Кога ќе биде целосно вакцинирано, со booster, со сѐ. Пасош и чип би требало при првата вакцинација, така е тука, и кај нас така би требало да е, помнам кога го однесов мачорот.
Од кога ќе ги прими сите три вакцини, можеш да го изнесеш надвор. Пасошот доаѓа со чипирањето и вакцината за беснило после сите други вакцини. Колку чини искрено не ме фаќај за збор, околу 1200 мислам чипот со беснило вакцината и пасошот. Другите вакцини, тие 3 што мора да ги прими пред излегување надвор, по 500/600 една, зависи од ветеринарот. Зошто не почекавте да прими вакцини па да го земете ако може да прашам? И еден совет, следно миленик земај во доцна пролет/лето/почетна есен. Зимските кутриња најчесто имаат недостаток на витамини (сонцето), и најголем процент од рахитични кутриња се токму зимските. Не мора да значи дека ќе се појави, се и од генетиката зависи. Ама не гледам причини и да се парат есен/зима. Ама тоа друга тема
Дали знаете кога се дава педигрето кај кучиња? Нашето направи 8 месеци, а ни е битно доколку се одлучиме да го париме бидејќи има доста роднини во градов Исто ме интересира ваше искуство со кастрирање, на која возраст и сл?
Како да не. Кога се раѓа леглото се пријавува во КСМ, доаѓаат на увид, констатираат колку машки и женски има и колку починале (ако починале или се родиле мртви) и се започнува постапката за изработка на педигрињата. До денот кога се спремни за предавање тие се готови. Накратко, ве излажале.
Фала многу за информацијата, ќе ги бараме утре да видиме што е работата. Не ни е ни толку битно дали ќе има педигре или не, затоа и не сме инсистирале. Ама сега сфативме дека ако го париме е битно.
Не сме земале,ама рекоа демек од после може да се извади педигре со правење на днк.Само ме интересираше колку е ова точно и колку се практикува кај нас.
Јас барам помош за до утре...Имам кутре, има 1год.и 4 месеци (женско). Вакцинирано, се што треба. Денес се разбуди со отечени очни капаци и отечено муце, накај очињата. Сега испушта некои чудни звуци, како да хрчи, ко да му се повраќа...Што би можело да е, се плашам...Утре секако одиме на ветеринар, ама до тогаш...
прашок, средство, нешто ново дома... врска немам зборам на памет. ми личи на алергија. да ти релам да дадеш нешто за алергија ама тоа по килажа се дава.
Фала ти LiliBoz на одговорот, личи на алергија, да, ама не ми паѓа на памет ништо ново што би ја предизвикало. Утре секако ќе знам, ама до тогаш страшно ми е...Нема да се спие вечерва