Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грижа за домашните миленици

Дискусија во 'Дом' започната од snake, 13 јануари 2010.

1. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    уф навистина не знам :worried: да се надеваме дека ептен ги иситнило со запчињата пред да ги голтне :worried: Aма сигурна сум дека ќе поврати, нема шанса да не поврати!
    него следен пат, кревај си ги работите, куче ко куче, ги знаеме какви се :!: се ги интересира, после некоја беља ќе се случи

2. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    прашање до доберман бидејќи мајка ми не ми дозволува да чувам мачиња и кучиња одам кај баба ми 2 куќи не делат баба ми и дедо ми чуваат кутре пекинезерче и маче и јас многу си ги сакам и чувам и пазам ... и да не почнувам сега :lol:
    моето прашање е овоа мачево зошто во игра гребе?? ко демек ќе го тепам а јас го галам го тинтрам... иначе многу сака да ми се гали од моите нозе пример јас и помагам на баба ми а оно ми се мота околу нозе и ке се изгали ке и помине мерак потоа ќе легне на грб јас ќе се потргнам 2-3 чекора таа пак по мене повторува приказна ќе ми се гали од нозете и ќе легне на грб а иначе вакво ми е мачето и женско е (пс. сликата е од гугул)

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      7,6 KB
      Прегледи:
      186
  3. Black.Beauty

Black.Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    Знам дека прашањево е за Доберман (ете е и она сигурно ќе ти одговори :) ) ама јас се пронајдов во оваа ситуација што ја имаш и ти. И мојот мачор гребе во игра, дури и гризе, така да мислам дека е од игра сето тоа, или пак сака да се пари. А додека не сакаш да го париш со било какво маче (а не треба со секакво) тогаш треба да се кастрира и мислам така понатаму нема да гребе, ќе се смири. Не се секирај што гризе, тоа е и до љубов кон тебе. Мачките чим ќе завршат со галење мазење ќе се тргнат на страна и ќе почнат себеси да се лижат, тоа е знак дека те сака....Ако треба нешто друго, само кажи... :)

P.S. Мачето ти е преубавко :) :*

4. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    сликава е од гугул ама усто е како ова а сеа знам зашто рипка и се мота околу мене кога ќе ме види МЕ САКАЛА цуца моја убава блек бјути фала ти многу :* :*

На Black.Beauty му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Doberman

Doberman Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    519
    Мачето гребе во игра, не е дека сака нерочно да те изгребе, туку во играта се занесуваат мачињата и едноставно немаат осет дали гребат или не, ехее и моето којзнае колку пати ме има подфатено со ноктите :D

На Special.Someone и Hipica им се допаѓа ова.
  6. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Некој што чувал џуџесто зајче :?:
    Прво, освен моркови, јаболка, краставици, марула, жито, пченка, што друго јаде :?: Koлку пати на ден треба да го хранам?
    И пилевина треба да купувам на секои 2-3 дена? Нели дека старата се менува, т.е цела се вади од кафезот и се става нова... ?
    Може да се бајнаат?
    Oд што може да се разболи?
    Колкаво отприлика расте?

7. WhiteButterFly5

WhiteButterFly5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    69
    Болно домашно милениче

луѓеее несакајќи ги нагазив маченцето околку 2 месеци е ;( ;( ;( се посра и мислам дека неможеше да дише на почетокот. сега е касно нема ветеринар отворено незнам што му ее..дали некоја од вас знае одприлика нешто ве молааам ;( ;( ;(

8. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Болно домашно милениче

точно ептем е ова моето куче едвај го спасив имаше јадено пилешки коски и највероватно расипани незнам ни сама како стигнале до него тие ама многу ми се разболе и едвај се спаси ...

9. ma4o4female

ma4o4female Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    Сакам да ги прашам сите оние кои чувале женско кутре дома... Како се справувате до крварењето? Пред некој ден на моево му „дојде“ :lol: и креветот ми беше целиот крв. Што да правам за да не ми прави дома лом?

Пробав со гаќички, но ги вади :(

Друго чаре? :(

10. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    ^Ма4о4фимејл мислам дека постојат некои специјални пелени за циклусот побарај во Пет шоповите.
    Другарка ми мислам и имаше купено такво.

