Samo ne go prejaduvaj, izmeri go kolku tezi i prasaj kolku grama od hranata treba da mu davas. Ne smee da bide debelo kuceto moze da se razboli
Ima problem so analnite zlezdi sigurno treba da se istisnat za da iskoci tecnosta toa mora da go napravi veterinarot.
Zdravo , kade ima alista za golemi kucinja ? Kaj mene vo gradot vo pet shopot ima samo za mali kutrinja , a moevo e okolu 25 kg ....
Не знам како успеа да стане буцкасто за толку кратко време, но многу ми е мило ако навистина е добро. Сепак, убаво би било да го однесеш на ветеринар да го вакцинира ако не е вакцинирано, да го прочистат и да му стават ампула против крлежи и буви.
Не му давај пак апче за глисти бидејки може да дојде до затровање од преголема колчина од тие апчиња, нормално е да биде малку истоштено додека не се прочисти скроз па и да не јаде ама нуди му храна почесто ќе се среди.
Спие и ржка-цвили во сон, не е нешто страшно така? Кога го земав куцо и одма заспиваше до мене и гледав како да цица со јазичето од мајка му во сон, ама помина тоа. Ви се случило со вашето милениче така?
Моето така правеше кога беше 3-4 месеци. Како да си ги преживуваше дневните активности во сон. Де ќе цивнеше, де ќе сржеше, ќе преткаше со ноџињата. Потоа престана. Мислам дека и твоето сонува.
So sto gi hranite kucencata (konkretno prasuvam za rasa Pinc) mn e pribirliv i nejke da jade sekakva hrana imam probano grisini nisto nejke ako moze pomos i predlog so sto da probam mn e inaetliv da napomenam i e decko veke ima 2 godini
Ве замолувам за совет, денес прими вакцина и кога го земам во раце ако случајно го допрам каде што го боцнаа квичи. Од вакцината ли му е така и брзо ли поминува? И малку како омалаксан е куцо вечерва исто од вакцината ли е?
Да, од вакцината е омалаксано и го пече. Не го кревај во раце и остави го нека одмара/спие. До утре ќе му помине
Дечки ако може некој совет како да го социјализирам кутрето? Има 5 месеци, секој ден ја шетам, ама нон стоп лае и се плаши од други кучиња
Мојов е 1 год и 8 месеци и сеуште се плаши, а нон стоп е со кучиња. Можеби мојов се плаши кога имаше 4 месеци го нападна 2 пати едно исто куче. Евентуално да пробаш во ав ав.
Однеси го на дресер Во ав ав не знам како би помогнале. И во парк има поголем број кучиња на едно место,ако беше тоа идеата
Дали им давате нешто на милениците ако се омалаксани после вакцина? Првиот пат немаше никаква реакција мачето, сабајле ставивме ревакцина и ми е многу чудна. Поспана е, вода се нема напиено, малку има јадено. Ми рече докторката ако има болки и температура Кетонал од 50 мг. да и дадам, како да проценам дали има температура? Ко ќе ја галам на вратчето не реагира, а и таму не изреагира ко ја примаше вакцината.
Татко ми пред два дена го носеше моето папагалче на ветеринар бидејќи не беше добро. Му дале капки ама денес испушти душа. Ветеринарот му кажал на татко ми дека не му е ништо,а му дал капки. Ако знае некоја да сподели од што умираат и за што служат капките да си знам за понатака бидејќи планирам да земам друго женско за да има друшство второто папагалче и да му ја потполнам празнината.