Јас мојов го немам носено зашто е поголем од мене и нема шанси да издржи толку време во кола, така да немам директно искуство ама колку што знам потребно ти е нели пасош, микрочип, здравствен сертификат и вакцина против беснило. Зависи како ќе ти се погоди на граница, некад само пасошот ќе го погледнат ради реда и ќе ти го вратат одма, ама сепак за секој случај би ти рекла да си имаш сѐ што треба. За бокс, мислам дека не е задолжително за на граница ама не сум сигурна, да не те излажам.
Zdravo, ke ve molam ako moze nekoj da mi kaze sto e najefikasno za kucinja zastita od krlezi? Kapki stavam, ampula na vratot ama nisto ne pomaga
Имав еден папагал, сега земав уште еден и стариот е малку нервозен. Не знам дали да ги оставам во ист кафез или да ги разделам? Не се тепаат, јадат и двата, ама новиот како казнет е смее само да јаде и постојано стариот го турка да стои во ќош на едно место.. Исто и кога ќе ги пуштам надвор новиот е малку помлад и не лето уште добро ама сака да стои до стариот и ког аќе успее да стигне до него пример на полица или на вратата горе и овој го турка да падне.. И онака е нервозен никогаш не касал а дека доаѓа застанува на рака и каса и тоа силно.. А колку што знам различен пол се..
Стерилизација на маче 5000 денари? Луѓе ако знаете каде е поефтино да ми препорачате, или секаде е толку... Некако скапо ми е.
Добар ден, Имам женка кокер со педигре за парење. Дали има некој од вас што поседува кокер среден раст мажјак, кој би бил заинтересиран за парење? По можност во Скопје или Штип, или Источна Македонија. Бладорам однапред.
И ние се мислиме за кастрирање. Ми го фалат во Капиштец кај Димче, Ветеринарен центар ама уште се мислиме.
Имам две златни рипки, едната има чудни движења како да нема рамнотежа нагоре и некогаш се превртува. Некој слично искуство ? Ве молам за совет.
Bev mu dade nekoe apce sto traelo do 6 meseci demek za krlezi takvi raboti i plus vakcina,mozno li e od trevata da fakja?
Какви папагали се? Ако не се трпат, стави ги во посебни кафези. Може да има неколку причини за ова. Колку често ги храниш и дали можеби им даваш повеќе отколку што треба? Може да се презасити. Колку често ја менуваш водата? Куглите треба почесто да се чистат. Златните рипки бараат повеќе простор, ќе растат, а и две се, може и тоа да е проблем.