Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грижа за домашните миленици

Дискусија во 'Дом' започната од snake, 13 јануари 2010.

1. lylaby

lylaby Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    334
    Fala ti mnogu za odgvorot....Kolku cinat izvini? i dali moze kontakt od Dime?

2. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    934
    Допаѓања:
    2.843
    Имам едно прашање , веќе ума еден месец како моето маче пие прекумерно вода пред тоа имаше воспалени синуси пиеше терапија му поминаа синусите сега пие многу вода и не е баш расположено , што може да му биде?

3. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.749
    Допаѓања:
    21.434
    Им влијае жешкото, затоа се такви омалаксани. А вода пијат за да се разладат, нормално е.
    Јас баш ради овие причини пред да заминам на одмор го однесов на ветеринар да се осигурам дека е се како што треба и вака ми кажаа.
    Моето па дека ангорче, цело со влакна, има премногу мака на ова време. Пие премногу вода, не сака да си игра, спие по цели денови. Али тоа е период, ќе помине. :)

На LUCI 99 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    934
    Допаѓања:
    2.843
    И моето е ангорче , фала за одговорот

5. Squirrel

Squirrel Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    437
    колку време ви трае апчево?
    Истово и мене ми се покажа како најефикасно но проблем е што сепак најдувам по некој крлеж, претежно не закачен.
    На ветеринар ми кажаа дека трае само месец дена (а нели не даваат цело кутиче со упатство туку само таблетата), но според мене од болви штити и неколку месеци, па ме интересира твое искуство.

Благодарам

6. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Мене сo пaкувaње и упaтствo ми дaдoa. 40 денa пишувa декa трaе.

7. kathy.cathy

kathy.cathy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    7
    Штотуку добив поклон, лабрадор има само 1 месец, што да му давам храна?

8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.870
    Допаѓања:
    171.119
    Чеклас мислам дека рече имала големата мачка комшивката, секогаш заборавам како се вика, ако е пак грешно простете. Страно тело и окото ѝ гнои, ми рече комшивката дека во тревите каде што се пика го накачува. На мали мачиња им го вадам и супер им е окото, а сега зошто оваа не ме остава се обидувам да го „измијам“ со камилица - под млаз само да падни. И зошто има ептен слабо подобрување утре ќе ја носам на ветеринар и ме интересира дали ќе ми дај апчиња/ капки или некако ќе ѝ вади тоа чудото од око или некако ќе се обидува само да го „падни“ или „измие“ со некој медикамент?
    Ептен паничам вака и затоа сакам малку пред време да знам, барам и на нет, вика дека обично е со капки, само веќе почна да губи мачката доверба во мене зошто ја мачам, за нејзино добро. Имаше кратко подобрување од неколку дена, но пак почна да го затвора окото, така да морам да ја носам.
    upload_2017-8-9_0-59-7.png
    Исто и ова беше предложено за премачкување на очите, па се думам сега да го направам ама ќе ми се качи горе па си викам за џабе да не е, поарно утре да ја однесам без додавање на многу работи вечерва... :|

9. SexyGirl2

SexyGirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2017
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    454
    Help Help !! Завчера со дечко ми си купивме кученца, пикинејзери. Имаат 2 месеци. Вчера еднач поврати моето, денес повторно еднаш, исто и другото поврати и почнав да кревам паника. Ги однесов на ветеринар и докторот таму ми кажа дека имаат парвовироза, опасен вирус. Срцето ми се скрши кога директно ми кажа арно ако ги преживеат овие 3 дена... Цел ден сум со солзи во очите. Им стави по 2 инекции и ми кажа утре вечер да ги однесам на инфузија. Јас не можам да чекам до утре вечер и утре сабајле одма ги носам. Ми кажа да не им давам ниту да јадат ниту да пијат оти се ќе повратат. Душички малечки, ме молат со очињата за вода. Пролив немаат. Дали некој се разбира и има поминато низ ова да ми објасни и да ми каже дали ќе се излежат сонцата малии ;(;(;(;( Ве молам за одговор

10. Arthur

Arthur Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    2.522
    Tuka ti nemozes nisto da napravis...bidi spremna na se...mozno e da bide se ok a moze i da se sluci i najlosoto..dobro e sto vednas si go odnela na veterinar...ke bide pod terapija i ke bidete ok...polesno i pobrzo ozdravuvanje....inaku ovoj virus gi napagja crevata i poleka po poleka stolicata im e ispolneta so krv...no ako reagiraat navreme se ke bide ok...samo bidi sigurna deka veterinarot e dobar i ima znaenje i deka se ke napravi za da bide ok kutrenceto...ama malku mi e cudno so nemaat proliv...a da pobaras mislenje i od drug?
    moze e gresna djjagnozata
    i dali se raspolozeni dali sakaat da igraat ?ili samo se tegnat po zemja lezat i ne pravat nisto

