Сакам да прашам што е потребно да се издаде за патување со кучето надвор од Мк во Грција? Освен потврда за вакцина за беснило треба ли нешто друго? Како сте проаѓале на одмор со кучето? Што се ви треба?
Треба пасош за кучето во кој ќе Ви ја внесат вакцината за беснило и плус дека е прочистено од паразити и секако мора да биде чипирано, кодот од чипот е во самиот пасош. Цена на пасош не се сеќавам одамна ни е издаден а од тогаш се сменети многу правила и процедури. Ние секогаш патуваме само со пасош и никогаш не сме имале проблем ниту пак некој ни побарал да го види. Инаку по правило за земји на ЕУ бараат и некои други документи кои ние никогаш не сме ги ваделе, а ветеринарот секогаш ги спомнува. Најдобро да прашате на ветеринар бидејќи секоја година нешто менуваат. Инаку основно е да имате пасош за кучето, чип, вакцина(треба мислам 20 дена пред влез да е примена или така нешто). Ние секаде одиме со кучето до сега нигде никој не ни направил проблем ниту ни побарал документ но никогаш не се знае на кого ќе налеташ
Фала ти многу Дали мислиш за пасош кај што ги пишува сите вакцини? Таков имаме, уште вакцина за беснило ни фали.
Дали може да му даде некој совет што со куче кое е агресивно и има каснато три пати?Што да се превземе?
Moite zemale od prijatel malo kutre za da cuvaat kutreto Sega ima nekade mesec ipo-dva, no mislam e slepo i nekako prednite nozinja ne go drzat bas, mozebi i gresam kazete mi koja cena e pregled? So sto gi hranite?
Кучето до 3 месеци мора да биде со мајката за да цица млеко, затоа е слепо уште не е доразвиено. Најдобро да го вратат кај мајката па да го земат после 3-от месец. После тоа треба да се однесе на ветеринар да прими вакцина околу 500/600 денари и ќе ви дадат таблета (околу 50 денари) која треба да му ја ставите во храна за да се прочисти од внатрешни паразити. До следната ревакцина не треба да се меша со други кучиња. Јас моето го хранев со сува храна за мали кучиња неколку пати на ден, ќе прочиташ назад пишува според килажата колку грама треба да јаде. И ако сте во можност купете калциум, се препорачува да се дава за убаво да се развијат коските
Дечки што можам јас да направам да биде старо кутре по среќно ? Има проблем со слухот не јаде Со месеци веќе вака, ветеринарот вика не е болно да му угодувам максимално оти е старо
Zdravo Zenski Moeto mace e 2ipol meseci i doma go cuvam . Go fati proliv pa do sega ne sum cuvala mace a denes e Nedela i ne rabotat Ambulantite da mi preporacete doma sto da mu davam ili da mu napravam za da mu pomine. Inace gi ima site higienski naviki i go hranam so hrana za macki.
Немам икуство со маче но моево куче кога ќе фати пролив му давам многу малку линекс(ја отворам капсулата и многу малку прашок со водичка на лажичка и му давам) и му ја тргам храната за тој ден да не јаде ништо само вода. А и ветринар ми има кажано кога има проблеми со стомакот тој ден ништо да не јаде. Се надевав ти помогнав, почекај до утре ако не се подобри однеси го на Ветеринар.
Јас имам мопс стар е скоро 3 години мн го чувам бевме мн приврзани меѓутоа јас се породив имам мало бебе 1 месец и дента кога дојдов од болница кучето 4 дена ништо не јадеше само повраќаше.. многу е сменет тажен влакната му паѓаат..сакам повеќе да седам со него меѓутоа не можам ради бебето, и многу влакна пушта.. другите членови од фамилијата му обрнуваат внимание меѓутоа не е тоа тоа. Незнам што да правам дали да го дадам кај моите родители на неколку месеци додека да ми потпорасне детево? Бидејќи греота е кучево стварно... незнам што да правам
Однесете го на ветеринар прво нека му направи крвна слика да видите да не е нешто болно. Прво тоа исклучете го како опција. Друго ако го дадете било каде уште толку ќе биде тажно и ќе му го скршите срцето. Ако е толку поврзан со Вас најлошо што можете да направите е да го дадете негде. Обрнувајте му повеќе внимание, па сигурно можете да одвоите време во текот на денот да го погалите и гушнете. Значи повеќе внимание пружете му и дајте му време и тоа да се навикне на новонастанстата ситуација, односно на бебушот. Ви посакувам секое добро
Стандарт приказна, дојде бебето, му помина модата на кучето. Греота. Ако го дадеш на друго место ќе биде уште потажно и може да умре од жал. Обиди се да се однесуваш со него како порано, да не биде запоставено, да ја осеќа поврзаноста која сте ја имале. Така ќе го засака и бебето и со него ќе се поврзе. Нема друго решение освен ти да му посветуваш внимание како пред бебето.
Здраво, дали би можеле да споделите што користите за заштита од болви, крлежи, песочни муви и комарци на вашите миленици? Јас користам моментално Форесто каивче, меѓутоа ме плаши тоа што не штити од комарци.
Fala ti mnogu Sara i jas i dadov Lineks arno ama ne i pominuvase i bevme utre denta na Veterinar imase temperatura i stavija 3 inekcii a isto i ni dadov Probiotik na Pro Plan 2 dena odevme na inekcii i sega e super vnimavam na hranata samo Suva hrana za macki i davam. Da spodelam iskustvo so site vas sto imaat macinja Probiotikot na Pro plan bilo dobro da se dava 1 nedelno kako prihrana za niv gi stitelo od sekakvi bolesti.
Zdravo Kako se spravuvate so mirizbata od golemite kucinja , tie sto gi cuvate doma vo stan/kuka. Jas redovno go banjam no za mnogu kratko vreme zamirisuva, posebno letno vreme. A i samponite sto gi koristam nemaat nikakov miris ... Moze li da mi dadete sovet, da mi preporacate nekoj sampon i dali parfemite za kucinja imaat efekt? Pozdrav