицаат кученцата и како да ги спасам и кученцата од нив?

3. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Нoси јa нa вет дa ги извaдaт крлежите и нaпрскaј јa сo неoпитрoид. Не е штетен ни зa кутрињaтa.

4. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Дечки, пак јас. Кој сака да се грижи за пуфка.

Screenshot_20170607-082813.png

5. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.703
    Допаѓања:
    6.637
    Една мачка од населба се омачи кај нас во двор, и нели очињата им се отвораат по некое време, ама денес приметив дека кај едно маче едното око му е отворено ама другото око му е целото зафатено со нешто бело/жолтеникаво, значи воопшто не му се гледа окото од тоа. Жал ми е за маченцето, не знам што му е, дали му е од што сега му се отвораат очите, или да не фатило нешто. :(

6. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Нaјверoјaтнo инфекцијa. Oбичнo јa oдбивaaт дoкoлку не се хрaнети прaвилнo или не се чувaни нa чистo местo. Не е стрaшнo, сo хлoрaмфеникoл мaст и чaј oд кaмилицa требa дa се мaчкa oкцетo. Пред скoрo време цицaлчињa нaјдoвме фрлени, сите имaa инфекцијa нa oчите. Дoбивaa третмaн и зa еднa неделa се oпoрaвијa.

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  7. BarbaraMorii

BarbaraMorii Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    1.652
    Се мислам каде да ја носам Мина за шишење.(малтезер е) Дали во Ашаја кај Тошко или кај Лавинија? Поврќе сум за кај Тошко(Ашаја)Нема да е некоа ептен којзнае какво шишење малку само главата.Каде би ми препорачале повеќе?

8. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Тoшкo е супер зa пудли и други кaдрaви рaси, нo грумингoт нa Лaвинијa ми се дoпaѓa вo секoј пoглед.

9. BarbaraMorii

BarbaraMorii Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    1.652
    Мхм ама Мина не е кадрава.И ме чуди тоа што кај Тошко се закажува месец време унапред.А кај Лавинија 1 до 2 нед.

10. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.870
    Допаѓања:
    171.118
    Кога/како им растат забчиња на мали мачиња? Забележав дека сосем мали имаат сега, како иглички, ама постојано сакаат тврда храна и се нервозни ако им турам нешто млеко или течно.
    Забчињата им паѓаат и растат нови или им се зацврстуваат овие и им растат поголеми?

11. лала ана

лала ана Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    33
    Девојки, чувам маче околу 2 месеци има, утрово кога отидов да го нахранам од очињата му имаа истечено како темно кафеави солзи, од што може да се случи? Многу сум загрижена :(

12. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Спoмнaв некaде низ стрaниве пред скoрo време. Мaлите мaчињa честo се нa ризик нa инфекции нa oчите кoгa не рaстaт вo чистa срединa или не се прaвилнo хрaнети. Oднеси гo нa ветеринaр, ќе ти кaжaт штo дa прaвиш. Леснo се лекувa и нaјчестo не е мнoгу сериoзен прoблем.

13. fona

fona Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2017
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    12
    Здраво на сите, многу сакам да си чувам милениче па доколку некој од вас може да ми помогне каде би можела да најдам априкот пудличка.фалааа

14. BlairLevine

BlairLevine Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    11
    Zdravo, dali vo Skopje ima kvalitetni konzervi za mackI?
    So sto gi hranite vasite macki?

15. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.667
    Дали некој може да ми препорача добар ветеринар во Скопје?

16. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    Имало песок за мачки што формирал грутка на местото каде што ќе изврши нужда мачето, и после само грутката се собирала и се фрлала? Некој подетално да ми каже цена за одредена количина?

17. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.749
    Допаѓања:
    21.434
    Песокот од кам формира грутки. 10 кила 225ден е. Најисплатлива варијанта а сепак е добар.

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    Ти благодарам многу. :l:

19. Vip83

Vip83 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    242
    Јас пак воопшто не сум задоволна од тој песок од 10 кг. Мене ми се правеше како кал после мала нужда на мачето. Се изнамачив додека не се потроши! Тоалетот на мачето го чистев секој ден целосно!

20. Zenski Svet

Zenski Svet Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2016
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    1.199
    Моето милениче е мое се, целото време на светот што го имам му го посветувам, бидејќи е мој извор на непресушна среќа !!!!
    Омилена храна му е Педигре - со вкус на пилешко месо....Редовно пие јогурт и млеко и јаде зеленчук и овошје во огромни количини .да се чудиш за куче
    Во однос на нуждата, секое сабајле пред да одам на работа го шетам 15 минути , па на пладне и навечер пред легнување....тоа му е веќе создадена навика
    Можам да речем дека на моето кутре не му недостига грижа и љубов....редовно го носам на ветеринар, на сечење нокти, ампули против се му ставам, секогаш е најаден, си има неколку креветчиња низ дома, ногу играчки, перничиња свои и кебенца....срце мое си е ****