Ако на некого му треба дресер и престој за кучиња, ќе му препорачам во порака. Околина на Скопје, пуштени и весели
^^ Нема да седи сама да го прска, мора на вет да го исчистат мислам. @piksooki Инаку можи и со хидроген и јод да ги намачкаш, ама како што реков, тешко дека ќе доседат за да се справиш сама.
Последната недела јас одев на вет за ист проблем. Мора да оди тој да му истисни цел гној од отокот. Со игла му цедеше до последно утрово на мојов, па го исчисти со хидроген, па со оној синио спреј со антибиотик и го боцна со антибиотик. Еве за компарација каков беше: Она шо го опиша скроз истото со мојо го имав. Вторникот само антибиотик му боцна и ми рече да доотечи и ме закажа за Сабота од ко му пуштив слики од отокот ( сликава) и денес го исчисти. Не е страшно, ако е уште отечен оди. Едит. За второто маче веројатно ќе го боцни и него за да не се инфицира и од синиот спреј. Али однеси го најдобро. Во меѓувреме чисти со хидроген 3%, има и со прскалки за полесно чистење.
Сама не, некој ако има да и помогне. И на лице секако ќе мора со памукче и да тапка, да не прска директно.
За компарација, мојот еднаш сам скина отокот т.е. кога крвареше и му пишав на вет. Можи зато да нема оток, прати го деновите. Саботата беше кога му пишав дека има крв, Вторник го однесов пошто така ме закажа, ама ден пред то пак го скина сам и после процесот од погоре. Ако има бар малку гнојче останато пак ќе отечи. Зато прати го и ќе биди добро.
Здраво сакам да ве прашам во врска со чување на куче во стан. Синот денес го вдоми, има 3 месеци и му рекле дека ќе биде мал раст. Е сега, ние никогаш не сме чувале куче и воопшто не ни се познати тие работи, а него му беше голема желба и по доолго убедување се согласив. Да дадете совет во врска со храната, им ставате подлога (пелена) некаде низ домот каде што мочкаат, колку пати ги изнесувате надвор вашите миленици во текот на денот и што кога ќе треба да остане само дома неколку часа? Може на некој овие прашања ќе му се смешни ама ете јас сум многу вознемирена, оти ова не е предмет па ај денес земи го и после пу пу не важи... Сепак ќе треба да се навикнеме и прилагодиме. Кои совети би можеле да ми ги дадете? Фалаа
На прашањево може да се пишува со месеци. Читни нешто од интернет, па ако имаш нешто конкретно прашај, ќе пробам да ти помогнам
kako na malo mace od 5 nedeli da mu dadam apce protiv glisti i paraziti mi rekoa da mu dadam osmina od tableta no ne saka da goltne a ne jade seuste, samo cica
Тоа е мало само нема да ја изеде штом цица. Треба или на ветеринар да му ја стави тој сам, или ти пробај во грло длабоко и ќе ја голтне. Само така може...
mu se pojavi nesto na maloto podueno i spusteno na stomakot kon zadnite noze , koga ke zastane na noze mu se vlece recisi do podot , meko e i go dopirav iznegleda ne go boli , a si cica normalno, i igra potskoknuva ,neznam sto mu e toa i sto da mu pravam (se mislam kila da ne e ) ama ke mu dadam protiv glisti
Дај му за глисти па ќе видеш дали ќе ги изфрли надвор и ќе го снема..Доколку го има сеуште на вет однеси го..
Треба да земам кутре малтезер .Дали е проблем ако кучето има 45-46 дена а не е вакцинирано и ако го вакцинирам сега откако го земам ке има ли некој последици
Под услов да ти го даде здраво, нема да имаш проблеми. Одма ставај вакцина и ревакцини, нека помине карантинот и после може да уживате
Дали нагон за повраќање и течна столица кај маче може да бидат реакција од инфузија? Два дена повраќаше, а не јадеше ништо, денес го однесов на ветеринар, му дадоа инфузија ама пак е исто, не јаде и само спие
Му дадоа и нешто друго, некој лек? Моево повраќаше 2-3 дена, ми кажа ветеринарот дека веројатно изело некој инсект бидејќи живее внатре, цело време јаде иста сува храна, вакцинирано е и прочистено од глисти. Му дадов само половина здробено апче активен јаглен и го оставив без јадење 12 часа, му се смири стомакот Знаеш твоево од што повраќало?