Четири мачки и плус кучиња има @1209 сите дома да ги чува? Стварно сте некогаш безобразни. Не може сите животники на кои им давам/дава некој храна дома да ги прибере.
Не е секогаш до среќа, туку до знаење и квалитет на ветеринарот. Она кога знаеш дека промашиле дијагноза и ти испушти душа на раце, а можело да живее уште многу години да бил способен вет, те јаде после тебе. Дај Боже никад да не осетиш.
Имам осетено за жал, и тоа во Автокоманда. Му ја утнаа дијагнозата и умре за неколку дена. А сега кога го стерилизирав кутрево, бевме кај Диме зошто ми го препорачаа. Среќа помина се супер ама ете, се се случува, за жал.
Како што кажа Дејзи веќе имам 4 кучиња дома, мачки плус не доаѓа во предвид, плус они се научени надвор веќе, 3 год се надвор и убаво им е, цела згради ги храни, зимата се во сушарите( имаме у влезот еден дел просторија како надворешна остава и имат таму ќебенца и храна и вода секогаш така да не им пречи, не можам да спречам да не настрадаат ама ете до сега само оваа случка е за жал.
Да се надоврзам, дома ја чуваме но по потреба излегува надвор, многу е мирна и подалеку од дворот не оди, на ветеринарот му ѕвоневме и рече тој ке дојде дека не е отворен денес, у мало место сме и не работи денес. Сега почна да реагира, прегеска беше преплашена дури замалушена не знаеше каде е,сега се свести малку.. Има надеж
По 14 дена терапија, можам да кажам дека сме официјално парво free . Откако го излечивме парвото, фативме бактерија, но сега еве се враќаме во нормала и кученцето е секој ден подобро. Кучето го лечевме во Ветеринарен центар во Капиштец и јас сум премногу задоволна од вработените таму. Се грижеа за него 24/7, а кога го донесивме дома постојано ѕвонеа и прашуваа каква му е состојбата. Секоја препорака за нив.
Па незнам сеа , ако сте испитувале нешто плус некоја болест Инаку цела обична крвна слика на нас толку ни ја наплатуваат
Здраво дечки нова сум на форумов. Имам малечко кученце 3 месеци е има парво вирус 3 ден ни е денес. Сакав да прашам повраќањето отприлика за колку време се смирува. Примаме терапија и инфузии и антибиотици.
Zdravo, utre ke posetime vet ama sepak sakav da znam dali nekoj imal problem so crvenko na glavceto od kureto i postojano se lize?
Врати се назад страница-две и моето имаше парво, прочитај. Околу 10тиот ден престана да повраќа, но кај секое куче е различно. Со помин нека е. ❤️