Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грижа за домашните миленици

Дискусија во 'Дом' започната од snake, 13 јануари 2010.

1. JJ**

JJ** Нов член

Се зачлени на:
    27 октомври 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво,

Нова сум на форумот и не ги разгледав баш сите теми, но имам мажјак ретривер во ноември ќе прави 2 години и барам ретриверка за парење.

Доколку имате/познавате некој би била благодарна ако споделите, па да му најдеме девојка :)

Поздрав и убав ден,

2. JJ**

JJ** Нов член

Се зачлени на:
    27 октомври 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0

078659615 Бубе, немам лично искуство, но имам препратено неколку луѓе и се задоволни, а и не е скапа.

3. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.038
    Допаѓања:
    14.526
    Дечки имам кученце помало е од месец. Денес му дадоа апче за глисти и се што јаде повраќа....нормално е тоа или?

4. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.349
    Допаѓања:
    6.809
    Дечки, кај белите кучиња нели обично се јавуваат црвени дамки на влакното од солзењето на очите. Дали нешто користите за отстранување?
    Читав дека треба да се чистат секој ден, во спротивно се пигментира влакното и остануваат такви. Меѓутоа кога го зедов кученцето веќе имаше такви дамки, така да, незнам дали воопшто можат да излезат?
    Сега го чистам секој ден, со влажни марамици, некогаш и со вода и малку шампон, но нема некоја промена.
    На интернет има многу продукти кои наводно помагаат ама несакам ништо со хемикалии, дали можеби има природен начин за избелување, или со тек на време и редовно чистење ќе излезат?
    Ви благодарам.

5. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.953
    Допаѓања:
    29.046
    На рибче во кугла на колку време менувате вода? Температура? Каква треба да биде..
    На син ми му е домашно милениче :)

6. greenota

greenota Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2015
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    57
    Зависи колкава е куглата, јас ја имам веќе година и пол, куглата од џамбо ми е од средните и и менувам вода на 2 до 3 дена, помала кугла треба почесто да се менува за да циркулира кислород. Обична вода од кујна ставам, собна температура е ваљда.. Ако е ладна остајте ја нека постои пола саат па после стајте ја рипката внатре :)

На victoria му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Maja333

Maja333 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    133
    Здраво, размислувам деновиве да земам мало маче дома (за стан се работи) но татко ми прима многу терапии и имаме многу апчиња (во вид на таблети) по дома, па ме интересира дали постои можност некаква мачето да голтне некоја случајно без никој да го забележи?

8. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Ако ги ставате апчињата во кутија, каде што не може да достигне мачето, нема да е проблем. Макар што мачки ретко да глодаат по работи, тие се пребирливи за храна, камо ли апчиња да јадат.

9. Maja333

Maja333 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    133
    па не е баш дека секогаш се во кутија, некогаш татко ми си ги реди на маса тие што треба да ги испие во следните неколку часа.... но во ред, ќе гледаме некако да ги покриваме со нешто врз нив....

10. Glorcheto

Glorcheto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2016
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    12
    Некој заинтересиран за мало кутре 1 месец Со Кучката Гратис (мајка му) нека пишаат ке ви дадам број од човекот и слики кој сака :)

11. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    29.385
    Итно ми е.
    Сега си дојдов дома и забележав дека мачето ми куца. Нема надворешно ништо вака ама ја влече ногата. Што да му направам додека да најдам ветеринар? Одбива да јаде ама па се гали и преде.. Многу ми е страв да не има нешто внатрешно

12. AnGe*

AnGe* Нов член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво, би сакала да ве прашам дали имате искуство со малтезер или француска пудлица. Кое е помирно кученце за чување , неможам да се одлучам од која раса да земам со оглед на тоа што ми е прв пат да земам кученце :)

13. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.423
    Здраво, сакам да прашам, сестра ми чува мачор, стар е околу 5-6 месеци и ме замоли да прашам, приметила дека во изметот, односно му излегувале такви ситни како ориз парченца, во жолтеникава боја, каков е третманот за оваа појава, мислам дека рече tapeworms се нарекувале, па дали има некаков лек што може да се купи низ Скопје? Благодарам однапред за одговорите :)

14. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Нека го однесе на ветеринар, ќе му дадат таблета според килажата што ја има. Ќе чини 100-150 денари максимум. Ако после тоа ги има пак ќе треба да прими уште една таблета.

На Animali му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.423
    @Waka-waka Ти благодарам многу на брзиот одговор :)

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Француските пудли се ловечки кучиња и за нивното здравје пожелно е да трчаат. Темпераментни кучиња се по сама природа, мирни што значи не се агресивни, но доколку дојде потреба знаат со сета сила да го одбранат сопственикот. Топло препорачувам, нема да зажалиш. Сепак зависи какво куче ќе ти се погоди, нели? Има две кучиња од иста мајка со различни темпераменти. Едно добро, другото лошо.
    Друго што да ти кажам - сигурно си запознаена за условите кои се потребни при чување на куче.

На AnGe* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    888
    Допаѓања:
    1.334
    Кучето ми има болки вриска многу,нема овде доктор,ако знае некој што да му дадеме,се плашам дали ке издржи до утре.

18. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.244
    Допаѓања:
    10.421
    Дали знаеш од што се тие болки?Ако е удрено дај му нешто против болка аспирин на пример, ако е топло и има температура дај му парацетамол.Ако е затруено сум слушнала дека се дава солена вода за да исповрати.Ако даваш апче прво издроби го и раствори го со вода и по можност со шприц му го дај така мора да го голтне.Со храна ако пробаш да му дадеш, може да ти ја одбива ако многу го боли .:(За да не дехидрира давај му јогурт да пие по малку.
    Со лесно и утре одма на ветеринар.

19. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    888
    Допаѓања:
    1.334
    Да удрено ее,и тоа многу силно,вриска незнам дали ќе издрж
    Знам,некој многу јако го удрил,немаме аспирин дома,дали може аналгин,ние мислевме дека е умрато али изгледа дека е било дихидрирано.

20. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    @Crnookata Се подобри ли кучето, како е?