Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грижа за домашните миленици

Дискусија во 'Дом' започната од snake, 13 јануари 2010.

1. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Ве читам имам мал бел мини малтезер. Какви се тие ремчиња кои подобро личат на бело кутре, цена?
    Друго кога го купив жената ми рече до 6 месеци да не го вадам надвор се дома да го држам, мислам како така? Кај неа беше во двор со другите кученца и мајката и таа ми вика не ги шетаме надвор во дворот само. Мене ми е жал и не ми е во ред куче да не го прошетам и да не ми се растрча надвор. Кога ми го даваше ме праша имате ли двор и велам во стан сум 100квадрати и таа ми вика супер ќе има кај да трчка.
    И кажете ми нешто повеќе за вакцините, како оди тоа, цена? Нешто ми спомнаа 10 евра била па имало и ревакцина.

2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.110
    Допаѓања:
    225.655
    на скалибур се поубави естетски.
    надвор не се пушта дур не прими терапија за внатрешни паразити и вакцини. има повеќе вакцини и одат од 600 па нагоре.
    а скалибур огрлица за мала раса не знам колку е точно ама под 1000 ден мислам е.

На Idedemja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Има примено таблета за прочистување од паразити, ветеринарот кај што го однесов ми рече дека треба на одредено време да му давам да се напие дел од таблета, во зависност од килажата. Кога го мереше ми рече дека е кило и 700грама и четврт таблета да давам, а за вакцина ми рече по 60дена да дојдам.
    Ама женава кај што го земав ми рече сама да одлучам дали да вакцинирам или не, демек кучињата по вакцинирање станувале поагресивни и шубе ми е сега, во сто мисли сум.
    Многу е малечко и како раса и како кученце и навистина сакам да му одезбедам најдобра грижа и кога читам тука или по страните за кученца многу информации.
    Ете рекламираат некои капки да му ги накапуваш на пелена за да се научи да оди по голема нужда, ама друг продавач на кучиња ми рече не го навикнувај на пелена после не ќе сака надвор да оди, демек во двор него му вршеле нужда па миел со црево после, ама јас кај да најдам двор?
    После женава ми рече се капнувале на вратот некои капки против вошки и паразити, ама тука читам за огрлица.

4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.110
    Допаѓања:
    225.655
    Значи 90% ќе ти закачи нешто и ќе ти умре ако не вакцинираш. Посебно кај такви раси понежни. ...
    Батали што зборат луѓе, слушај ветеринар.
    Агресивни ќе станеле, божееее (facepalm) што нема да чујам веќе.
    За внатрешни паразити се дава еднаш на три месеци и секогаш се мери пред давање. Особено пред вакцина треба да прими.
    Ампули за болви и крлежи траат дваесетина дена и на крај математиката не испаѓа, поефтино е огрлица.

На theowndemon, 1209, Annora и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Фала за советиве и јас сум за вакцина, ама кога ќе ти каже некој, а очекуваш да има повеќе искуство до тебе и да знае без врска е малку, а ветеринаров ми кажа обавезно да го донесам, закажавме кој ден точно, па ќе биде и тоа.

На sweetR и LiliBoz им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.110
    Допаѓања:
    225.655
    Отвори си пасош, заведи си го, нека си прима вакцини, коа ќе дојде време ќе чипираш и секогаш датите нека ти ги заведуваат кога е наредна вакцина.
    Греота е во денешно вр да ни почине милениче ради ете... некоја таква.
    За мочкање и јас не сум за пелена мада дур да прими вакцина мора. Потоа на 2-3 чса надвор одење. Како ќе се учи така ќе зголемуваш интервал. Во принцип за недела дена ќе научи скроз.

На candy.cane, 1209, Idedemja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. sweetR

sweetR Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    147
    Obavezno vakcina cccc abe kuceto ke fati nesto i ke umre

На Avery и Idedemja им се допаѓа ова.
  8. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    За мокрење научен е, лесно оди со тоа, за голема е комплицирано, се пика или под кревет или каде што му е темно подалечен дел од станов. Се ми е ново со кученцево, а не ми е прв пат да чувам ама поминало време сум заборавила, фала заедно со @sweetR за препораките и советите.
    Ама кога ми рече женава така и јас се збунив, ветеринарот сосем друго кажува, го измери го провери рече добро напредува и така ќе си посетувам почесто ветеринар ама и вашите совети се добредојдени.
    @Marija6165 мора да поработиш на себе и примање совет и критика, жално е за кучето што ти се такви можностите и знаењата, ама види колку совети можеш да добиеш тука и најважно примени ги ако сакаш да чуваш милениче, ако не обрати се по групите за миленичиња ќе го згрижат кучето, ама сув леб или со јогурт дај ти се молам, па јас нема да издржам на таква храна а не куче во развој.

На sweetR и poppie им се допаѓа ова.
  9. poppie

poppie Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    6.496
    За каивче јас и земав килтекс мислам се викаше. Си врши работа, до 1000ка е.

На Idedemja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Elenpelen

Elenpelen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    948
    Предложете добри шампон и регенератор за малтезер. И кој пет шоп е најдобро опремен со производи за хигиена, кај и да прашам се нешто "во моментов" немаат.

За каивче против паразити-веќе 3 месеци е со Килтикс, супер е, 870 денари.

На Idedemja и poppie им се допаѓа ова.
  11. poppie

poppie Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    6.496
    Види во пет шоп Луна.

На Elenpelen му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sweetR

sweetR Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    147
    Za sampon zemi na bephar gi ima vo Ramstor vo pet shopot ili vo Luna pet shop krznoto im go pravi meko i svilenkasto drugo ne zemaj.

13. sweetR

sweetR Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    147
    Vo luna pet shop imaat drugi organski samponi vrv se.

14. revolution566

revolution566 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2020
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    28
    Здраво барам совет: имам маченце има 5 месеци и веќе десетина дена како е болно од глисти ветринарот ми даде таблета Бихелдон не му помогна после 48 часа му зедов друга таблета Каниверм. Од Канивермот му стана подобро на маченцето почна да јаде, да пие водичка и да преде. 4 дена беше добро, но овие два дена пак му стана лошо одбива јадење и премногу е истоштено и нема сила. Прашањето ми е дали смеам да му дадам повторно од некое од апчињата Бихелдон му дадов пред 8 дена, а Каниверм пред 6 дена.

15. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Таблетите за прочистување од глисти се даваат еднаш на три месеци. Мачето ти е болно од нешто друго и треба да се вратиш кај ветеринарот.

На theowndemon и LiliBoz им се допаѓа ова.
  16. sweetR

sweetR Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    147
    Dali maceto go izmetot ima seauste glisti? Ako nema, nosi go na vet.

17. Marija6165

Marija6165 Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    154
    Mu kupiv n a moeto kuce hrana za kuchinja, no ne gji jadi. Mu gi natopiv i so voda, ne gi jadi. Mu gi natopiv so mleko ne gi jadi. Ima li potreba da go nosam na veterinar?

18. poppie

poppie Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    6.496
    Натопи му ги во јогуртче. Не е навикнато на таа храна и нормално е да ја одбива.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Marija6165

Marija6165 Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    154
    Odat li joghrt i biskviti zaedno?

20. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Марија девојче, дај пиши ми во лп, ќе ти објаснам се убаво.
    А за совет свари му мевце во краен случај, исецкај го на мали парченца да грицка подај му го со рака ќе јаде ќе лапа. И да, аман однеси го на ветеринар ќе ти објасни се без да ти наплати.
    Или во било кој пет шоп уште поубаво ќе ти објаснат.

На poppie му/ѝ се допаѓа ова.