Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грижа за домашните миленици

Дискусија во 'Дом' започната од snake, 13 јануари 2010.

1. gluvarche

gluvarche Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    113
    зависи од газдите а и зависи од соседите....
    имам другарка која чува самојед во гарсоњера, газдите не и прават проблем, станарите сеуште не се пожалиле, али во секој случај треба да ги прашате газдите, има некои не дозволуваат (ќе им се умирисал станот.....мебелот ќе им се уништел од грицкање :?: ..... комшиите ќе се жалеле, и тн.)
    се е ствар на договор ;)

На Andjelek му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    За роденден добив зајче,преслатко е,мало :rofl: го чувам дома,па ме интересире некој што чувал зајче да ми каже со што го храни и некои советии за негова грижа.
    Инаку му давав морковче,зелка(некаде прочитав дека не смее,зошто ?) домати...
    Ме интересире дали го боли кога го подигнуваат за ушите,мене ми е жал таму да го фатам,а исто така слушнав дека несмеело да се фаќа за коремчето,зошто ???

3. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549

anybody ???

4. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Јас чував зајци и тоа едно време ги имав 10-тина :D . Не треба да им се дава многу зелено ги фака пролив и умираат. Можеш да му даваш суво лепче, жито, пченка и такви работи. Да комбинираш. Само знам дека не им давало ништо што содржи јајца. Вода секој ден тазе. И ако не сакаш да го факаш за уши тогаш за крзното под вратот. Демек таму не ги болело многу, а башка моиве кога ги тегнев за уши после си ги галеа може ги болело. Па и 5-6 кила како што беа тешки и за уши сигурно ги болело. и си ги факав за крзното или ги кревав у раце :lol:

5. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Епа јас не издавам за да знам :lol: Ама има некои прават, знам! им имаат правено проблеми на некои луѓе што јас ги знам

6. ma4o4female

ma4o4female Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    Леле девојки помош!!!! :worried: :worried: Кутрето го пуштив на терасата и не знам од каде нешто си набоде во шепата и сега само цвиле, а ноженцето го лиже и го држи исправено. Што да направам бидејќи не можам сега да го носам на ветеринар, касно е, а и сите дома спијат. Кажете ми што да правам! :worried: :( ;(

7. Jovanna.I

Jovanna.I Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    20
    легнико и види што има на шепата ако има трнче извадиго со чупалица ако нема ниѓ полека масираго меже се удрило

8. ma4o4female

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    Има нешто црно, ама кога му ја допрам ногата ме гриза и го боли и не дава да го допирам :worried: Не знам што да правам ;(

9. Jovanna.I

Jovanna.I Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    20
    со едната рака фати му ја устата а со др види што му е тоа
    немој да го оставш тоа да му седи зс може да загнои
    ако не можеш да го извадиш буди некој поискусен јас колку вечери сум ги будела со плачење заради моето куче :D :D :D

10. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    ma4o4female што стори, што имаше кученцето?

11. Nikiii

Nikiii Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Може мала помош ?? :)
    Имам Малтезер..:) Има 1 месец и 2 недели,но незнам со што да го хранам,колку често да го бањам и не дозволува до го погалиш ако го погалиш те гриза..:(
    Го носев на ветеринар и е вакцинирано за 45 дена пак треба да се вакцинира :)
    Ве молам кажете ми што да правам.......:(:(:(

12. ma4o4female

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    Немам појма што беше тоа...утрово сестра ми успеа да го отстрани. Или беше трнче или убод од оса или пчела. Денеска кутрето ми е како ново :) ама многу ме загрижи цела вечер не сум можела да спијам. Фала WhiteAngel за грижата :*

13. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Ники врати се неколку страни поназад, има опширно пишано за малтезер :)

14. Doberman

Doberman Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    519
    За исхраната имам многу пишувано на форумов, разлистај низ темава и побарај ги моите мислења, имам еден куп постови напишано за исхраната :)
    Ако го чуваш дома, тогаш нема потреба да го бањаш, бидејќи сега додека е мало нетреба да го шеташ додека не си ги прими вакцините.
    Уште е малечко, тоа си игра кога те гризи, само внимавај не му дозволувај премногу да те гризи за рацете и тоа да му преиде во навика, воспитувањето на кучето започнува уште од самото пристигнување на кутрето во домот.
    Купи му играчки и ќе си има занимација со што да си игра.

А за ова вакцинирањето да те прашам,
    Ветеринарот го вакцинирал кутрето и ти рекол за следна вакцина да дојдеш по 45 дена ???

Ако така ти рекол ветеринарот тогаш одма мењај го бидјќи ти кажал погрешно.
    Ревакцината се става 4 недели (28 дена) по примањето на првата вакцина , а не по 45 дена како што ти кажал ветеринарот.

15. Nikiii

Nikiii Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Океј :)
    А за вакцините ќе зборувам со ветеринарот ...:)

16. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    За хранат: купувај му од папи џуниор така мислам дека се вика. Таа е најдобра за млади кучиња. А за гризењето не се секирај, мал е и си игра, само не е добро многу гризење :) Затоа не му дозовлувај се и не го разгалувај. ако треба биди и строга по малку. :)
    За вакцините веќе ти кажала Доберман да не се повторувам.

17. Nikiii

Nikiii Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Окејј..Благодарам за помошта ...а чув и дека треба да се чешла.....???

18. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Секако дека треба да се чешла. :D Ако не секој ден (што мислам дека е препорачливо) барем 2-3 пати во неделата. :)

19. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    на мојата кучка, под влакната и излегле 2 тртки, не се мнооогу големи, ко бубулици нешто, и едното го стиснав и гној излезе, ама не ја болеше, и другото ми е страв да и го стиснам... од што може така?
    едно до друго се, 2 топкички!
    да не ја каснало нешто??н :sweat: ?

20. gluvarche

gluvarche Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    113
    прашање до Doberman :) и до сите останати ;) ,

1.знам дека вечна тема за дебатирање е дали кучето да се храни со домашна храна или со дехдрат, па сакам да прашам што мислите? јас го хранам моето со дехидрат, али приметувам се почесто ми се случува да му дофрлам нешто од домашната храна, ми е страв да не се научи па после да не јаде дехидрат... што е најдобро за кучето, дали да се комбинира (али после да не несака да јаде од дехидратот) ?
    какви коски треба да му се дава (освен пилешки кои не се препорачливи)?
    2. исто вечна тема за дебата е кастрирањето, што мислите, дали куче на кое не може да му се продолжи педигрето е подобро да се кастрира? ........
    хммммммм
    милион прашања

позззззз