Има луѓе што сметаат дека ампула е ампула и дај шта даш. Или мислат дека има подобар ефект ампула за кучиња, па сраваат на мачки. Не секој размислува рационално.
Од ветеринарот кај што купувам ампула, ми кажа дека му донеле 5 мачки пред смрт од апликација на несоодветна доза и неправилна ампула. Ти знаеш, друг можеби не знае. И така...
Majка ми денес забележала црна столица кај кучето, само денес, вчера јадел варен црн дроб, онака нормално се понашал, дали е алармантно или ќе му помине како ќе се свари џигерот. Знам дека тој е штетен во голема количина ама му даваме многу ретко, еднаш во неколку месеци.
Фала за репликите, реално ни на крај памет дека ние може да донесеме нешо од надвор. А он има баш фетиш на кондури Битно е среден, денес му ставиле ампула на вет.
Никако, на ветеринар. Мада последно кога го однесов, ми рече дека ушите му биле почисти од неговите Инаку, не мора да се чистат ушите. Зависи дали е склоно кон инфекции. На некои кучиња, не им е потребно. На некои треба често. Но, доколку сакаш, со натопено памуче ќе ја забришеш ушната школка.
На памук стави физиолошки раствор и полека чисти само не го мокри многу памукот да не влезе ф.р. во уво.
На ветеринар им ги чистат ако има потреба. Ако мириса подобро е да го видат. Едит: Инаку јас не сум му чистела уши. Баш ми напомена ветеринарот подобро да не чепкам да не направам проблем. Кај мене со забите има проблем фаќа камен многу бидејќи не јаде цврста храна. А чистењето заби е со анестезија. Очите многу го чешаат. Прво имаше бактерија и доби антибактериска крема. Потоа нон стоп се чешаше и ја користев речиси месец дена. Му земаа пак брис немаше бактерија. Ветеринарот ми рече може да е паразит дај му од апчињата за крлежи, му дадов. Продолжи пак да се чеша. Земав една маст за бебиња на природна база го мачкам втор ден ама сеуште се чеша. Да не имал некој проблем ваков? Му се појави во сезона кога паѓаа овошките од дрвата и доле труло овоштије имаше многу по парковите. Му чистам нозе на секое влегување али си велам може некоја бактерија поминала покрај процесот на чистење. И му солзат многу и како потечен е во очите и има црвени линии на капаците. Тоа од иритација од чешање.
Да, 2м точно Немам чепкано ништо, сем што пробав со чепкалка ама се откажав ми беше страв а и не даваше. Следната недела оди на вакцина па тогаш и ќе и ги исчистат. мислев за дома некој да не чисти не ми е баш блиску на 2 недели или месец да ја носам само за тоа
И на моето кога беше мало ептен му смрдеа и ушите и нозете и устата. Ушите не му беа за чистење, ама па набрзо и престанаа да му мирисаат, за устата сменив 100 храни, џабе, нозете чаре до ден денес не најдов. Го прифатив дека си смрди и тоа е.
За устата сигурно има некој џеб што смрди. Кај мене здивот му мирисаше и после чистењето на забите и средување на некоја инфекција од џеб подобро му мириса од човек. Сто пати подобро. А со што го чистиш на нозете?
Zdravoo. Kucencevo (bishon) ni fatilo bolvi pa sega mu go kupiv toj neopitroid prashok za da gi ubijam. Vo upatstvoto citav trista stvari i se ispoplashiv vo vrska so merkite za bezbednost. On e sepak kuce i ne mozam da garantiram deka nema da lizhne ili ne znam sto. Dali nekoj sto staval ova na milenichinja moze da mi kaze kakov e procesot i dali samo ednas na den e dovolno i posle odma da go izmijam ili kako? Ke mu bide li nesho da lizne od prashakot? Kupivme konus ama ne saka da smisli da mu se stai a i iskreno mnogu e losh i za mestenje.
Јас имма ставано на моите пред да ги соберам од улица, додека беа улични не можев да дозволам ампула, сигурно се лижеле ама ништо не им е. Многу луѓе знам што ставаат и немаат проблем, мајка ми на уличните мачки им става. Само за едно знам што добило тровање, ама не смртоносно. Така да можеш да ставиш, не се мие, ама посигурно е земи шампон за паразити избањај го па ампула.
Neopitroid ne e otroven,pisuva i na samoto pakuvanje. Sum stavala na kucinja i macinja, i nemase problem