Грижа за домашните миленици

Дискусија во 'Дом' започната од snake, 13 јануари 2010.

1. ♡☆♡

♡☆♡ Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2024
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    79
    По едно ливче дневно, на 5 до 6 дена водата, а за простор сигурно им е малку...

2. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    5.907
    Тигрици ама се сакаат сега.:rofl:

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    2.524
    Од каде купувате играчки и занимации за поголем раст кучиња?

Му купувам од оние гумените топчиња и коски, абе ни една недела не ги остава читави. Сѐ живо испокина, сакам да најдам нешто поиздржливо барем месец дена да му потраат, али чисто сумњам дека постои такво нешто. Ќе им го најде одма чарето. :D

На LibreGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.366
    Допаѓања:
    84.471
    Колку време е така?
    Работев краток период во пет шоп, знам дека куглите се зезнати и газдата не ги препорачуваше баш. Плус, менувањето на водата е стрес за рибата. Мислам дека продававме некои прочистувачи за вода, вака нешто.
    https://prijateli5.com/prodavnica/a...entiva/akvasana-za-zlatna-ripka-100ml-prodak/
    Побарај.

На LibreGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    9.532
    Да провериш во Комбо, Џамбо, ние обично му бараме некои такви тврди коски ама и тие парам парче ги прави..Многу ретко се наоѓа нешто што не е гумено :D

На LibreGirl и Panda00 им се допаѓа ова.
  6. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    2.524
    Значи сите кучиња се исти. :D

Ние по дома без папучи шетаме, еден пар не ни остана читав. Што мерак ќе имаше толку да краде и да кине папучи не знам. И ја очекувам играчките да не ги кине... секако, нема грешка. (facepalm)

На LibreGirl и bookslover им се допаѓа ова.
  7. Albertos

Albertos Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2015
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    423
    ако не сте се снашле,
    Kaj dr. Marin во Аеродром последен пат беше околу 2500 ден.

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    5.907
    Вие што чувате куче во стан, лесно се учи ако е мало?

Дали е премало месец дена старо кутре да го земам, може да јаде само или ќе треба некое млеко?
    И дали би се дресирало лесно особено за вц со оглед на тоа што не е раса обично куче е?

Едит: И кога прв пат смее да се бања?

Последна измена: 14 јуни 2026
  9. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    9.532
    Лесно ќе го научиш да мочка, кака на пелена, ќе го насочуваш таму и ќе му даваш грицки кога ќе мочка/кака таму и ќе се научи. После за понатака ќе мораш по неколку пати на ден да го симнуваш надвор, за да се научи инстиктивно дека треба да врши нужда. Месец дена не е многу мало ама може да цивка и плаче откако ќе го одделите од мајката.

Кучињата се препаметни а со храна и грицки учат сѐ.

За бањањето ќе се консултираш со ветеринар, меѓутоа ако нема потреба нема да го бањаш, не е убаво и често да се бањаат.

А инаку ако е месец дена старо сметај дека ги нема веројатно примено првите три најважни вакцини и може да не можеш да го вадиш воопшто надвор, и да чекаш уште некои 2 месеца додека можеш.

На Panda00 и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  10. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.598
    Допаѓања:
    55.693
    @theowndemon Како поупатена да те прашам, вдомив маче кое има околу 2 месеци, пред десетина дена му дадов осминка Бихелдон за прочистување, ама не извади видливо глисти низ измет, го пратев два дена внимателно:$:lol:
    Треба пак да му дадам без разлика што нема глисти? Во пет шопот ми рече да му дадам пак. Чат џпт вика не штом не исфрлило глисти.
    И сега што да правам?
    Исто ме интересира кога да барам ветеринар за прва вакцина?
    Имам изгубено маче од парво вирус;( многу се плашам сега и сакам да го средам што поскоро.
    Исто читав дека за жал постоеле многу мутации на вирусот сега и дека некогаш ни вакцината не штитела доволно:worried:

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  11. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    15.169
    Допаѓања:
    185.980
    Јас би му дала пак. Прво прочиствање секогаш на два пати, како шо ти рекле во пет шоп. Исто ако некогаш има паразити - пак два пати. Во иднина ако остани чисто, по еднаш можиш и ќе е доволно.

За вакцини и општо се, јас се крстам во Владе во Animal Care Clinic, на паркингот зад трите кули. Мене тој и мачор ми има оперирано и тој ми вакцинира животните. Јас со цела душа му вервам.

И знам дека е стресно со вируси, мојов еве 6 години и од лани надвор го немам изваено зошто некој вирус имаше од пуст страв. Ама вакцината е та шо е, подобро со неа него без неа. Ќе биди во ред, важно боцни и чувај го изолирано по инструкции на вет, зошто после вакцина најлесно можи да закачи нешто и мора да е на чисто.

:hug:

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.598
    Допаѓања:
    55.693
    Фала ти. Ќе му дадам сега пак осминче:hug:
    Да, знам каде е Владе, пред неколку години имав лечено маче таму, знам сите го фалат, ама искрено јас не бев баш задоволна. Не му обрна баш многу внимание на мачето. Пре би го одбрала Мано или Чупона, имам океј искуство со нив и јас и мои пријатели, посебно со Мано.
    Сепак фала ти:hug:

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  13. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    15.169
    Допаѓања:
    185.980
    Чупона немам одено, Мано одев долго време. Супер се и двата ама за едноставен проблем одев секој месец за третман шо Владе го среди од два пати. И ко дојде време за операција и кастрација некако ептен инстиктивно Владе го одбрав. :D Знам дека личи незаинтересирано ама мислам дека е убедливо еден од најстручните шо имаме.

:hug:

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.