Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грижа за домашните миленици

Дискусија во 'Дом' започната од snake, 13 јануари 2010.

1. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Да да, свесна сум и за тоа, може да ја однесеме и овој период, евентуално да оставиме за на есен.

А зошто не контактираш со активистите на групите за вдомување, да прашаш за некој ветеринар од Скопје, има навистина добри, па прати слика, најверојатно ке дадат соодветна терапија. Моја претпоставка е дека ке треба и дворот да го стерилизирате или нешто така...

На Animali и 1209 им се допаѓа ова.
  2. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.349
    Допаѓања:
    6.809
    Дечки дали знаете како се лекува инфекција на очите на куче? Се работи за улично куче, постојано му се јавува инфекцијата, му ставав капки Прокулин, моментално ќе беше океј, после тоа пак му се јавува. Инаку очите му се затвараат, вероватно го боли и многу му солзат. Дали можам со нешто друго да пробам освен капките или да го однесам на ветеринар? Проблемот е што е улично куче и не верувам дека ќе седи мирно за да го прегледа било кој, па затоа сакав ако можам јас да му помогнам. Ако не, ќе мора на ветеринар.

3. Ultras1312

Ultras1312 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2019
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    5
    Здраво,
    Ме интересира каде во Ск. Можам да купам амитраз и шампони за демодекс кај куче?
    Дали мачкање со етиол спречува демодекс?
    Некој искуства и предлози за лекување?

4. Ultras1312

Ultras1312 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2019
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    5
    Мачкај го со чај од камилица. Натопи памукче во чајот и избриши му ги очињата

На Annora му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.224
    Како да спречам да се митари освен со чешлите?
    Има ли некои таблети, сирупи и тн...?
    Премногу се митари преку целата година.

6. FemmeFatale

FemmeFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    141
    Здраво, сакам да ми препорачате добар салон за шишање и бањање на мојата малтезерка во Скопје и колку од прилика се движат цените?

7. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Rengen osven vo veterinarnata bolnica, kade drugo mozhe da se naprai?

8. Кена Рис

Кена Рис Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2017
    Пораки:
    933
    Допаѓања:
    5.103
    Дали некој има претстава што може да биде ова и зошто се има појавено? Вчера и денес го чистевме со бетадин, а потоа ставивме хлоранфеникол.
    AC83C517-88D8-4D46-A335-CB56457E93A8.jpeg

9. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.615
    Допаѓања:
    13.895
    Јас го носам кучето кај Лавинија. Пребарај на фб ќе ти искочи или ако сакаш ќе ти дадам број. Јас плаќам околу 800 денари за мал германски шпиц, со тоа што шишањето за него е многу едноставно (само со машинка). Мислам дека за малтезер би било малку поскапо, особено ако сакаш одредена фризура. Ама да и пишеш да ја прашаш сигурно ќе ти каже цена, многу е пријатна и одлична е со кучињата. И шампонот што го користи мириса одлично, јас си купив од истиот за да и самата понекогаш го бањам кучето. Сум го носела и на други места, малку поефтини, ама од неа сум презадоволна сега, не би ја менувала.

10. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.753
    Допаѓања:
    14.473
    @FemmeFatale Лавинија за малтезер постар од 8 месеци мислам дека зима 900 ден. Одлична е навистина.

11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.266
    како давате шуруп на мачка??
    Не закла сите дома!

12. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.628
    Сируп, така Вајлдке ?
    Ке ја фатите за вратот и нема да може да мрда. Друг нека ја фати во раце и да ја држи за крзното кај вратот а ти сипи и со лажичка во грлото и затвори и го муцето. Исто вака и за апчиња.

Исто како на видеово, само не ви треба штипалка, можеш со раце.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.266
    абе пробав вака.. од шо го гледав докторот... ама не ми стоеше..
    Можи не ја фаќам ко шо треба...
    Ќе пробам пак..

На lovestoneddd му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.628
    Јас од ветеринар имам научено вака, не можеш да ја повредиш не се плаши, само јако фатете ја за вратот и дословно парализирана е. И јас маки мачев пред да ја научам 'финтава '.

15. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    ^А со шприц нели е полесно? Или не..

16. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.628
    Да, може и со шприц. Кога немам шприц, со лажичка обична. Се имам испраксирано ваљда, цел живот чуваме мачки и кучиња. :) Кому како му е полесно.

17. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.708
    Допаѓања:
    43.735
    Јас да ви се пофалам на оние кои знаеа дека украдоа едно од кучињата, го најдовме, после една недела кај едни циганарии во двор. Лепотан тој изнапатен кога ја видел свекрва ми се побркал од радост.
    Денес го донеле на ревакцина кај ветеринарот(иаме во куќата ветеринар) и бил прав лепотан. Има плави очи сеуште. Многу сум среќна шти се испадна добро.

На SnowWhite8, Animali, Rebecca_R и 2 други им се допаѓа ова.
  18. LBNMOP

LBNMOP Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    138
    Моето кученце има скоро 2 ипол месеци.Е сега значи се јаде,си играме со него,постојано трча но многу гризе.Буквално се што ќе најде се гризе,дури и алиштата што ги носиме кога си играме.Тоа е некоја фаза или?И кога треба да се вакцинира за прв пат и какви витамини му давате?Инаку не купуваме посебна кучешка храна

19. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.753
    Допаѓања:
    14.473
    Првата вакцина треба да е на 40 дена, а ревакцинација после 20 дена. Да нема допир со други животни уште најмалку 3 недели. Исто така после ревакцинација 3 дена мислам дека беше, се дава Vermox сирип ( го има во аптека) за чистење од паразити, дозирањето се одредува според килажата на кучето. Отиди на ветеринар, ќе ти каже се точно. Од витамини јас давав калциум, ама откако почнав да го хранам со квалитетна храна во гранули не му давам други додатоци.
    Да, фаза е тоа со гризањето, ама ако уште од сега не се научи дека не смее така да се однесува, може да премине во навика. Моето куче ми се закачуваше на ногавиците од тренерките и по цел ден се влечеше по мене. Исто ми ги гризаше рацете. Го решив тоа со тоа што секогаш кога ќе ми се закачеше за ногавицата, викав НЕ и нежно ама отсечно го бутав со ногата и си одев моментално од собата и го оставав само. Исто и со гризањето раце. Штом почнеше да ме гризе, ќе кажев отсечно НЕ, ја прекинував играта и си одев. За кратко пак од почеток. Треба многу време и трпение, ама за неколку дена се научи.
    Само на ум имај дека уште малку и ќе менува запчиња, па мора да има играчки што ќе ги гризе за да не ви прави бељи по дома. Супер се оние гумените играчки со боцки и оние како јаже со чворови.

На LBNMOP му/ѝ се допаѓа ова.
  20. FemmeFatale

FemmeFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    141
    Mене ми ги препорачаа Ashaya Exclusive, со тоа што треба да чекам месец дена за термин :^)