1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грижа за домашните миленици

Дискусија во 'Дом' започната од snake, 13 јануари 2010.

1. Pamel44e

Pamel44e Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2021
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    11
    Mozes da davas suplementi za krzno. Imas vo posnabdenite petshopi. Vo forma na apcinja ili kapsuli, se doziraat spored kilazata na kuceto. Za da ima efekt treba da se koristat barem mesec dena.

2. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    2.976
    Допаѓања:
    10.301
    Дали е точно дека летен период не прават операции (стерилизација)?

3. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.716
    Допаѓања:
    172.685
    Кај нас тоа не беше случај.. Едното во јули го стерилизираа, а другото исто беше летен месец ама не памтам..

На cooll му/ѝ се допаѓа ова.
  4. 94kickey

94kickey Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2013
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    18
    Здраво, денес открија кај моето куче два тумори, поголеми. Едниот е на мочниот меур, другиот на матката. Кучето е 13 години и со тоа ни посочија дека операцијата е многу ризична... Некој со слично искуство, совет? Кучето крвари од матката, не е премногу ама... Не знам што да правам.

5. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.238
    Допаѓања:
    55.578
    Не верувам дека воопшто не прават, ама генерално се смета поризично да се прават операции во лето (заради пообилно крварење). И за луѓе, интервенции што не се итни, не се препорачува да се прават во летен период. Мене кога вадев крајници ми рекоа да чекам до септември.

На theowndemon и cooll им се допаѓа ова.
  6. BarbaraMorii

BarbaraMorii Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    1.651
    Имам куче кое што го згржив од улица но кучево има Ерлихија.Ветеринарката му даде вибрамицин месец дена со пробиотик.Јас од пиење вибрамицин 1 недела желудникот си го имам хаос направено….А не па 1 месец имал ли некоја вакво искуство?

7. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.245
    Допаѓања:
    3.028
    Да. Ние лани за кучето чекавме септември да залади за да го кастрираат. Се плашат од инфекции ради топлото

На cooll му/ѝ се допаѓа ова.
  8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.136
    Допаѓања:
    161.547
    Прат, ама не е препорачливо. Ако не е итно и можи да почека после летото би било идеално.

9. LoLa♡

LoLa♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2021
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    191
    Здраво,имам куче мешанче бишонче со териерче,сега на 6јуни ќе прави 2м, вакцинирано со 1 вакцина и прочистено од паразити,весело е си игра трча ...сега се искака како проливче,а сабајле нормално си беше,што да правам што да дадам незнам.
    Ми ја препорачаа оваа храна и таа си ја јаде.

Прикачени фајлови:

10. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    11.526
    Ништо не му давај, можи да е потечна столица, ако веќе се зачести на 2,3 саати тогаш е пролив и ќе го однесиш на ветеринар

На LoLa♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  11. am1121

am1121 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2022
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво, имам 6 годишно куче со воспалени крајници и една мала воспалена жлезда во пределот на препонот (не се гледа, но на допир се чувствува). Температура има околу 39 степени, но се останато е супер, јаде, трча, столицата е најчесто нормална (има денови кога има помека, но не се чести). На крвната слика му покажува дека има ниски бели крвни зрнца и гранулоцити, и високи лимфоцити и MCV. Дали се големи шансите да станува збор за некој вид на лимфома или можно е да е само некакво обично воспаление што се лекува? Има ли некој со вакво искуство?

12. fangirl17

fangirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    2
    Здраво, искуства со пансионот за кучиња Киско?

13. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.269
    Допаѓања:
    41.158
    Имаме куче 13 год старо, предходна среда почна да повраќа жолчна киселина и одбиваше да јаде, не идеше во вц, одма следен ден на вет и му рекоа крајниците се воспалени, ант за крајници му боцкаа три дена ама кучето немаше подобрување, дури стана ептен лошо. Повраќање после пиење вода, не јаде и не оди голема нужда, само моча.
    Несреќа се деси пред свадба на брат ми и во целот хаос мораше баш денот кога му е најлошо да го оставиме со комшиката. Цела свадба ја поминавме со пола срце и мисли дома.
    Неделата мајка ми сабајле ми се јави дека кучето е пред умирање, не реагира, не станува и дека тоа е тоа, јас реков нема така да го оставам и барав подобар вет, ни отвори во недела сите тестови направени и дијагноза дека имал срцев удар отекување на црн дроб, запушено срце и отечено, висок притисок. Со многу инекции, инфузии и лекови го врати во живот тој ден, вечерта беше ептен лошо и мислевме готово е, ама се смири и почна да реагира. Вчера беше подобар, рече има подобрување на ехото и крвната слика, му даде и храна во шприц да даваме. Уште е критичен ама денес изгледа дефинитивно подобро.

Цело време пие вода и моча, ама ете нема јадено од предходен вторник, ништо. На инфузии и течна храна е. Не ни какал воопшто. Повраќањето престана во неделата.
    Колку дена може да издржи без храна, исто така денес и лаксатив му дал вет за да му проработат цревата, ама пак не какал воопшто.
    Терапија за срце и притисок ќе пие отсега натаму, за црн дроб една доза и вибрамицин 20 дена.
    Пробиотик и б комплекс заедно со тоа.

Што да направиме да почне да јаде? Ќе прежиивее ли, дали е добар знак што денес е посвеж, си оди и станува, дига глава и реагира, дури сакаше да си спие со нас(обично кога е болен не спие со нас, се крие)
    Ќе полудам веќе, знам дека е стар ама не можеме така наеднаш да се опростиме од него.

14. revolver

revolver Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Улично куче на маало има болви и сакам да му дадам нешто. Дали после ставање капки од ампула треба да се избања кучето? Не би можел да го бањам.

Околувратник исто не знам дали ќе го остави на него, може да го искине или извади.

Апчиња не знам каде се продаваат. Јас сум од Велес

Што би советувале вие?

15. FridaodaMk

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    11.526
    Не треба после ампула да се бања, слободно стави му

16. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    3.497
    Сте ги носеле ли вашите кученца на одмор со вас?
    Моето ќе биде 4 месеци тогаш, никако не ми се остава во пансион.
    Искуство некое....нели би му било жешко на плажа, со песокот, со мочкањето по плажа, како би било?

17. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.463
    Допаѓања:
    5.271
    Ја лично немам, вака од пријатели викаат добри биле. Кафез спијат вака низ двор, м&м се по домашна атмосвера у куќа сите си спијат кај сакаат, дал у дневна дал со газите.. ги шетаат по водно ..

18. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.463
    Допаѓања:
    5.271
    Ја се мислам за моево 11 месеци е, мислам дека е мало 4 месеци не треба на сонце да е постојано, ќе треба да го пазиш, да не касне нешто хахаха ја сум малце параноја..
    Не дека е којзнае што, ама пак обврска е

На pilenka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. FridaodaMk

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    11.526
    Не знам за таму али би ти препорачала во М&М Мартина е супер човек голем љубител, и посветена

20. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.463
    Допаѓања:
    5.271
    Си го оставала? Се мислам за неа, многу пријатно ми звучеше а и многу де задоволни од неа