Грижа за домашните миленици

Discussion in 'Дом' started by snake, Jan 13, 2010.

1. bookslover

bookslover Популарен член

Дечки вие што чувате кучиња, како ги научивте да извршуваат потребите надвор? Ние еве веќе трет ден го учиме, никако не успеваме да го научиме а го симнуваме по неколку пати до доле во трева да мочка бар, и никако не сака, дали се' уште му е страв не знам. Не се сеќавам на нашата лабрадорка колку време и требаше па затоа прашувам вака некој ако имал поскоро искуство.

Дома сите потреби ги прави на пелена, и така си е научен и за тоа нормално беше наградуван, ама сега надвор само посабајле директно од кревет надвор кога го носиме моча и после тоа не сака не знам зошто, па се мислиме дали едната пелена полека да му ја тргаме да остане на една и така да учи.

2. KiT

KiT Популарен член

Ние насабајле обавезно надвор го изведуваме во дворот да мочка, освен кога врне, тогаш на пелена на тераса. Кога беше мало внатре имавме ограда за него и во неа пелена. Во текот на денот, од прилика на секои два часа го изведуваме. Во почетокот правеше бељи на тепих или паркет, сега веќе е супер. Ама треба време и доста трпение додека се научи. А оние за награда што се даваат, ич не ги сакаше па ги дадов на пријатели за нивното кутренце.

bookslover likes this.
  3. Avery

Avery Популарен член

Лично искуство од ветеринар за чистење на забен каменец кај кучиња?

Ме плаши тоа што со целосна анестезија е зафатот, па не би го носела било каде.