11. ma4o4female

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    Во ред, фала.

А случајно да не знаеш колку пари се? :) Ако ти зборувала.... Поздрав :*

12. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Е вака некако треба да изгледаат, а за цена ќе си прашаш таму нели секако ти треба едно вакво за твојата принцеза. ;)
    [​IMG][​IMG]

13. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Незнам колкаво ти е кучето, но јас на мојава и облекувам мои постари гаќички и и ставам влошка исто како за мене :lol: .
    Е сега и мојава ги соблекуваше но јас со ластиче и ги врзував над опашот, да не може да ги измкне.
    Кога ќе и ги облечеш, значи ноџињата во ногавиците, оние двата тенки делови, што ни доаѓаат над колковите затегни и ги над опашот и можеш со ластик или некое друго врвче врзи и ги. И нема да ги соблекува. Или можеш со стари машки боксерки и горе направи и дупка за опашот и протни и го.
    Иако боксерициве пак ќе ги соблекува а женски гаќички потешко.

14. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    има специјални гаќички со влошкички 700 и нешто денари се така нешто :) побарај во пет шоп, инаку мав ти е работа, цел кревет не знаеш што ќе ти биде :rofl: на мојава сега и заврши мајка ми на вриење ги стави сите јоргани, чаршафи, лом лом :lol: се утре ќе купам утре, и никако да се наканам да тркнам до пет шоп

15. ma4o4female

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    А што правиме кога сака да оди да мочка или кака? :lol:

16. Doberman

Doberman Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    519
    Аман бе луѓе што направивте вие, ко божем во литри им тече кога имаат добиено :D
    Не е ништо страшно по неколку капки оставаат и со крпче со сјајче се се чисти, а и плус самите си се лижат и не дозволуваат да им тече.

Епа при шетање нормално ќе и ги вадиш гаќичките и ќе си го прошеташ кученцето и после дома кога ќе дојдеш пак ќе и ги ставиш гаќичките, незнам што е проблемот ?

17. ma4o4female

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    Проблемот е што моево кака и мочка во ВЦ, не го изнесувам надвор, а за крварење, преку ден не е проблем но навечер чаршавите ми се лом од неа. Не сака да спие на земјата и ноќта се качува на креветот и прави проблем.

Кај мене не е многу едноставно, оти ја чувам во стан. |(

18. Doberman

Doberman Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    519
    Епа научи го да не врши нужда во вц и шетај го надвор.
    И јас моето куче го чувам во стан, ама финтата кај мене е што јас се имам поставено како Алфа и мене кучето ме слуша, и кога е во циклус не и дозволувам да се качува по кревети и она мене ме слуша и не се кучува и затоа си немам никакви проблеми со кучето :)
    И нормално, го имам научено кучето да не врши дома нужда и го шетам по 2 пати на ден и дома не ми прави никакви бељи.

Незнам зошто не го шеташ надвор ?

19. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Чекај зошто не го шеташ кучето? Тоа знаеш како е, како ти никогаш да не излегуваш од дома. Ќе се осеќаш пријатно и убаво? Нема. Почни да го шеташ кучето и да ти изгледа среќно верувај не е. И најмала раса да е му треба шетање, извини вака ама не ми се верува дека не го шеташ. Една добра причина дај ми ТЕ МОЛАМ. Не се навредувај, твој миленик, твој избор ама стварно ми треба причина зошто???

20. ma4o4female

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    Лошо сме се разбрале... :) Не ја изнесувам надвор да врши нужда!!!

Секако дека ја шетам, ама кога ја шетам некогаш ни моча ни кака и ќе дојде дома и дома ќе оди во ВЦ. А, за спиењето така се навикнала од мала и вчера секогаш кога ќе се качеше ја симнував, но чекала да заспиеме и пак се качи.

Затоа барав некое чаре, за да не ми прави лом по дома. Пробав со детски гаќи и влошка ( барем на спиење), но ги вади.

А, и да прашам колку време трае „циклусот“???

На Jojoba му/ѝ се допаѓа ова.