Јас мојов го немам носено зашто е поголем од мене и нема шанси да издржи толку време во кола, така да немам директно искуство ама колку што знам потребно ти е нели пасош, микрочип, здравствен сертификат и вакцина против беснило. Зависи како ќе ти се погоди на граница, некад само пасошот ќе го погледнат ради реда и ќе ти го вратат одма, ама сепак за секој случај би ти рекла да си имаш сѐ што треба. За бокс, мислам дека не е задолжително за на граница ама не сум сигурна, да не те излажам.
Zdravo, ke ve molam ako moze nekoj da mi kaze sto e najefikasno za kucinja zastita od krlezi? Kapki stavam, ampula na vratot ama nisto ne pomaga
Имав еден папагал, сега земав уште еден и стариот е малку нервозен. Не знам дали да ги оставам во ист кафез или да ги разделам? Не се тепаат, јадат и двата, ама новиот како казнет е смее само да јаде и постојано стариот го турка да стои во ќош на едно место.. Исто и кога ќе ги пуштам надвор новиот е малку помлад и не лето уште добро ама сака да стои до стариот и ког аќе успее да стигне до него пример на полица или на вратата горе и овој го турка да падне.. И онака е нервозен никогаш не касал а дека доаѓа застанува на рака и каса и тоа силно.. А колку што знам различен пол се..