Грижа за домашните миленици

Discussion in 'Дом' started by snake, Jan 13, 2010.

1. piglet1

piglet1 Популарен член

Што раса беше? Како ти ја заловија во двор??

2. nefi

nefi Истакнат член

Che Guevara likes this.
  3. Che Guevara

Che Guevara Активен член

Турски кангал
    Ми ја заловиле јас не бев дома досле по улични не успеале да ги заловат тие и пред куќа го заловиле моето затоа што тоа се рачунало јавен простор... Она не се одвојуваше повеќе од 30м од дома, сите комшии ја знаеа и тоа е тоа нема везе само сакам да е жива и здрава кај и да е сега

4. januari19

januari19 Популарен член

Оди земи си го!!!
    Се останато е напуштање на миленик!!

5. Che Guevara

Che Guevara Активен член

Да бидам искрен од мене поупорен немаше ама едноставно ја даде во непознат правец, се сомневам дека е во странство дадена, продадена... Тоа беше мафија цела имам и докази собрано службено за финансиски проневери од странски донации кој не застаруваат и кај и да е ќе ја гледате по телевизии...
    Инаку кучето го чував од 23дена неможеше да јаде, па беше 2 пати болна имаше примено преку 200инфузии, за време на короната кога бев оставен без никој најтешлиот дел од мојот живот со нејзе го проаѓав ми беше најголема подршка;(;(... Секој еден ден одговара за својте постапки ама таа Директорка згази на Динамит денот кога ми го сокри кучето не и следст светли денови се колнам пред бога...

benitabenita likes this.
  6. revolution566

revolution566 Истакнат член

Мојава мачка беше бремена и во сред бременост престана да јаде со денови, едвај ќе каснеше нешто на сила. Пред 2 дена се породи предвремено со 4 неоформени мртви мачиња. Знаевме дека проблемот со намалениот апетит и се јави од бременоста, но мислевме дека сега ќе и се подобри состојбата, но таа се уште не сака да се храни и одбива храна исто така се уште има по малку вагинално крварење. Ако може некој совет да ми даде?

7. st-el

st-el Популарен член

Чувам папагалче, нимфа, од пред 3 часа, ја плука храната, ко да повраќа... Му ја тргнавме сега да не јаде, што може да е причината?

8. МалДух

МалДух Истакнат член

Може да има многу причини зошто повраќа. Однесете го на ветеринар.

9. st-el

st-el Популарен член

Фала за советот, но денес нема ништо, фала му на Бога.

МалДух likes this.
  10. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Здраво
    Ми треба препорака за пансион за оставање на куче 10тина дена додека сме на одмор
    АВ АВ ми се многу скапи.
    Некој дали има искуство со Доги Ленд мислам се викаа кај Ново Лисиче. И дајте ми ваша препорака ако сте оставале некаде.
    Сепак ни е како член на семејство. Важно ми е да е убаво чувано, да не го мислам тие 10дена, да е во салам пансион, но и да е со пристапна цена.

januari19 likes this.
  11. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Колку ти бараат Авав и за колкаво куче?
    Иначе има и едни pet care hotel така некако се викаше, а доста оставаат и кај Киско. Ако си член во некоја од ждм на фб, пребарај, често прашуваат таму и споделуваат искуства.

12. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Имаат на веб страната ценовник 900ден за мали раси во хотелот од ден. Лани прашував имаше нешто додатно за зачленување , плус мислам викенд или празник ако фаќа повисока е цената. Знам пресметував за една цела недела накај 11.000 фаќаше. И лани со нас го земав многу ми беше трошокот.
    Бар упола да е од ова можам да покријам.

Ќе ги проверам и тие. Само ми треба и лична препорака ако некоја оставила негде кученце, не ми е да го оставам било каде.

Фала ти на инфо.

13. Elenpelen

Elenpelen Истакнат член

@Milkiway минатото лето го оставив кучето 7 дена кај Чипо (Cipo's house pet hotel), супер помина! Пак кај него би го оставила. И мене ми беше скапо Ав ав.

Milkiway likes this.
  14. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Фала многу ќе ги побарам и нив

15. LadyF95

LadyF95 Истакнат член

Моја препорака
    https://m.facebook.com/Astradoghouses/

Milkiway likes this.
  16. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Како да го научам кучето ноќе да иде само на едно место за физиолошки потреби, на подлога за кучиња конкретно? Или уште подобро, да ме буди, да лае, нешто, да ми даде до знаење дека сака надвор. (?) Се мислам у сред ноќ да го водам надвор уште еднаш.

Преку ден нема апсолутно никаков проблем, иде надвор редовно и си завршува работа. Добива награда, за да поттикнам позитивно однесување и многу брзо научи. Само преку ноќ треба да го решам проблемот и не ми успева.

Како да реагирам, а да не делувам агресивно? Прескокнете го делот со тепање со весници. Мора да има и друг начин. Читав совети и на нет, ама ме интересира и искуство. После ќе ја читам и темава наназад, може има некој добар совет.

17. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Ако е мало, до кај 6 месеци, мускулите не му држат цела ноќ мокрача и мора да оди. Решение е да го носиш на 3-4 часа таму кај што треба. Со тек на време само ќе почне да те буди ако не му е достапно тоа место, за да го пуштиш. Ама треба време. И ако ете се успиеш и не го однесеш тоа ќе се измоча кај што ќе најде. Не е во состојба да трпи. Истиот принцип како денски што си го научила примени го и сега. Малку мачно е ноќе да стануваш ама тоа е.

Lianna Anna likes this.
  18. benitabenita

benitabenita Активен член

Zdravo da spodelite mislenje ve molam na veterinar mi rekoa deka kuceto ima parvo virus dali ste zapoznaeni so vakov slucaj dali ke se izleci kuceto 3 dena nee vo red samo lezit i nee pri sebe se gubit

19. benitabenita

benitabenita Активен член

Primat terapija infuzii inekcii so antibiotici i Dr mu dade eden serum so anti tela protiv virusot

20. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Со што го чистите крзното околу очите? Такво е како со солзички кучево и има кафеави флекички. Прочитав негде дека крзното околу потемнувало од солзите. И сега не знам дали ми е такво кучево или е од солзите.

На колку време е најоптимално да го бањам? Во пет шоп ми рекоа на 3 месеци. Мене многу ми се гледа. На нет читам различни одговори. Леле ќе збеснам додека дојде терминот за вет.

@СуперДевојка дежурна, да те смарам. :D Не ми текнува кој друг имаше куче, @joy1, @Dust изгледа. (?)

Друго да прашам, многу лае ноќе. Станувам да го утешам, ама си лае пак кога ќе заминам, се додека не го земам со мене во спална. И сега спие со мене, се бута во мене значи и така ја преспива цела вечер. Се буди во 6, кога станувам јас уствари. И мачето вака правеше, ама многу брзо се научи. Од друга страна, ми одговара, оти не ми мочка ноќе, веројатно оти ја спие цела вечер. И бебе е, па може е нормално. (?) А што лае, кога не е само, со мачката е. :D