1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грижа за домашните миленици

Дискусија во 'Дом' започната од snake, 13 јануари 2010.

1. BarbaraMorii

BarbaraMorii Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    1.651
    Незнам дали прашањето е за овде но незнам каде да се обратам.Пред некој период почнав да хранам улично куче кое што беше бркано од секого во малата каде што живеам а кучето е за живи гревови буквално е за плачење..А толку е мило питомо..Но јас немам услови да го чувам можев само да го хранам…Некој период не бевме овде кога се вративме кучето го најдов во ужасна состојба целото со рани…Викнав ветеринар направивме тестови..Излезе дека има Ерлихија Анаплазма и најлошото Лајшманија…Терапиите за лекување се прескапи ветеринарот ми рече можело да стаса и до 1000-1500€ шо искрено тоа е преголема сума што јас стварно неможам да ја обезбедам мислам ретко и кој би можел…Ако го оставам вака кучето ќе умира во болки и маки…А како јас да го однесам да го успијат со кое срце…Да беше некоја по пристапна сума ќе пробав да се снајдам да побарам помош и од блиски но како да ги најдам тие пари..Макар и пола од сумата нема да можам да ја обезбедам од донации…Но сепак срцето ми вели да пробам…Никогаш до сега не сум барала помош за ваква ситуација сама сум се справувала и со финансии и со превоз и со престој а сум лекувала безброј кучиња и мачиња..Дел од нив сум ги вдомила дел останале кај мене зошто немало каде… Но сега стварно сум немоќна сама ве молам да ме упатите да ме насочите каде да се обратам за помош…;(;(;(

2. Mecko

Mecko Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Dali nekoj znae kade se prodava Gps tracker za slednenje na macka ,vnukata ima macka pa saka da i zeme Gps tracker,od kade moze da se kupu

3. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.556
    Допаѓања:
    38.576
    Напиши пост во групите на фејсбук за миленици и побарај помош од некои од здруженијата ако сакаат да помогнат.

4. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    202
    предлог некој пет шоп кој со добри кожни и квалитетни поводници и околувратници

5. Сончоглед

Сончоглед Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    9
    Не можев да најдам соодветна тема, може овде некој ќе знае.
    Сакам да купам куче, не сакам да посвојам затоа што имам неколку специфични раси на ум.
    Предлог за pet shop од каде сте задоволни, и кои соработуваат со responsible breeders?

6. Snowflake92

Snowflake92 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.899
    Допаѓања:
    4.811
    Не сме одгледувачница на кучиња, ама ја паревме кучката наша за да си оставиме едно за нас кученце па имаме останато едно за продажба. Миниатурен шнауцер женско родено на 16.07.24 ако си заинтересирана.

На Сончоглед му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Сончоглед

Сончоглед Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    9
    Благодарам, ама друга раса ме интересира ❤️

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    284
    Pred nekolku meseci jas zedov bison i ne zgresiv.mnogu se mili ne mirisa i ne sanitare.dokolku se odlucis za vakva rasa nema da zgresis.

На Сончоглед и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  9. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.556
    Допаѓања:
    38.576
    која раса?

10. Сончоглед

Сончоглед Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    9
    Pa bi sakala pomeranian, corgi ili Dachshund.

11. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.268
    Допаѓања:
    11.530
    За померанец
    https://www.facebook.com/uvoz.na.site.rasi.na.kucinja?mibextid=ZbWKwL
    За corgi и dachshund тешко дека ќе најдиш кај нас, тие раси не се застапени, единствено да бараш во Србија

На Сончоглед и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  12. Сончоглед

Сончоглед Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    9
    Ti bagodaram!
    Mi kazaa odamna deka imalo pet shopovi ili odgleduvacnici koi sorabotuvaat so stranstvo za rasi kako corgi i dachshund ama ne mozam da se setam na ime ili slicno, zatoa prasav ovde.
    Isto mi e vazno da se responsible breeders, a toa ama ic ne uspeav da najdam vo mk, za niedna rasa

13. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    3.987
    Допаѓања:
    21.534
    IMG-48844f193864ef738c49d03b1014ba1e-V.jpg
    Прво летање, одма на глава кај мене, па кај мм, па кај малата(она се уплаши и плачеше). Па вака на телефон...
    Ептен е маза...

На Snowflake92 и st-el им се допаѓа ова.
  14. Snowflake92

Snowflake92 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.899
    Допаѓања:
    4.811
    Леле имам тигрица, не знам како да го припитомиме, веќе година и кусур ни е дома ама штом се приближиме до кафез се тресе многу, пробував да седам блиску , да давам јаболче и слично, го пуштав и да лета во соба и дур не се врати само во кафез не го гоневме, и не и не. Во дневна е кафезот секојневно не гледа , инаку си пее се најнормално ама штом се приближиме блиску до кафез се плаши.

15. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.348
    Допаѓања:
    16.812
    Сигурно е рачно хранет

16. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    3.987
    Допаѓања:
    21.534
    Да, бебе е, нема ни два месеца уште
    @Snowflake92 јас не се разбирам искрено.
    Ова го земавме во средата попладне, и многу брзо се навикна.
    Не го пуштавме одма, па после полека да земе од рака да јаде, па после раката во кафез и така да јаде...
    Кога се опушти го пуштив

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.348
    Допаѓања:
    16.812
    Различно е кога е рачно хранет тие се питоми.А тигриците се потешки ако не се од бебиња хранени рачно потешко па дури и воопшто не се опуштаат.Многу време им е потребно.И многу им е стресно кога ќе излезат прв пат од кафез и летаат на сите страни па се маваат паѓаат.Уште потешко влегуваат пак во кафезот.

На Цвет88 и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  18. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    3.497
    Ќе може ли мала помош доколку знаете....
    Имам бишонче старо 5 месеци. Пред две недели имаше гасови во стомачето и поврати два пати. Го носевме на ветеринар и ставија две инекции и и дадоа храна од конзерва за гастро проблеми на Ројал канин. За еден ден се среди. Ветеринарот рече, изела нешто што не треба.
    Денес пак исто, гасови има и крчи стомачето, но не повратила досега. Не е јадена од сабајле и стои храната во тањирчето.
    Можам ли некако да и помогнам, да и дадам нешто?

19. Зеленоокатаа

Зеленоокатаа Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2019
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    38
    Здраво, кучето има фатено премногу болви, во двор го чуваме. Пробавме со неопитроид, но не помогна. Со што да ја исчистам изаштитам од болви

20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.716
    Допаѓања:
    172.686
    Ампула, каиш