Mozes da davas suplementi za krzno. Imas vo posnabdenite petshopi. Vo forma na apcinja ili kapsuli, se doziraat spored kilazata na kuceto. Za da ima efekt treba da se koristat barem mesec dena.
Кај нас тоа не беше случај.. Едното во јули го стерилизираа, а другото исто беше летен месец ама не памтам..
Здраво, денес открија кај моето куче два тумори, поголеми. Едниот е на мочниот меур, другиот на матката. Кучето е 13 години и со тоа ни посочија дека операцијата е многу ризична... Некој со слично искуство, совет? Кучето крвари од матката, не е премногу ама... Не знам што да правам.
Не верувам дека воопшто не прават, ама генерално се смета поризично да се прават операции во лето (заради пообилно крварење). И за луѓе, интервенции што не се итни, не се препорачува да се прават во летен период. Мене кога вадев крајници ми рекоа да чекам до септември.
Имам куче кое што го згржив од улица но кучево има Ерлихија.Ветеринарката му даде вибрамицин месец дена со пробиотик.Јас од пиење вибрамицин 1 недела желудникот си го имам хаос направено….А не па 1 месец имал ли некоја вакво искуство?
Да. Ние лани за кучето чекавме септември да залади за да го кастрираат. Се плашат од инфекции ради топлото
Здраво,имам куче мешанче бишонче со териерче,сега на 6јуни ќе прави 2м, вакцинирано со 1 вакцина и прочистено од паразити,весело е си игра трча ...сега се искака како проливче,а сабајле нормално си беше,што да правам што да дадам незнам. Ми ја препорачаа оваа храна и таа си ја јаде.
Ништо не му давај, можи да е потечна столица, ако веќе се зачести на 2,3 саати тогаш е пролив и ќе го однесиш на ветеринар
Здраво, имам 6 годишно куче со воспалени крајници и една мала воспалена жлезда во пределот на препонот (не се гледа, но на допир се чувствува). Температура има околу 39 степени, но се останато е супер, јаде, трча, столицата е најчесто нормална (има денови кога има помека, но не се чести). На крвната слика му покажува дека има ниски бели крвни зрнца и гранулоцити, и високи лимфоцити и MCV. Дали се големи шансите да станува збор за некој вид на лимфома или можно е да е само некакво обично воспаление што се лекува? Има ли некој со вакво искуство?
Имаме куче 13 год старо, предходна среда почна да повраќа жолчна киселина и одбиваше да јаде, не идеше во вц, одма следен ден на вет и му рекоа крајниците се воспалени, ант за крајници му боцкаа три дена ама кучето немаше подобрување, дури стана ептен лошо. Повраќање после пиење вода, не јаде и не оди голема нужда, само моча. Несреќа се деси пред свадба на брат ми и во целот хаос мораше баш денот кога му е најлошо да го оставиме со комшиката. Цела свадба ја поминавме со пола срце и мисли дома. Неделата мајка ми сабајле ми се јави дека кучето е пред умирање, не реагира, не станува и дека тоа е тоа, јас реков нема така да го оставам и барав подобар вет, ни отвори во недела сите тестови направени и дијагноза дека имал срцев удар отекување на црн дроб, запушено срце и отечено, висок притисок. Со многу инекции, инфузии и лекови го врати во живот тој ден, вечерта беше ептен лошо и мислевме готово е, ама се смири и почна да реагира. Вчера беше подобар, рече има подобрување на ехото и крвната слика, му даде и храна во шприц да даваме. Уште е критичен ама денес изгледа дефинитивно подобро. Цело време пие вода и моча, ама ете нема јадено од предходен вторник, ништо. На инфузии и течна храна е. Не ни какал воопшто. Повраќањето престана во неделата. Колку дена може да издржи без храна, исто така денес и лаксатив му дал вет за да му проработат цревата, ама пак не какал воопшто. Терапија за срце и притисок ќе пие отсега натаму, за црн дроб една доза и вибрамицин 20 дена. Пробиотик и б комплекс заедно со тоа. Што да направиме да почне да јаде? Ќе прежиивее ли, дали е добар знак што денес е посвеж, си оди и станува, дига глава и реагира, дури сакаше да си спие со нас(обично кога е болен не спие со нас, се крие) Ќе полудам веќе, знам дека е стар ама не можеме така наеднаш да се опростиме од него.
Улично куче на маало има болви и сакам да му дадам нешто. Дали после ставање капки од ампула треба да се избања кучето? Не би можел да го бањам. Околувратник исто не знам дали ќе го остави на него, може да го искине или извади. Апчиња не знам каде се продаваат. Јас сум од Велес Што би советувале вие?
Сте ги носеле ли вашите кученца на одмор со вас? Моето ќе биде 4 месеци тогаш, никако не ми се остава во пансион. Искуство некое....нели би му било жешко на плажа, со песокот, со мочкањето по плажа, како би било?
Ја лично немам, вака од пријатели викаат добри биле. Кафез спијат вака низ двор, м&м се по домашна атмосвера у куќа сите си спијат кај сакаат, дал у дневна дал со газите.. ги шетаат по водно ..
Ја се мислам за моево 11 месеци е, мислам дека е мало 4 месеци не треба на сонце да е постојано, ќе треба да го пазиш, да не касне нешто хахаха ја сум малце параноја.. Не дека е којзнае што, ама пак обврска е