Ај искуство, кога ги кастриравте вашите миленици? И дали е тешка процедурата? Мојот малтезер има 9 месеци и дали морам еднаш да го спарам? Фала ви
Dečki beee.. Se zagriziv taka malce Nakratko vaka Najdov kutrence na ulica zavcera, i si go vdomiv. Brzo brzo da go vakciniram, denes go odnesov go bocnaa ama ne go pročistiv od glisti, ič ne mi ni tekna na toa. Može li da se desi nešto, nekoja nus pojava?
Па дај му апче за глисти, 1 апче за 10 кг куче. Нема никакви нус појави ради тоа, освен ако имунитетот не му е преслаб па вакцината да го убие... затоа јас секад велам нека пркне од улица ако го најдеш па носи го на вакцини.
Okej fala na odgovor. Imam biheldon, utre ke mu dadam . Kako toa da prkne, ne e mnogu mal, cim menuva zapčinja znači 3 meseci ima, jas imam i drugi kućinja, mačinja niz dvor strav mi e od parvo, I bitno mi beše da si go vakciniram što pobrzo
Имам мачор 15 години. Се до сега било супер. Ама сега има рана на муцката крвава и го чеша. Не посети ветеринар но немаше шансна да го фатиме и боцнеме, даде терапија, но пошо немаше шанси да му ја дадеме пробавме во храна. Но само 2-3 дена успеавме, после одбиваше и храна. Пробав и му ставав 2 дена метиленско, исто по совет од ветеринарот. Ама се е џабе се чеша и раскрварува. Јас веќе не знам што да правам. Таман ќе заздрави, ќе се расчеша и пак е лом. Многу голем проблем е што не дозволува да го пипнеш, па и 3ца не можеме да го задржиме. Некој совет имате ли?
Па крагна бе цветче, а ќе го заловиш со мрежена вреќа за компири ќе го стаиш у неа, а на рацете ќе стаиш метални ракавици од оние у железара што се продаваат за ако каса и дрца да не те разрани. Крагна обавезно да не се чеша.
Видиш на се ми отиде памет на крагна не, озбилно. Ќе пробам уште тоа, мада се сумљам дека ќе е успешно. Нешто друго што можам да му ставам локално?
Дали некој има искуство со спреј за одвикнување од гризење на мебел? Помага или да не фрлам пари за џабе?
Имам женка малтезер ,ја стерилизиравме на 7 мес. Исто така имам и машка пудла него го кастриравме на 9 месеци.
Здраво не знам дали е соодветна тема..дали се наплаќа и која е цена за пожарна да спаси маче од покрив на куќу?
Моето куче е кастрирано на 1година ама требаше порано. Подобро е според мене да не го осети тој нагон за парење, така ти ќе немаш проблем. Мојот и ден денес со машки кучиња е со резерва а на некои одма им лае, а со женките нема проблем
Само да споделам искуство за некој еве што не знае. Кучево ми имаше јака кашлица што неможев никако да му ја смирам цела вечер останавме без спиење изгледав еден куп видеа и еден американски ветеринар советува што да се прави за колапс на трахеа, kenne cough итн. Он исклучиво лечи со мед, ама не оној фабрички мед него природен и со прополис ама без алкохол, пробав и сега сме ок. Само да напоменам моево куче е малтезер и има 5 кг. му дадов на врвот од малечка лажица сабајле и пред спиење и сега е супер. Не се дава на кучиња што страдаат од дијабет. Денес одиме на преглед :
Ете за тие што имаат мака нека пробаат и нека споделат, сепак е време на вируси итн. Иначе помага медот и за заштита на дигестивен тракт и за алергии. ☺️