Дечки, да пишам и овде. Вчера ни се изгуби мачорот кај КАМ во Црниче. Ако може да споделите по социјални мрежи или да ми јавите ако го забележите некаде. Фала
Вие што имате кучиња бишон конкретно или маче, додека не сте дома, сами се оставени? Знам дека имаат оставено храна и вода, ама дали наогате лом по домот, во смисол изгризано или направено беља дома за мочање. Почнав да размислувам за чување дома некое милениче, ама морам и добро да се информирам, затоа што и тоа е член на фамилијата. Дали можам да му пружам се што е потребно и дали јас сум спремна за некој неред дома. Во принцип не сакам неред ама и ова со влакната и гризање многу ме плаши. Колку време можат да бидат сами дома? Ние често сме на пат на пример наутро одиме навечер се враќаме и не знам како сето ова би функционирало а нема на кој да оставиме за чување. Да не биде како зајакот, не сум ни приметила кога каблите изгризал и тоа додека бевме сите дома, кога бевме излезени секогаш во кафез беше А пудлиците ми се ептен мили, дете постојано ми бара ама знам дека после ќе биде цела моја одговорност.
Jas imam maltezerche. Ne pravi problemi koga kje go ostavime doma sam ama nikogash ne bilo povekje od 7-8 saati. Ili incidentno ednash vo godinata da trebalo od sabajle do vecher sam da bide. Bishon i maltezerchinjata ne pushtaat vlakna i a za nuzda kje treba od malo da go istrenirate za nadvor i so pelena vnatre. Nas so obichnite peleni ne ni uspea i gi stavame tie so aktiven jaglen. Oni se privrzuvaat mnogu taka shto mozhno e da ne reagiraat dobro ako se ostavaat prechesto sami.
Размислувај на ова како да имаш уште едно дете дома буквално. Ако сте од оние што не се вртат дома и цело време сте излезени или по патишта, а притоа не можете да го земете кучего со вас, воопшто не се впуштајте во таква авантура. Греота е и тоа суштество си бара внимание и љубов. И за мачето е исто. Посамостојни се и најчесто немаат проблем со тоа да видат сами дома, но сепак истото важи. Во комшии имам едни цел ден не се дома, кученцето - бишонче е дома само оставено, се убива од лаење и веќе почнува да смета на сите соседи. Миленичињата се член на семејството, ако не можете да им се посветите како на дете ич не земајте.
Ох нема шанси за така толку дома само, затоа сакав да прашам, тоа е душа и не би сакала дома да е често само. Јас патувам да речеме еднаш неделно, ама сепак убаво ќе размислам, да ги разгледам сите опции. Инаку сум дома скоро цел ден освен дете кога носам по активности и на училиште. Ти благодарам
Јас чувам бишон и да го ако го оставам само макар на минута лае без прекин а кога е оставено со саати е депресивно или наоѓам хаос дома.Си бара внимание тоа е факт,не е доволно само вода и храна да се остави.Еве утре морам на свадба во друг град на 5 6 саати уште сега мислам како ке го оставам само .
Е тогаш дефинитивно не е за мене штом и на 5 мин мора да има некој. Со дете сум а немам никаква опција некој да го причува. Не во куќата само и во градот сме сами, тогаш во некои подобри времиња.
Здраво дечки, дали некој од тука чува Лагото? Сакаме да земеме, најверојатно во сабота ќе одиме да го видиме душлето. Сакав да ве прашам тие што имате каде и каква храна им купувате? Фала ви.
Дај му обична храна ко за куче или вари му манџи дома. Јас на мпето на почеток варено му давав. Еве го уште е живо, нема гајле. Иначе ако мислиш за Рогато Ромањоло, многу убава раса е. Само не знам каков карактер е и каков е за одржување.
Да за Лагото Ромањоло зборам. Ептен се дружељубиви, социјални и мирни ако така ги научиш, и многу сакаат да се галат и гушкаат. Ќе видиме до сега сопствениците што му давале па ќе одлучиме, јас зборував за специфична сува храна која ја даваат на Лагото зошо се малку специфични, ама сепак фала ти.
Дечки имам маче кое го чуваме во стан. До сега кога и да сме оделе некаде се организиравме со сестра ми и зависи која не е тука другата го чува. Во јануари двете нема да бидеме тука 10 дена и сега јас сум на мисла што со мачето. Дали има некој пет хотел од кој сте задоволни и имате добро искуство или дали знаете некој што се нафаќа за пари да доаѓа 1-2 пати на ден, да исчисти песок, да си поигра и да и даде влажна храна. Имаме фонтана и автоматска хранилка за преку ден, но сепак... Станува збор за Скопје
Размисли како опција за scoober.mk Јас лично не сум користела нивни услуги, но повеќе пати во ваква ситуација сум размислила. Како што видов, они доаѓаат дома им ставаат храна на милениците и сл, или оди кај нив. Разгледај на инста имаат профил
Здраво, имам куче мал раст.. кратка приказна ..заврши на царски рез и стерилизација прилично сериозна ситуација и сме многу вознемирени, четврток докторот ке дојди да направи контрола .. По колку време почнуваат да стануваат за да јадат и пијат.. ја нудиме ама уште е успана можеби е од анестезијата . Како да и ја олесниме оваа состојба ..
Здраво, Чувам две мачки исклучиво дома не одат надвор освен на тераса која што е заградена со мрежа. Вакцинирани, прочистени. Откако добивме бебе едното маче почна премногу да се лиже по нозете и стомакот дури се разрани. Гледам колку што е можно да им обрнувам повеќе внимание и да ги играм. Маж ми дури спие со нив за да не се осеќаат сами бидејќи не ги пуштавме во спална поради хигиенски причини и од ризик за бебето. Како да му помогнам да не се лиже и да не се разранува? Крзното му падна ептен. Инаку да напоменам алергичен е на житарки и јаде посебна храна. 6 ипол годни старо. Другото маче е океј нема никакви симптоми на стрес.
На ветеринар отидете, нека проверат за габична инфекција. Ќе ви кажат дополнително шо да превземите. А можно е и од стрес да им е, ако имате некаква промена во домот бидејќи дома ги чувате.