Грижа за домашните миленици

Дискусија во 'Дом' започната од snake, 13 јануари 2010.

1. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.663
    Допаѓања:
    11.238
    Јас прв пат слушам за форестото такви коментари. Ние на лабрадорката наша 10 години ѝ купувавме форесто никогаш ништо не ѝ било, сега и на нашето кутре му купуваме форесто исто никаква реакција. Колешки околу мене исто со форесто.

И ампула ти е решение ама ти е краткотрајно. Е сега можеш да пробаш со форесто и да видиш како ќе реагира па ако нешто се нафрли или слично, да продолжиш со ампула.

На eliesaab, Snowflake92 и theunforgiven им се допаѓа ова.
  2. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.019
    Допаѓања:
    4.889
    Nie koristime foresto i scalibur zavisno od sezona foresto kako podobro prolet go zemame do esen obicno. Ne sme imale problem. Za tabletite imam slusano deka davaat mn negativni efekti do epileticni napadi paraliza i slicno

На theunforgiven му/ѝ се допаѓа ова.
  3. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    2.300
    Здраво, дали некој има позитивно искуство во поскоро време со некој хотел/пансион за миленици (во Скопје) поточно за куче ме интересира?

4. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.551
    Допаѓања:
    11.084
    АвАв во Злокуќани ама не знам дали се затворени пошто имаше скандал некој.

5. Amellie

Amellie Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    429
    Дали некој може да сподели искуство со шишање куче во 5Центар во East Gate? Се работи за возрасна кучка (11 години) дома си ја чуваме во стан.

Минатиот пат после шишање доби габична инфекција, па сакаме да смениме салон, си велиме да не е од шишањето.

6. Шашава

Шашава Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2023
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    56
    Здраво, имам мало маче старо 2-3 недели. Во консултација со ветеринар, а и дека беше недела ми рече да му давам кравјо млеко. Денес му купив млеко во прав. Ќе ставам слика од него. Ако некој има користено такво да ми каже како го подготвува, во кој сооднос. На него пишува 1 лажица на 150-200мл вода, ама сепак не знам колку е добра. Направив по тој сооднос, не сака баш да го пие.

Прикачени фајлови:

7. Hellena Oreiro

Hellena Oreiro Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2023
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Ако прашуваш за др Владе од Битола, арогантен е, но сепак стручен во неговата област. Јас го однесов моето куче за операција на тумор од тестисите и бидејќи беше старо 12 години ми препорачаа за кај него заради инхалационата анестезија. Супер помина цела процедура убаво го третираше, само односот му е таков, кога го прашав колку е опасно да не се разбуди ( нели сите што си ги сакаме милениците исплашени сме и сакаме некој утешителен збор) , ми вели: Е сега како ме праша ти, како да ти кажам сега кога ќе патуваш со колата што мислиш дали ќе направам сообраќајка или не..

8. QueenK_

QueenK_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2022
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    Zdravo, moeto kucence cel den nisto ne jade ne pie ni voda i povrakja. Ne saka nii da igra. Od sto moze da i e ve molam pomos, zagrizena sum.

9. Mrs. right

Mrs. right Форумски идол

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    5.125
    Допаѓања:
    21.446
    Под итно на ветеринар!

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  10. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    15.196
    Допаѓања:
    186.284
    Бевте на ветеринар? Ако не - видете кај има дежурен зошто си пишала касно. Јасни знаци дека не е во ред нешто кај миленик е: одбивање храна и вода, па дури после го симптоми како повраќање, пролив, губење на енергија итн. Кај тебе ги има двете. Третото е мониторирање измет. Ова е итен случај за на ветеринар со информациите шо ги даде. Дали е тровање или вирус да знајш во моментов не ти менва. Ти менва ко ќе видиш симптом шо е алармантен одма да однесиш миленикот на вет.

На bookslover му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.663
    Допаѓања:
    11.238
    Обавезно на ветеринар, може да има труење некакво.

