Во фауна знаат пудли да шишаат? Ама Теди беар фризура не типична за пудли,му ја пуштам косава на мојов,ко овца е.
Ќе го носам таму,мирен е ваљда ќе го ишишаат. Ужас е ,редовно е ваков последица на моите фризерски способности
1-3 месеци 5-6 пати на ден. 3-6 месеци 4 пати на ден 6 м до 12 м 3 пати на ден Над 12 месеци 2 пати на ден , или еднаш дневно цела доза што не препорачувам.
Ако купуваш, веќе купувај од одгледувач што ќе ти покаже дека родителите се тестирани од генски и здравствени болести, или од приватно легло на некој кој ги нуди истите работи. И зошто баш малтезер ? Ете да отвориме една дискусија позитивна и поучна.
зошто башмалтезер ? Ете да отвориме една дискусијапозитивна и поучна. Не сум чувала куче никогаш.За бишон и малтезер ми рекоа дека не пуштаат длаки.не мирисаат .малечки се бели и убави на лик за мене .живеам во стан и немам двор за да може друга раса да земам
Кучево беше нападнато пред сат и пол од пуштен пит затоа што будалава го чува така пуштено до улица нити ограда нема дворот не му е заграден... ама се одбрани моево... будалава го зашутира неговото и го прибра... и на тоа остана... го прегледав моево, нема ништо. Можам ли пак да го пријавам во полиција, ќе преземат ли нешто, да го опоменат, не знам...?
Имам едно маче и го чувам од на неколку дена, а сопствениците не се тука во државава. Ми е доверена на чување 3 дена, вчера, денес и утре. И ми рекоа дека треба да ја хранам само со мачешка храна, арно ама и дадовме и друга храна, виршли. И сега не ја јаде мачешката храна. Да прашам дали е добро ако мачка јаде мачешка храна да и се дава и друга храна или ако веќе јадела само мачешка храна така и да продолжи?
Јас само да кажам, бев во полиција денеска да прашам, затоа што пак беше нападнато моево од друго пуштено куче и ми рекоа "само ако другото лице намерно го пуштило неговото/нејзиното куче за да нападне" можело да се превземе нешто???Чекајте бе луѓе па нели има закон за каиш, а и маска. И што значи тоа "намерно", дали како кокошкава што ми се вадеше дека кучето "и избегало од дома" нема да одговара ако моето заврши со (потешки) последици од нападот??? И дали треба да се чека да дојде до тоа па после да се превземе нешто
Здраво, јас чувам малтезер машко.....не е точно дека не пушта влакна секако дека пушта само не во таа количина како другите, плус ненормална грижа има околу одгледувањето секој ден четкање чистење очи итн......Машко е ама многу потемпераментно од женските и е поголем инает. Да навистина се мили и докажано зошто патам од астма веќе немам напади поточно ми ги снема. Немам некоја поголема грижа околу него сам го оставам со милион играчки и до сега не прави бељи има 9 месеци. Сега станува понепослушен зошто почнува да го фаќа нагон за парење. Ако треба нешто слободно пиши. Сори на долг пост.
Иначе не мириса меѓутоа дека е бел имаш грижа поголема околу крзното нашиве улици многу се прљави па на секое носење надвор мораш да переш шепи и да му го чистиш стомакот зошто лом се прават.
Само од Србија Јас кај Сашка го носам Малтезерот и седам таму го чекам мојот не дава никој да го бања чешла шиша итн меѓутоа Сашка како свое го третира и немаме проблем.