Хај девојки Ајде да споделиме искуство со вас што подолго време имате малтезерчиња. Моето е скоро 3 месеци... до пред 2 дена беше оган лутко и мнооогу многу темпераментно. Овие два дена само ќути и само сака да спие. Јаде и пие водичка нормално. Ако ја затрчам или заиграм, ќе игра... ако не...ќе спие... и како поспано е цел ден такво. Некој да има вакво искуство да каже ?
Преку тел исконтактиравме вет ни рече да дадеме ентерофурил капсула дадовме после тоа уште неколку пати имаше дијареа и прекина. Во 4 ја носевме беше весела и јадеше само пробиотик ни даде веќе 5ч нема никакви тегоби.
Zdravo, ,cuvame beagle, koja hrana e najdibra za niv, mi na nudat premil, a nie koristime pedigree, neznam sto e pravilno molam sa pomosh, blagodaram
Зависи од буџетот како што ти кажале, Акана, Оријен се околу 500-600 ден кило, Н&Д, пурина про план, Бош..250-500 ден. Според мене одбери било што ама немој да даваш педигри. Ништо хранливо нема во тоа, ништо што му е потребно за добар развој. Јас од Акана сум задоволна, веќе скоро година дена неа ја јаде, изметот е добар, кучето е весело и многу ја сака.
Знае ли некој дали во Лајка можам било кое време да отидам да проверам дали кучето ми е заловено таму?
Ројал канин бишон фризе каде може да најдам? Во Скопје. Дали ги има по маркетиве или само по петшопови?
Во Сити Мол во подрумот т.е. гаражата има продавница Ројал Канин, има за бишони. Прво купи си на кило (има и да ти мерат), види дали ќе сака да ја јаде.
Вака пред точно 1 година од ЈП Лајка кога беше Тина Петрушевска директорка ми ја заловиа кучката која така речено ми ја фатија од двор, кога јас не бев дома... Цела година траеше голготата ја криеше од мене на 300места и на крај ја вдоми негде под друго име нов пасош... Така да ова е нешто што морав да го напишам, и морав да дадам еден суров пример дека не секогаш луѓето кој се ставени на одредено место за заштита на милениците се вистиски избор... Ова на предходниот градоначалник ке му остави едена црна дамка која КОГА ТОГАШ КЕ СЕ ИСПРАВИ... Кучето чинеше околу 4000е
Фала. Денес ќе го земеме, таа храна ја јадел до сега, па затоа сакам да му купам иста. Понатаму може ќе сменам. Која храна би ја препорачале за бишонче старо 1 година? Сакам да е квалитетна? Цената не е битна, пошто сигурно не може да биде поскапа од канинот И подлоги за мочкање какви да земам? Да штедам и да земам од аптека или од пет шоповите? Кучево има хигиенски навики, си мочка и си кака надвор, ама навечер знае да мочка, па затоа ми треба.
Брит е одлична храна,со јагнешко . Земи си од аптека за луѓе подлоги.Исти се. И да ставиш сликче од бишончето да го видат теткиве од фемина
кога збориме за нега и исхрана на кучиња, мора да знаете една работа дека секоја храна која е испод 250ден.кг. не вреди поради тоа што плаќате дехидриран леб, соја, боја, арома, и други глупости 250 денари а сето тоа не чини ниту 50денари доколку сами му приготвувате... Сите кој чувате дома куче со среден или голем раст посебно оние кој живеат во куќа греота е да фрлате толку пари за нешто што на нашиот пазар се нуди а не вреди... најдобар пример за тоа колку е добра храната е тоа колку кучето исфрла преку голема нужда, што повеќе задржува во себе тоа храната е подобра...
Немав правна основа од лајка добивав известување дека не е кај нив, имав човек кој ми кажуваше се ама залудно...