Здраво, Нова сум на форумот и не ги разгледав баш сите теми, но имам мажјак ретривер во ноември ќе прави 2 години и барам ретриверка за парење. Доколку имате/познавате некој би била благодарна ако споделите, па да му најдеме девојка Поздрав и убав ден,
078659615 Бубе, немам лично искуство, но имам препратено неколку луѓе и се задоволни, а и не е скапа.
Дечки имам кученце помало е од месец. Денес му дадоа апче за глисти и се што јаде повраќа....нормално е тоа или?
Дечки, кај белите кучиња нели обично се јавуваат црвени дамки на влакното од солзењето на очите. Дали нешто користите за отстранување? Читав дека треба да се чистат секој ден, во спротивно се пигментира влакното и остануваат такви. Меѓутоа кога го зедов кученцето веќе имаше такви дамки, така да, незнам дали воопшто можат да излезат? Сега го чистам секој ден, со влажни марамици, некогаш и со вода и малку шампон, но нема некоја промена. На интернет има многу продукти кои наводно помагаат ама несакам ништо со хемикалии, дали можеби има природен начин за избелување, или со тек на време и редовно чистење ќе излезат? Ви благодарам.
На рибче во кугла на колку време менувате вода? Температура? Каква треба да биде.. На син ми му е домашно милениче
Зависи колкава е куглата, јас ја имам веќе година и пол, куглата од џамбо ми е од средните и и менувам вода на 2 до 3 дена, помала кугла треба почесто да се менува за да циркулира кислород. Обична вода од кујна ставам, собна температура е ваљда.. Ако е ладна остајте ја нека постои пола саат па после стајте ја рипката внатре
Здраво, размислувам деновиве да земам мало маче дома (за стан се работи) но татко ми прима многу терапии и имаме многу апчиња (во вид на таблети) по дома, па ме интересира дали постои можност некаква мачето да голтне некоја случајно без никој да го забележи?
Ако ги ставате апчињата во кутија, каде што не може да достигне мачето, нема да е проблем. Макар што мачки ретко да глодаат по работи, тие се пребирливи за храна, камо ли апчиња да јадат.
па не е баш дека секогаш се во кутија, некогаш татко ми си ги реди на маса тие што треба да ги испие во следните неколку часа.... но во ред, ќе гледаме некако да ги покриваме со нешто врз нив....
Некој заинтересиран за мало кутре 1 месец Со Кучката Гратис (мајка му) нека пишаат ке ви дадам број од човекот и слики кој сака
Итно ми е. Сега си дојдов дома и забележав дека мачето ми куца. Нема надворешно ништо вака ама ја влече ногата. Што да му направам додека да најдам ветеринар? Одбива да јаде ама па се гали и преде.. Многу ми е страв да не има нешто внатрешно
Здраво, би сакала да ве прашам дали имате искуство со малтезер или француска пудлица. Кое е помирно кученце за чување , неможам да се одлучам од која раса да земам со оглед на тоа што ми е прв пат да земам кученце
Здраво, сакам да прашам, сестра ми чува мачор, стар е околу 5-6 месеци и ме замоли да прашам, приметила дека во изметот, односно му излегувале такви ситни како ориз парченца, во жолтеникава боја, каков е третманот за оваа појава, мислам дека рече tapeworms се нарекувале, па дали има некаков лек што може да се купи низ Скопје? Благодарам однапред за одговорите
Нека го однесе на ветеринар, ќе му дадат таблета според килажата што ја има. Ќе чини 100-150 денари максимум. Ако после тоа ги има пак ќе треба да прими уште една таблета.
Француските пудли се ловечки кучиња и за нивното здравје пожелно е да трчаат. Темпераментни кучиња се по сама природа, мирни што значи не се агресивни, но доколку дојде потреба знаат со сета сила да го одбранат сопственикот. Топло препорачувам, нема да зажалиш. Сепак зависи какво куче ќе ти се погоди, нели? Има две кучиња од иста мајка со различни темпераменти. Едно добро, другото лошо. Друго што да ти кажам - сигурно си запознаена за условите кои се потребни при чување на куче.
Кучето ми има болки вриска многу,нема овде доктор,ако знае некој што да му дадеме,се плашам дали ке издржи до утре.
Дали знаеш од што се тие болки?Ако е удрено дај му нешто против болка аспирин на пример, ако е топло и има температура дај му парацетамол.Ако е затруено сум слушнала дека се дава солена вода за да исповрати.Ако даваш апче прво издроби го и раствори го со вода и по можност со шприц му го дај така мора да го голтне.Со храна ако пробаш да му дадеш, може да ти ја одбива ако многу го боли .За да не дехидрира давај му јогурт да пие по малку. Со лесно и утре одма на ветеринар.
Да удрено ее,и тоа многу силно,вриска незнам дали ќе издрж Знам,некој многу јако го удрил,немаме аспирин дома,дали може аналгин,ние мислевме дека е умрато али изгледа дека е било дихидрирано.