1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грижа за домашните миленици

Дискусија во 'Дом' започната од snake, 13 јануари 2010.

1. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Пријатели прават по нарачка.

На sierra му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Hope4

Hope4 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2020
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    205
    Друштво здраво :)

Малтезерчево денес прими втора вакцина... ептен е омалаксано такво целото само лежи :(

Нормално е или ?

3. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.423
    Допаѓања:
    12.023
    Куче вдомено од Лајка, почнува да покажува знаци на агресија и тоа не само да лае, напаѓа, кон нас е добро и ништо не ни прави, ама поштар, струјар, било кој непознат да ни дојде дома ќе ги изеде да нема кој да го задржи, вчера со поштарот, пробав да го тргнам од него му се закачи за пантолони, луѓе мене ќе ме изгризеше за рака колку беше налутено не можев ни јас да го контролирам.. На почетокот беше многу мирно, се галеше, сега како полека да станува агресивен ѕвер кој ни јас не можам да го контролирам, го вдомив како мирно куче со положен тест за агресија со сѐ, се плашам дека некого ќе нападне, дека ќе ме пријави некој, не знам дали дека е улично, можеби било тепано пред тоа па сега се плаши од непознати и реагира ама тоа е страшно како реагира.. Не знам што да правам, како воопшто вдомуваат куче кое напаѓа како мирно куче..

4. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.381
    Допаѓања:
    16.903
    Побарај пак помош од лајка.Многу е тешко со агресивно куче,ќе му треба дресер и тоа не е никаква сигурност.

5. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.423
    Допаѓања:
    12.023
    Мене никој не ми кажа дека е агресивно, баш напротив, мирно и социјализирано, се сложува со луѓе и други кучиња рекоа.. И сега ако го вратам и се докаже дека е агресивно, ќе го убијат..

6. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.381
    Допаѓања:
    16.903
    Немам паметен совет,мислам најпрво дресер ќе работи со него.Дај му и ти време труди се многу околу него,читај литература што би ти помогнала.Ако гледаш дека станува се полошо мораш да бараш помош.

7. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.660
    Допаѓања:
    177.115
    Не да сум некој експерт за кучиња, ама...болдот ми кажува дека почнува да се чувствува дека е дома, брани територија и фамилија (вас):?:. Пошто не сум никаков експерт, зборам значи само врз база на искуство со моето едно мече-пувче. Куче од 5 кила, ко го зедовме со денови мислев дека е глувонемо, јер глас не пушти. И ко се опушти, ко сети дека е дома, почна преку врата да им лае на комшиите, ако шушкаат во ходник.
    Исто битно, не знам дали е кастрирано твоето, машко е или женско, друго исто битно е колку е социјализирано со други кучиња...И така, едно чудо психолошки финти. Сдк не е кучето агресивно само по себе, зависи од околностите и ќе мора да воспоставите некој начин на разбирање, кога прави тоа што прави и зошто.

На СуперДевојка му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Elenpelen

Elenpelen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    917
    Истото ќе ти го пишував, мислам дека се чувствува опуштено, брани, "дома си е". Секако консултирај се како понатаму

9. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.423
    Допаѓања:
    12.023
    Не е проблем да лае, куче е, нека лае, ама не ми се допаѓа што напаѓа било кој што не е од домашните, знаеш која ситуација беше вчера, го фати човекот за пантолони за ич ништо, мене ќе ме угризеше кога пробав да го тргнам, не е само кон него, кон секој што не го знае стана таков, замисли мене што спие до мене и по цел ден е со мене за малку ќе ми ја гризнеше раката и ќе ме повредеше, ако не е некој тука од домашните да го задржи, ќе нападне и ќе повреди..

Последна измена: 9 февруари 2022
  10. LadyF95

LadyF95 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2020
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    109
    Тужи ги лајка,за несоодветно избрано куче

11. LadyF95

LadyF95 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2020
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    109
    Лајка има дресер???

12. СуперДевојка

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Лајка не ти го дава сосила, сам го земаш.

13. LadyF95

LadyF95 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2020
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    109
    тоа е проблемот во мк. немање одговорност.
    и во странство, франција и германија конкретно,не ти даваат со сила,ама бираш со дресер,и кажуваш 1000 податоци од твојот живот за да ти избере соодветно. и плаќаш во стационарот за да земеш,а плаќаш повеќе за да го вратиш песот. е само така ќе се откажат тие "за син ми да си поигра" или "за време коронава да можам да го шетам"
    сега оштетен е поштарот, да дојде и да ја тужи членката или да го убие песот,ќе никнат ко печурки здруженијата кои немаат никаква функција освен да лаат?

На нина122 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.423
    Допаѓања:
    12.023
    Се разбравме, му кажав дека е улично, дека најверојатно било малтретирано некогаш па не сака непознати луѓе, дека не реагира така често(мораше да го извадам кучето така), и мислам дека ме разбра човекот ама сепак се исплашивме и јас и он..

15. СуперДевојка

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Јас мислам дека брат ѝ на @нина122 го донел кучето (така имаше еднаш пишано) и дека не сака да го врати туку бара совет како да го реши проблемов. Зошто вакво агресивно мислење не сфаќам. Кучето го имаат подолг период и Лајка не се видовити да знаат што ќе биде со кучето во иднина. Еден куп расни кучиња со педигре се пуштаат на поштари и инкасатори зашто бранат територија, не е во Лајка проблемот.

16. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.423
    Допаѓања:
    12.023
    Не, тоа е друго куче мало од месец два што го донесе брат ми, ова е големо, во Лајка не ни даваат кучиња помали од година..

17. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Како е оштетен поштарот? (facepalm)
    Оди тужи ја државата што има бездомни кучиња, се фатила за здруженијата што имаат стотици кучиња вдомено што требаа на улица да бидат.
    Никаква функција немаат здруженијата зошто не им е обврска на здруженијата да средуваат проблеми дури плаќаш ти данок на државата, а здруженијата функционираат од донации.
    Оштетен бил му ја фатило ногавицата од пантолоните :drunk:

На СуперДевојка му/ѝ се допаѓа ова.
  18. СуперДевојка

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    А колку време го имате вие?

19. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.423
    Допаѓања:
    12.023
    6-7 месеци, неќам да го вратам иначе, ќе треба да кажам зашто го враќам, и во случај да не помине пак процес на социјализација ќе следува евтаназија а никогаш не би можела да поднесам некој да умре поради мене, ако има некој друг начин, како за агрсесивен и нервозен човек што има дијезапам, можеби и за кучиња има нешто не знам..

20. LadyF95

LadyF95 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2020
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    109
    утре ќе биде нечие дете,па ќе виси кучето на дрво. дали гледаш на тв што им прават на "агресивни" куќиња од стационар???
    копирате само делумно од запад,тоа што ви одговара, донациите