Go nosev na veterinar rekoa se e vo red krv ispitaa .lismanija .bris mu pravea vo avicena.hranara ja smeniv od rojal vo purina losos no ne ja prifati i ja povraka
Што би можело да биде топче кај куче од страна на стомакот?Се осеќа на допир и помеко е.Го приметив сега и ќе отидам на ветеринар ама ме интересира и ваше мислење да слушнам, некој да не имал слично искуство.
Зависи колкаво е. И од старост им се прават како липоми (бенигно е), но може да е и циста, или тумор. Моето е старо и големо, има повеќе бенигни липоми, не го болат на допир.
Зависи, ако е женка и е околу брадавиците, може да асоцира на рак на млечните жлезди. И е многу честа појава и кај мачки и кај кучиња. Најдобро е да се изврши овариохистеректомија, затоа што може да напредува со лош исход. Во секој случај преглед од страна на ветеринар е најдобро решение, ама ако е женка и тој ќе ти го даде истото мислење. Но, може и да се работи за липоми, цисти, апсцеси или израслини поради зголемена телесна тежина итн, како што пиша Камелија погоре, што не асоцираат на малигни промени, туку бенигни.
На бебињава кога треба да е последен оброк? Кај што ја земав ми кажаа и даваат 2 до 3 пати најкасно до 4 часот.
И уште нешто, Навечер спијам со неа во дневна. Како да ја научам да спие сама во дневна? Помислив во спална и пелена да и ставам (мада не иде сама на пелената уште)
Дали некој има искуство со Sam’s field храната? Најверојатно е нова кај нас ја видов на еден онлајн пет шоп.
Зедов мало пакетче колку да ја проба мојава, ова уште кога ја донесоа и почнаа да ја промовираат. Мислам дека одбрав некоја анти-алергена. Составот ми изгледаше ок. Ама мојава госпожа не ја бендиса.
Мачето мое има такво меко топче на стомакот, ја однесов на ветеринар уште ко го заприметив и ми рече дека е мала хернија на папочето. Не знам дали и кај кучињата може да се јави истото.
Колку е старо? Во првата година, често имаат дијареа и повраќање, додека се навикне на одредена исхрана. Не ја менувај често исхраната.
50 дена е. Да ноќеска кај што се искакала имаше и нешто налик повраќаница. И не е прв пат ама вака преку ден не повраќала па не знам дали е тоа тоа. Еднаш сама нема отидено на пел3на. И капки купив и нон стоп ја ставаме
Уживај тогаш. Ако има примено вакцини, не се грижи. Парвовироза може да направи такви проблеми. Ама со оглед дека е многу мало, нормално е. Моето кога беше бебе, многу често повраќаше и имаше пролив, како старееше, се регулира столицата. Исто види за апче против глисти. Однеси го на вет.
Ја има примено првата, следната е на 18ти. Кај што го земав (во саботата) ми рече за глисти за 10тина дена. Ама можно е утре да ја однесеме
Кучево од вчера почна инсет да води. Не врши нужда на пелена ни под точна разно. Држи и после си врши работа кај стигне. Надеж има? Што да правам?