На кучето му извадив обично педигре сега ке му вадам Експорт директно од Србија пошто од таму е купено е сега од кинолошки сојуз Србија ми рекое преку пошта да им го пратам обичното педигре и да уплатам на сметка и дека ова педигре што ке им го пратам ке остане кај нив а мене ке ми дадат Експорт педигре. Е сега запознаен ли е некој со оваа процедура страв ми е ако им го пратам да не останам и без ова педигре
Da si pojdes tamu licno po posta da ne prakas nisto , ke ti go zaginat ke ostanis bez toa sto go imas .
Zdravo, jas navistina imam problem so laenjeto na moevo kuce kastriran e a lae na se zivo sto ke vidi, dali i vie imate vakov problem? Inaku maltezer e.
dresura, maltezerite se poznati po toa sto mnogu laat i ne se podnesuva toa , probaj so dresura mora da go sprecite toa .
Дали некој има број од дистрибутер за храна некоја поквалитетна за кучиња и мачки.Цело време купувам од пет шопови и искрено скапо ми е а имам неколку кучиња и мачки.
Ве молам совети како да го научам кучево да не јаде сѐ и сешто? Кога се шетаме и душка, што и да има фрлено, коска или леб, одма го собира.А мене ми е страв од отрови и не знам како да ја одвикнам.
Дечки ве молам за помош... Кучето мое деновиве треба да се породи, денеска и е 61 ден од кога е спарена... Неколку саати цвичи се тресе и тешко диши. Дали тоа е нормално и што треба да превземам, многу ми е жал... Ни јаде ни вода пие... Не допира од цвичење, и ептен тешко дишење
Направи и во некое изолирано темно место легло, бара каде да ги роди,и биди и при рака да не и треба помош
Почни да му носиш маска. Јас без маска ни до пред зграда не ја симнувам, многу се плашам од тие отрови Повеќе за неа се грижам од колку за мене
Ти благодарам за кратко време одкога напишав и почна процедурата на окучување, се олесни душичката Прво искуство ни беше