Не верувам дека ќе преживеат, но обиди се. Менувај им топли шишиња на секои 3 саати, купи барем храна за мали кутриња така што мајката ќе има повеќе млеко да ги дои и комбинирај ја со онаа на твоето. Сум била во слична ситуација и никој од хуманитарциве не ми помогна со било што.
Препорачајте некој што шиша и бања кучиња во скопје. И сакам да ве прашам колку често го бањате кучето? Бидејќи јас почнав секоја недела пошо лом се прави кога го шетам а дома го чувам, а не е препорачливо толку често.
Ќе ти пратам линк по ЛП. Не е препорачливо да се бања со ефтин шампон како Трикси и сличните што ќе ги најдеш во продавница. Сега дојдоа одлични, квалитетни шампони од позната фирма. Botaniqa се вика фирмата и многу сопственици на изложбени кучиња ја препорачуваат.
После коллку време почнуваат да јдат кученцата од кога ќе се родат? Не доење него нешто храна макар и леб со млеко?
3-4 недели. Тие сами ќе почнат, не ги форсирај. Купи дехидрат за мали кутриња и натопи го во козјо млеко или јогурт, за да се направи како кашичка. Најефтин, а квалитетен дехидрат за мали кутриња е Husse Valp. Само нарачуваш и ти вршат достава до дома, и секако плаќање на лице место. Дехидратов е за кутриња од 0 до 15 месеци. Тука имаш контакт. https://macedonia.husse.com
Ако има некој да сподели искуство, која раса на куче е најдобра за чување во стан, сакам да научи дома на пелена да мочка сабајле, а после работа јас да го шетам?
Куче - вучњак, на возраст од околу 1 година е. Му заглави коска од риба, најверојатно.Пред 3 дена...Беше на ветеринар, и моментално прима инфузии, затоа што не можи да јади ни да пие. Чувствува жед и штом ке се напие вода веднаш ја повраќа.Изгледа коската заглавила...Ве молам за некаков совет,освен операција :/ :/ Дали коската ке се разгради по некое време, а во меќувреме кучето да прима храна и потребните витамини преку инфузијата.? Кој е искусен со ваков случај, нека ми пише во ЛП, или пак може и тука
Италијански хрт ако сакаш кратко, мазно влакно што нема потреба од многу нега, џуџеста пудла ако не сакаш влакна во станот и си спремна да го чешлаш кучето скоро секој ден, како и да го носиш на професионално шишање секои 2 месеци.
јас чувам Бишон.Ф. И нашиот моча исклучително на пелена а мм го шета напладне кога иде од раб.Не пушта влакна ама бара редовно чешлање
Јас имам малтезер,идеални за чување во стан,не пуштаат влакна ,моча на пелена,премили се.Не е никаков проблем да ја исчешлаш еднаш дневно, инаку јас ја шишам дома,си купив машинка,ножици ,чешел,неколку ју тубе едукации за шишање и сега е права убавица.
Абе како ги учите кучињата да вршат физиолошки потреби на пелена? Јас имав англиски кокер шпаниел. Никогаш не успев да го научам на ништо, а не пак на пелена. Или јас не знам како, или до кучето беше.
Немаше успех со ништо. Го правеше само тоа нему што му одговараше, вклучувајќи стручно отварање новогодишни пакетчиња. Од тогаш сме на мачки само. Ништо не ги учам. Се си знаат.
И јас имам дoма такво своеглаво душиче, проблемот се реши единствено со кастрација. Апсолутно ништо не помогна, а бидејќи не планиравме да го париме решивме дека ова е најдобра опција и за нас и за него. После кастрацијата не се случи да направи беља дома, еве веќе три години поминаа
Devojki zdravo Pred se se izvinuvam za fondot od mob sum.Sakav da ve prasam nesto.Imam dve papagalcinja od koe ednoto bas sega koga si dojdov od rabota go najdov mrtvo go kafezot.Neznam od koja pricina no toa e to a.Sega jas kako epten plasliva licnost sakam da prasam dali e mozno da se raboti za nekakva si bolest I dali mozebi nekako da se prenesva na lugeto.Koga go vidov me fati nekakva panika jas I onaka imam strav od bolest I smrt I takvi raboti I ova odma mi padna na um.Mozebi ne ja pogodiv temata ama ako ne e prasanjeto za ovde premestete go vo soodvetnata tema pozdrav
Дали некој можеби знае од што може да осветли носето кај возрасно куче? Ова е вака псоледниве 2 месеци само,пред тоа беше чисто црна боја преку целото носе,сега гледам дека е посветло како кафено кон средината. Кучето е златен ретривер,женско,старо е 1 година и 7 месеци.
Зимско носе. Сосема нормално е. Тоа е уствари депигментација на носот поради недоволно сончева светлина.
Па што чекаш уште, веднаш на лекар детални анализи, испитувања, некоја заразна болест гарант е. Шала на страна. За тигрици се работи така ? Кога почнав да го читам постот мислев дека се грижиш сега другото папагалче да не умре. Какви преносливи болести молим те. Тие се многу нежни и лесно се разболуваат. Може од ладно да умрело, тие сакаат да седат на топло или од старост... Сега постои голема можност и другото да умре од депресија,многу се приврзуваат едни со други кога чуваш две.