1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грижа за домашните миленици

Дискусија во 'Дом' започната од snake, 13 јануари 2010.

1. Slatkish255

Slatkish255 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2016
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    786
    Сакам да прашам што е потребно да се издаде за патување со кучето надвор од Мк во Грција?
    Освен потврда за вакцина за беснило треба ли нешто друго?

Како сте проаѓале на одмор со кучето? Што се ви треба?

На Arjanit2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Треба пасош за кучето во кој ќе Ви ја внесат вакцината за беснило и плус дека е прочистено од паразити и секако мора да биде чипирано, кодот од чипот е во самиот пасош. Цена на пасош не се сеќавам одамна ни е издаден а од тогаш се сменети многу правила и процедури. Ние секогаш патуваме само со пасош и никогаш не сме имале проблем ниту пак некој ни побарал да го види. Инаку по правило за земји на ЕУ бараат и некои други документи кои ние никогаш не сме ги ваделе, а ветеринарот секогаш ги спомнува. Најдобро да прашате на ветеринар бидејќи секоја година нешто менуваат. Инаку основно е да имате пасош за кучето, чип, вакцина(треба мислам 20 дена пред влез да е примена или така нешто). Ние секаде одиме со кучето до сега нигде никој не ни направил проблем ниту ни побарал документ но никогаш не се знае на кого ќе налеташ:D

На Slatkish255 и Bella ••• им се допаѓа ова.
  3. Bella •••

Bella ••• Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2020
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    299
    https://www.facebook.com/376009732533769/posts/2228774323923958/

На Slatkish255 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Slatkish255

Slatkish255 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2016
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    786
    Фала ти многу
    Дали мислиш за пасош кај што ги пишува сите вакцини? Таков имаме, уште вакцина за беснило ни фали.

5. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Не картонче, баш пасош:D Не ми е при рака да ти сликнам, Pet Passport си се вика, плав е:)

На Slatkish255 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.395
    Допаѓања:
    16.936
    Дали може да му даде некој совет што со куче кое е агресивно и има каснато три пати?Што да се превземе?

7. Hortenzija

Hortenzija Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.600
    Допаѓања:
    14.826
    Moite zemale od prijatel malo kutre za da cuvaat :) kutreto Sega ima nekade mesec ipo-dva, no mislam e slepo :( i nekako prednite nozinja ne go drzat bas, mozebi i gresam :( kazete mi koja cena e pregled? So sto gi hranite?

8. Bella •••

Bella ••• Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2020
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    299
    Кучето до 3 месеци мора да биде со мајката за да цица млеко, затоа е слепо уште не е доразвиено. Најдобро да го вратат кај мајката па да го земат после 3-от месец. После тоа треба да се однесе на ветеринар да прими вакцина околу 500/600 денари и ќе ви дадат таблета (околу 50 денари) која треба да му ја ставите во храна за да се прочисти од внатрешни паразити. До следната ревакцина не треба да се меша со други кучиња. Јас моето го хранев со сува храна за мали кучиња неколку пати на ден, ќе прочиташ назад пишува според килажата колку грама треба да јаде. И ако сте во можност купете калциум, се препорачува да се дава за убаво да се развијат коските :)

На Hortenzija му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Rioers

Rioers Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    2.730
    Дечки :( што можам јас да направам да биде старо кутре по среќно ? Има проблем со слухот не јаде :( Со месеци веќе вака, ветеринарот вика не е болно да му угодувам максимално оти е старо ;(

На eliesaab и Hortenzija им се допаѓа ова.
  10. Vekiiii124

Vekiiii124 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    5
    Zdravo Zenski
    Moeto mace e 2ipol meseci i doma go cuvam . Go fati proliv pa do sega ne sum cuvala mace a denes e Nedela i ne rabotat Ambulantite da mi preporacete doma sto da mu davam ili da mu napravam za da mu pomine. Inace gi ima site higienski naviki i go hranam so hrana za macki.

11. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Немам икуство со маче но моево куче кога ќе фати пролив му давам многу малку линекс(ја отворам капсулата и многу малку прашок со водичка на лажичка и му давам) и му ја тргам храната за тој ден да не јаде ништо само вода. А и ветринар ми има кажано кога има проблеми со стомакот тој ден ништо да не јаде. Се надевав ти помогнав, почекај до утре ако не се подобри однеси го на Ветеринар.

12. marija99992

marija99992 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    183
    Јас имам мопс стар е скоро 3 години мн го чувам бевме мн приврзани меѓутоа јас се породив имам мало бебе 1 месец и дента кога дојдов од болница кучето 4 дена ништо не јадеше само повраќаше.. многу е сменет тажен влакната му паѓаат..сакам повеќе да седам со него меѓутоа не можам ради бебето, и многу влакна пушта.. другите членови од фамилијата му обрнуваат внимание меѓутоа не е тоа тоа. Незнам што да правам дали да го дадам кај моите родители на неколку месеци додека да ми потпорасне детево? Бидејќи греота е кучево стварно... незнам што да правам :(

13. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Однесете го на ветеринар прво нека му направи крвна слика да видите да не е нешто болно. Прво тоа исклучете го како опција. Друго ако го дадете било каде уште толку ќе биде тажно и ќе му го скршите срцето. Ако е толку поврзан со Вас најлошо што можете да направите е да го дадете негде. Обрнувајте му повеќе внимание, па сигурно можете да одвоите време во текот на денот да го погалите и гушнете. Значи повеќе внимание пружете му и дајте му време и тоа да се навикне на новонастанстата ситуација, односно на бебушот:inlove:. Ви посакувам секое добро:)

На 1209 и marija99992 им се допаѓа ова.
  14. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Стандарт приказна, дојде бебето, му помина модата на кучето. Греота.
    Ако го дадеш на друго место ќе биде уште потажно и може да умре од жал.
    Обиди се да се однесуваш со него како порано, да не биде запоставено, да ја осеќа поврзаноста која сте ја имале. Така ќе го засака и бебето и со него ќе се поврзе. Нема друго решение освен ти да му посветуваш внимание како пред бебето.

На marija99992 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Dark Chocolate

Dark Chocolate Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2021
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    7
    Здраво, дали би можеле да споделите што користите за заштита од болви, крлежи, песочни муви и комарци на вашите миленици?
    Јас користам моментално Форесто каивче, меѓутоа ме плаши тоа што не штити од комарци.

16. Vekiiii124

Vekiiii124 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    5
    Fala ti mnogu Sara i jas i dadov Lineks arno ama ne i pominuvase i bevme utre denta na Veterinar imase temperatura i stavija 3 inekcii a isto i ni dadov Probiotik na Pro Plan 2 dena odevme na inekcii i sega e super vnimavam na hranata samo Suva hrana za macki i davam. Da spodelam iskustvo so site vas sto imaat macinja Probiotikot na Pro plan bilo dobro da se dava 1 nedelno kako prihrana za niv gi stitelo od sekakvi bolesti.

17. Krofnicka678

Krofnicka678 Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2020
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    Zdravo Kako se spravuvate so mirizbata od golemite kucinja , tie sto gi cuvate doma vo stan/kuka. Jas redovno go banjam no za mnogu kratko vreme zamirisuva, posebno letno vreme. A i samponite sto gi koristam nemaat nikakov miris ... Moze li da mi dadete sovet, da mi preporacate nekoj sampon i dali parfemite za kucinja imaat efekt?
    Pozdrav

18. lale22

lale22 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2021
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.844
    Незнам за дома ама до нас има кучиња надвор во кукичка па пак мириса посебно ко ке заврни.

19. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Само квалитетна храна и витамини. Три ги имам, не се осеќа дека воопшто има куче.

На cresa-jagoda, Krofna12345, Krofnicka678 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. LadyF95

LadyF95 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2020
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    109
    Смени храна

На Krofna12345 и Krofnicka678 им се допаѓа ова.