Marija6165[/USER] ти објаснив што да даваш и каде да прашаш за совет, ајде ќе биде се во ред со кучето само почни правилно да го храниш и да се грижиш за него
Дали има некоја институција за да пријавам насилство врз животни? Или тоа е табу тема во нашава чудна држава?
Anima Mundi (https://www.facebook.com/pg/AnimaMundiMacedonia/about/?ref=page_internal) ''Since its establishment in 2009, our Animal Protection Association ANIMA MUNDI has been active in initiating public commitment and public combat against the abuse and exploitation of animals by humans.''
@Marija6165 можеш да ја сликнеш храната? Ако не сака да ја јаде, пробај со јогуртче да ја натопиш или во неа да исецкаш виршла, од оние најевтините од 5 ден една и убаво измешај (изгмечи). Јас така ги хранев уличните што не беа научени на гранули. Не знам зошто храната ја викаш бисквите, не е блага за да не оди со јогурт. Ќе те замолам уште еднаш, сликни ја храната или целото име напиши го. Ако имаш можност, најтопло ти препорачувам да го однесеш на ветеринар кучето. Сигурно треба и да се прочисти. Или ако навистина немаш финансии да го чуваш, дади го на некој. Греота е да се мачи. Ако си од Скопје, пиши ми во порака, ќе се потрудам да ти помогнам кучето да се опорави.
Камерата на телефонот треба да ја носам да ми ја исчистат затоа што во последно време нешто многу матно слика, матна слика ќе излезе Ќе ти го кажам името на бисквитите, на кутијата бишува bosch. А за давање не го давам, и јас да немам што да се прехранам пак ќе го чувам за мене. Никој нема да го сака така како што јас го сакам. Ќе му давам се што е потребно, ќе се грижам за него ќе го бањам ќе му ставам ампули, ќе му давам таблети и се што е за негово добро само некој да не ми го зеде моето куче.
Lugenca pomos imam Pinc 2 ipol godini i sega ovoj mesec primetuvam deka mn pocna da mi miriska nemozam sekoj den da go banjam nekakov sovet ili dokolku se soocil nekoj so ovoj problem pomos
И јас го имам истиот проблем. Се работи за кучка стара 9 години. Исхраната е иста со години, варено пилешко, зеленчук и сува храна, се друго и создава гасови и сериозно многу прди, а тоа е хорор. Но пред неколку месеци почна да мириса премногу интензивно, па дури и кога ќе се избања пак мириса. Дали со староста почнуваат да мирисаат, како и стари луѓе, којзнае.
Lele se imam isprobano od sampn za suva kapenje sprejovi ampuli nikako nema rezultat ne e premnogu nonsepak posle 2 godini ova prv pat se slucuva i bidejki go cuvam vo stan seriozno pocna da me nervira znaci se ubiv od perenje i dezinfekcija inace i jas mislam deka ne e do hranata zos vaka go hranam 2 godini bidejki si e inaetliv i nejade se
Миризбата може да доаѓа и од расипани заби, нечисти уши, инфекција на очи, полни анални жлезди, исхрана со премногу масти и житарки. Редовно прегледувајте ги вашите кучиња, давајте им свежа храна како зеленчук и овошје наместо леб, варено месо, виршли и кебапи и бањајте ги еднаш на 2-3 месеци со вода и шампон за кучиња.
Го однесов на вет задвчера му стави две инкеции, но мачето пак не е добро. Денеска забележав газето и е подуено и и тече како лигава течност. Ве молам ако некој имал слично искуство нека даде совет.
@Avery pochna da jade i sega stana kako pernica... Toj i taka e vlaknesto i ssega kako shto e buckasto lichi na kafena ovca...