11. Arthur

Arthur Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    2.522
    go imav istiot problem...mislev deka e infekcija mu stavav kapki go izmivav so kamilica se dodeka ne go fativ i poleka ne mu go otvoriv okceto...vidov deka ima nesto no ne bev sigurna...zedov pinceta i ja dadov na majka mi jas go drzev macorot i mu go otvoriv okceto a mama so pincetata mu ja izvadi taa treva so nikako nemozam da naucam kako tocno se vika no se raboti za istata posle vadenjeto gnojot se povlece go izmivav so kamilica i posle 3-4 dena macorot bese kako nov...veruvaj osven so taa metoda koja ke ja izvrsis doma ili ke ja izvrsat na veterinar poinaku da mu go izvadis trevceto nema da mozes...zosto toa da se vrati nanazad nemoze odi se podlaboko i podlaboko i togas moze samo da go izgubi okceto i uste tolku komplikacii da se napravat...taka da dodeka e seuste taze brkaj rabota :* pisi sto si napravila ;)

12. SexyGirl2

SexyGirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2017
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    454
    Машкото што поврати денес прв пат е посвежо, повеселко, трча по мене, сега од инјекциите повеќе спијат. Женското не е многу весело.. [​IMG]

13. Arthur

Arthur Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    2.522
    Mislam deka postavena im e gresna dijagnoza
    pobaraj mislenje od nekoj drug veterinar...dzabe neka ne gi bockaat so infuzii

14. SexyGirl2

SexyGirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2017
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    454
    Се надевам дека ќе бидат добро, ќе побарам мислење и од некој друг. Фала ти на советот !! Како што читав по интернетов, ги имаат симптомите на парвовироза, освен тоа што немаат пролив. Можеби само што се заразиле, уште е во почетна фаза па затоа .. Се надевам нема ни да имаат пролив. Ќе стражарам оваа ноќ. Страв ми е да легнам да спијам. Ќе ги проверувам цело време до сабајле

На Arthur му/ѝ се допаѓа ова.
  15. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.870
    Допаѓања:
    171.119
    Да да, знам за тоа, на малите можам да им вадам, но оваа ептен ми прета. Вчера со комшивката, јас ја држев за шепи зошто само мене не ме греби, таа ѝ прскаше со шриц в око камилица да падни тоа, зошто ептен преташе неможеше никако да го извај ни со пинцета ни со ништо друго... :| Сем да ја викнам утре пак да пробаме овој пат некако поубаво да ја фатам поцврсто, да ѝ дам пинцета па нека работи та, јас ќе држам. :| Фала ти многу. :l:

16. Arthur

Arthur Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    2.522
    Probajte ako ne biduva nosete ja na veterinar gospogjata...nema problem :*

17. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Зборете со одгледувачот што ви ги дал, ако имаат парво негова е одговорноста (особено ако пред ден, два сте ги земале). Уствари што и да е, тој треба да ја сноси одговорноста ако кутрињата сте ги добиле болни/невакцинирани. Првата вакцина треба тој да им ја стави на 1 месец, ако не сте ги добиле со ветеринарна книшка, најверојатно немаат ни вакцина.

18. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.870
    Допаѓања:
    171.119
    @Arthur еве сега си идам од таму, договорив цена и ми ја објасна процедурата и ми рече ако одам да биди поладно, па веројатно ќе одам утре уште порано дур не е згорештено. Прво кога ојдов и ми објасна се супер, се решив дека ќе ја носам, и еве не знам што ми текна, се повратив назад да прашам зошто со анестезија да не треба да е гладна мачката. Ми врати дека немора, ама е пожелно зошто би повраќала и да не се удај. И сега седам дома и паничам да не се удај мачката, зошто дворска ми е, нема начин како да ја терам да не јади, а моите имаат строго правило да не ја внесувам дома. :| :sweat:

19. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.631
    Ако можеш пиши како се денес кученцата...и дефинитивно побарај мислење од друг ветеринар, поискусен. Доколку можеш контактирај го човекот од каде што сте ги купиле кучињата, не е во ред да продава заразени кучиња, мора да сноси одговорност. Гревота е за кучињата да ги размножува и да не води никаква грижа за нив понатаму. Се надевам дека е само погрешна дијагноза и се ќе биде во ред

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  20. SexyGirl2

SexyGirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2017
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    454
    Сабајле ги однесов на ветеринар. Ги боцнаа по 2 пати и на девојчето му ставија инфузија оти е по овенато. И денес без храна и вода. Ќе издржиме до утре, ако утре сме добри можеби ќе ни дозволат конечно хранење. Сабајле ми поврати малце женското душиче. Беше и во вц и нема пролив. Има нормална столица. Денес беше друг доктор, поискусен, постар и ми кажа дека би требало да се спасат штом веќе не повраќаат и немаат пролив. Ги чував цела ноќ и цел ден. Бдеам над нив Само многу ми се ослабнати и овенати, омалаксани. Цел ден спијат. Вода не смеат. Ги мијам рацете и така им давам да си ги навлажнат јазичињата. Фала ви на сите држете ни среќичка да бидеме добро и да го издржиме оваа. Бакнежи од Ендри и Стејси ❤❤

На UnordinaryOne и Arthur им се допаѓа ова.