Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грижа за домашните миленици

Дискусија во 'Дом' започната од snake, 13 јануари 2010.

1. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Нема нормална цена. Може да е 50еур, 100, 500, 1000, 5000... Зависи од расата, педигрето, одгледувачницата, возраста итн.

На Elenpelen, Biljarkata, Mantub и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Јас повеќе незнам како да помогнам. Надвор постојано има гласни звуци, де некое дете ќе пука со каписли, де некоја петарда. Кучево секој ден веќе се тресе, не јаде, премногу е жално да го гледаш.
    Се консултирав со ветеринар, почнав мала доза на дијазепам да давам. Ќе се потсмири малку и пак нешто ќе пукне и ќе почне. Читав милион работи на нет, пробувам се. Дури кучево почна само да си јаде апчиња од навика, без да му ги ставам на коренот на јазикот. Денес викам ај да олабавам со дијазепамите, се изнервирав цело апче B6 му дадов. Малце е поарно, ама и мене стрес ми прави што веќе не знам како да го смирам. Купив и скапи витамини, богати со се, џабе. Дали со староста стануваат посензитивни не знам. Што ќе се прави кога ќе грми и кога интензивно ќе пукаат со петарди. Стварно не сум моќна веќе и паметна да знам што да правам.

3. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Си пробала да го држиш во прегратка и да му шепотиш нежно или да му пееш некои опуштачки песнички? Читав дека се многу сензитивни на звуци. Кај мене во стан проблем беше до пред некое време да седи подолго на балкон, градеа објект до неодамна во близина и постојано бука, ај при крај се веќе кога од денес почнале нешто долу комшиите. И на секој удар кучево потскокнува, ама го заигрувам со играчки, ќе му пуштам телевизија, сака да слуша турски серии( некој да зборува на македонски сака:D) Приметив поопуштен е кога му зборувам, пеам нешто.

4. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Варира во зависност од расата најмногу и потеклото на родителите, дали се шампиони, и дали има педигре или не. Има многу групи по ФБ за продажба на домашни миленици, најдобронамерен совет е да се приклучиш и да следиш постови некое време и ќе ти се разјасни кој што нуди и по која цена и што тебе лично најмногу ти одговара да купиш. Само не избрзувај, размисли си убаво за се во врска со купување кученце.

На poppie и Biljarkata им се допаѓа ова.
  5. Ognena*

Ognena* Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    872
    Била ли некоја во брзо време во Веро Џамбо, да ми каже дали има избор на креветчиња за кучиња?
    И уз пат ако знаете каде има убави лежалки/креветчиња, секоја препорака е добредојдена :)

6. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Јас бев во понеделникот не видов нешто посебно иако имам набавено од таму мало легло. За креветчиња мислам дека имаат во секој подобро снабден пет шоп, еве пример овие сум заприметила се рекламираат по групите за домашни миленичиња Фемили Пет Шоп. Имаше и едни други ама не можам да ги пронајдам.

На Ognena* му/ѝ се допаѓа ова.
  7. СуперДевојка

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Да си нарачаш од ZooMaxi креветче, топ им се.

На poppie му/ѝ се допаѓа ова.
  8. k3x

k3x Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    114
    Дали некој од вас носи некаква си заштита кога го шетате вашето куче? Ваму каде што живеам ептен некако се собра со кучиња и башка многу од комшииве не ги брибираат нивните куче и неколку пати ми се залетаа кога го шетам моево куче. Полицијава не се замара многу.

Читав за некој си апарат што испушта звук кон кучето за да го избрка. Дали има некој, знае како иде и дали делува?
    Убаво би ми дошло на раат да се шетам со кучето, а да не носам стап да изгледам како овчар.

9. LadyF95

LadyF95 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2020
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    114
    Во Микеи имаше солзавец, или купи петарди

10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.111
    Допаѓања:
    225.656
    Тој звук што го испушта апаратот не го слушаме ние, Али кучињата и те како . Замисли ти на десетти кат, стискаш на тоа, и сите кучиња околу зграда легнати и скриени :) ете, така делува
    Според мене најдобра заштита е тоа.

11. СуперДевојка

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Но тој аларат делува и на сопственото куче. Другар нарача од исти причини како и @k3x и за џабе. И неговото се плаши. Иначе чаре нема, само стап и да ги бркаш.

12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.111
    Допаѓања:
    225.656
    секако дека на секое куче делува

13. sweetR

sweetR Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    147
    I mojov se plasi
    Dali si i ti voznemirena? Ili pod nekoj stres?

14. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Не сум воопшто, се е исто како порано.

15. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.463
    Допаѓања:
    38.522
    Растечен нос кај маче, како вода, од што можи да е?

16. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Јас имам таков апарат, нарачан од интернет, ама искрено никогаш не би го користела затоа што би го плашело и моето куче, а за тоа што не си ги пазат кучињата комшиите ќе си реагираш кај нив, не смее така. Ако се така распуштени и напаѓаат можат и деца не дај Боже да нападнат. Инаку јас кога не сакам да има моево куче контакти со други го ставам во торбичка за кученце специјално дизајнирана, само главата му изгелгува од страна и на рамо си го носам и тоа е мирно и другиве кучиња не се предизвикани и не го гледаат, напаѓаат.

17. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Може да е бактериска инфекција, кај моето на ветеринар поволно делуваше антиботик и витамин ц ампула мислам му ставаа. Може да е преладено од наглава временска промена.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.463
    Допаѓања:
    38.522
    Денес се нема случено, може вчера беше така само од времето како што велиш. Фала ти.

На Idedemja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. СуперДевојка

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190

Ама немаат сите минијатурни раси на кучиња за да ги стават во торбичка...:)

20. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    А каде прочита дека јас пишав сите со своите кучиња така да прават?:^)
    Јас опишав пример како со моето куче се саноѓам во такви ситуации:)