Личи на абцес. Само во мое искуство ги чистеле мачорите, гнојот го ваделе од абцесо, па пиеле антибиотик. Не знам како би функционирало само со антибиотик ама чим 3ца рекле така ваљда така е. И обично не му влијај на расположение и исхрана и често пати созрева и пука само (личи страшно ама само чистиш рана, не е страшно).
Ти благодарам од срце. Наводно антибиотикот ќе го штити од инфекција, а за абцесот рекле дека или ќе пробие и пукне, па тогаш да го однесеме да го исчистат местото, но сепак сметаат дека нема да дојде до тоа и дека ќе се повлече само.
Јас никогаш не сум сретнала повлекување. Ако уште го има абцесо кога ќе заврши со антибиотик или по недела дена јас би го однела пак. Барем кај мене им чистеле абцес/пукал сам па сме чистеле рана, па антибиотик и толку. И во поќето случаеви и пука сам. Личи страшно ама тогаш веќе "лошото" е завршено. Ама и долгорочно да е вака отечен, не можи да е добро.
Благодарам мила на грижата. Некаде пред 3 часа му пукна абцесот. Приметив слевање на крв и гнојче по вратчето. Ветеринарката препорачала чистење со 3% хидроген и многу течности, секако и антибиотикот. Сега сме доста поспокојни. Ти благодарам уште еднаш.
Ве молам за совет. Имам бишон, има ли како да се превенира честото воспалување на аналните жлезди? Пред еден месец ја носев еве ја веќе е во болки итн.
Здраво, имам мачор стар скоро 8 месеци, сега февруари е период на парење, а ветеринарот ни предложи да почекаме до кај 1 година за кастрација, ако пред тоа не појави симптоми, што мислите дали е можно да појави симптоми бидејќи сега им е периодот?
Дали знаете N&D храната за мачки каде може да се најде во помало пакување до килограм-два? Гледав онлине но преголеми вреќи се по 10кг. И дали може онлине да се нарача неколку кг, да не мора цела вреќа?
Имам куче има 3 кила од ветеринар ми дадоа апче за глисти ама цело за 10 кила така пишува на пакувањето ова има 3 кила да му дадам помаце од
Zdravo sakam da prasam I na moeto kuce pocna da mi opaga krznoto mnogu se cesa I kozata mu E iritirana crvena a na mesta I malko prokrvarena Dali moze da mu davam nekoj antibiotic inaku E pekinezer mesance I so sto da ja tretiram kozata vi blagodaram
Zdravo sakam da prasam nesto Moeto kuce mesance od pekinezer I tatko nepoznat veke E sest Godini I prvpat se soocuvam so vakvo nesto krznoto I opaga a kozata I iritirana I crvena I no stop ka cesa Dali moze da ja tretiram so nekoj antibiotic I sto da I stavam na iritiranata koza p.s.za kolku vreme Pak ke se obnovi vlaknoto vi blagodaram
Vi blagodaram ke ja nosam da Sepak se nadevam Deka ne E nesto seriozno I Deka ke I pomine I Ako ne E problem kaj Vaseto za kolku vreme povtorno se obnovi odnosmo porasna krznoto golem pozz
Здраво, Како и со што им ги чистите ушите на кучињата? Моево веќе неколку дена ја тресе главата и едното уво го држи подоле, па пробав со чепкалка и излезе доста црна-кафеава маст.