На Panda00 и theowndemon им се допаѓа ова.
  12. Шашава

Шашава Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2023
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    56
    Здраво, имам мало маче старо околу еден месец. Мајка му го отфрли и го хранев со формула, но доби дијареа. Од дијареата доби пролапс на дебелото црево. Го однесов на ветеринар и го зашијаа, ми дадоа таблети за дијареата кои треба да ги прима 10 дена. Денес е 4 ден и веќе нема дијареа и не знам дали да му ги продолжам или да престанам со нив, да не добие запек. Инаку му давам јуниор храна блендирана со малку вода бидејќи млекото не го сакаше.
    Секое мислење ми е важно.

13. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.663
    Допаѓања:
    11.238
    @theowndemon

14. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    15.196
    Допаѓања:
    186.284
    Не знам. :D Јас би рекла ако ми е речено да прима 10 дена, проблемот нема да се реши на 10тиот ден точно, туку порано. Јас се држам до то шо ми вели ветеринарот. Ако ти е мисла да преќиниш апчиња зошто нема мака - јас би прашала. Јасно ќе му кажам дека ми е страв да не напрај запек и дали има таков ризик од апчињата. Прашај дали да преќиниш или сепак уште треба. На крај на ден не сме вет и не знајме каков ефект ќе има ова и какви апчиња се.

На Шашава му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Шашава

Шашава Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2023
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    56
    Ти благодарам, ќе прашам :)

16. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    156
    Здраво земавме малтезер па ме интересираат неколку работи . Кучето е стар о11 недели прими 2 вакцини прочистено е и сосема добро надвор сеуште не го изнесуваме. Само дома не останува ама и кога некој од нас излегува плаче и цивка некоја минутка па се смирува . Моите прашања се во однос на тренирањето на пелена . Имам поставено пелена на околу 2 метра од местото што му е негово а неговото место е одбележано со подлога која е цврста намената за играње на бебиња 2х2 метри . Тоасекако има на располагање 50 кв површина дома . Не е затворено во ништо досега . Но од 01.10 ке треба да останува само отприлика некој 3-4 часа додека не се приберат децата од училиште ама тие се големи ке можат да го симнати да го прошетаат а утринската прошетка ке ја реализирам јас . Е сега кај него е изразена фазата гризење а и добива моменти на растрчување со ржење и лаење што верувам е дел од нормалниот развој . Прашањета ми се неколку дали да земам оградица како playpan и да го затворам за тие неколку саати кога ке биде само . Во тојслучај пелената ке треба да сепрефрла внатре нема ли тоа да го збуни како 2 места. И уште нешто тој често завршува работа за мочкање на неговата бебешка подлога наместо на пелената па се мислам дали го буни ? Зашто веке не прави беља на паркет на пример теписи немам ... Ви благодарам

17. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.613
    Допаѓања:
    15.786
    Да ве прашам тие што имате мачиња од каков звук или мирис бегаат?
    Имам по дворот 10 мачиња наизменично доагаат, не ми сметаат што ми се по двор, и на маса што се качуваат ама луѓе само што отворам вратата наутро мириса на мочки и каки. Цел двор ми е лом. Ова секојдневно со мм чистиме со четка прашок и сјај, буквално рибање е. И секој ден иста песна. Имам такво од Тему како вибрации и звук што испушта ама нема фајде.
    Пола цвеќиња се уништени, саксии од каки лом, стварно не можам на комшиите мачките да им ги чувам, само немојте со тие совети. Јас кога имав маче дома си го чував, плус алергична сум на мачиња затоа и не смеам да чувам.
    Пред 2 дена напрскав со омекнувач ама нема некое фајде, мм со оцет прскаше, што намислат тераат. :envy:
    Ај да е барем едно, ова не се трпи миризбата и нечистотијата. И ставав и земја посебно за тоа, за да не прават лом по бетонот, плочките и цели саксии ама нема фајде :@ Да е едно може ќе има фајде, вака за цело маало мачиња стварно не можам да трпам |(