Decki pozz. Ajde nekoj poiskusen zemav kutre 3 dena go imam inaku e 2 meseci i 10 dena kutreto. Sinokja si igravme vo dvorot pa zgazna vo snegce zamrznato i se trgna odma. Deneska gledam cel den go lize sepite i samo spie nesaka da mrdne. Sto moze da bide dali e nesto serizno i opasno?
Тоа е бебче и шепичките ми се нежни за на снег има добиено изгореници, однесето го на ветеринар. Можно е да е и алергија да не нагаѓаме посетете ветеринар иако ми личи ова дека е изгореница.
Здраво дечки. Заинтересирана сум во врска со парење на Бишон. Ако може некој да сподели искуство оклу тоа? Колу време им трае месечниот циклус и на кој ден од циклус е точно периодот за парење. Јас искрено цело време додека и траеше циклусот си ги дружев на неколку дена по 2 саати за да се зспознаат(знаев дека за време на циклус нема да му даде). После ја носев точно на 11 ден од циклус за да се видат и бидна работата си се закључија, на 13 ден од циклус пак ја носев арно ама никако не сакаше да му даде А од 11 до 14 ден уште имаше циклус ама по една капка на пелена преку цела ноќ. Дали има шанса да е забременета или треба пак да покушавам да ја носам?
Штом се закачиле,има голема шанса. Плодни се 9-13 ден од добивањето,иако има случаи и на 18ти ден да се спарат,затоа треба пазење
За да бидеш посигурна, пробајте пак,нема штета. Ако не сака она,нема да му дозволи. Повеќе пати ако се спојат,повеќе шанси имате
Имам куче мешанче од пудла и малтезер, со долго, виткано крзно. Каков шампон би ми препорачале и од каде да купам?
А на колка возраст е најдобро да се закучи кучка? И колку време трае бременоста и се околу тоа може да ми кажеш? Ние имаме кучка, нема уште година, во април ќе прави. Циклус доби прв пат некаде средина на јануари.
После 1 година старост можеш да ја париш. Бременоста трае од 55-65 дена. Циклус добива отприлика на 6-7 месеци. Напиши dog pregnancy на гугл се ќе прочиташ.
Од 2-6 години кучката е зрела и е идеално за парење. Зборам за контролирано парење, а неконтролирано може да се спари и на 7-8 месеци после првиот циклус, а и на 8 години. Прерано парење може да влијае на развојот
Има во ДМ маркетите преубави шампони и регенератоти за кучиња, позитивно сум изненадена. Го купив и спрејот за раслешлување, одличен!
Ве молам пишете искуства со парво вирус. Имам 2 месечно бишонче. На терапија е веќе 4 дена, но нема подобрување