ХУМАНИТАРНА ПРЕДНОВОГОДИШНА ЗАБАВА во ЧИЛИ БАР Public Event · By Anima Mundi - здружение за заштита на животни Sunday Time 9:00pm until 12:00am Драги пријатели, Еуфоријата на празниците започнува, но вие може и да се забавувате и помогнете таму каде што помош е повеќе од потребна! Анима Мунди, предводени од Марта ♥ , повторно организира предновогодишна забава за собирање помош за бездомните животни и ве кани да се приклучите! За одлична забава гарантира ИГОР КАЛЦ, Dj на кој сме му преблагодарни за желбата да им помогне на животните -ова го прави без финансиски надомест. На 25-ти декември во Кафе бар ЧИЛИ имате можност да дојдете и освен да се забавувате, оставите ваша донација (може и да е нематеријална – храна, лекарства, витамини..) или купите некој од производите кои ќе бидат изложени – СО ШТО ЌЕ ОВОЗМОЖИТЕ ЛЕКУВАЊЕ, ИЛИ ХРАНА НА ЖИВОТНИ ОД УЛИЦА.. На забавата ќе биде достапен инфо материјал, од кој може да земете извесна количина и потоа ја помогнете неговата дистрибуција. Со нас се се разбира „Купете со љубов„ – Деа и Ана со својот преубав накит, чија заработувачка оди за помош на животните. Доколку имате некоја идеја плус да забавата биде поуспешна, чекаме на ваша сугестија.... до тогаш да не должиме..... се гледаме во Чили!!
дали смее да се избања кученце на 1,5 месечна возраст или сеуште е мало? после тоа ќе биде бришено со топли крпи и чувано на топло.
Домашни миленичиња Абре луѓе, пак јас со мојот проблем, не можам и не можам да ја научам мојава кучка да иде надвор у ВЦ. Дали јас не сум способна за тоа или е нешто друго во прашање не знам. Помагајте, пробав со се, освен со некои капки што се зимале од пет шоп, па после по мирисот оделе или не знам што. Ај ако некој има искуство со тие капките пишете
Општи прашања Девојки ај некоја ако знае, дали има апчиња за мачиња со кои им поминува желбата за парење? Му најдов женска на мојов, ама не е како него и несакам да го парам со таа и е сестра ми е против, ве молам ако има апче некое да му помине желбата пишете кое
ti baras privremeno resenie ??? Jas so zenkata macka go resiv so oprtacija i se ratisav od mali macinja 2 pati godisno nemozev kraj da mu najdam a zal mi bese na ulici pa baraj poznati prijateli ! Sega sum mirna od neja i masala se zdebeli od togas kako slonce se napravi ! Sega imam edno drugo masko i za nego se mislam ako doznajs nesto napisi greota mi e da go kastrirame od odma ! [mod-kirilica:3tk21hky][/mod-kirilica:3tk21hky]
Домашни миленичиња Еве линк и мислам ќе ти помогне http://www.kupimilenik.mk/vest/130/Kako-da-go-nauchite-vasheto-kuche-kade-da-vrshi-nuzhda Инаку проблемите за домашните миленици мислам дека треба да се пишуваат во темата http://forum.femina.mk/dom/griza-za-domasnite-milenici-t4925/
Оставив оглас на ФБ страната, ќе оставам и овде. Ве молам, ако имате, или ако знаете некој што има персиска мачка - женска за парење контактирајте ме пред да се самоубијам
Домашни миленичиња Луѓе на мачето мое да му извадам пасош колку ќе ме чини? И мора ли да има педигре?
Домашни миленичиња Имам папагалче од најобичните е,го земав пред 4 дена и цело време само дреме,ни мрда ни ништо стои во една положба и јаде многу малце а вода ич не пие,незнам што му е,дали му треба време да се навикне на просторот или незнам што да му правам,ако некој се доближи до кафезот одма скока,многу е исплашено а никој не го закача. Ако знае некој нека пише.
Домашни миленичиња Му треба време да се прилагоди на новата средина, ништо не му е ако е мирно, не се секирај... Му треба дали недела дена да се навикне, а можеби и месец, ништо страшно.
Здраво девојки, па и момци Сакам да ве прашам нешто поврзано со домашни миленци...т.е куче (Pit Bull). Претходно сум чувала многу кучиња расни се разбира но сега сакам повеќе да знам од лично искуство нешто повеке за одржувањето на крзното на кучето...поточно имам слушнато дека се дава калциум или можда се премачкува со нешто за да нема непријатна миризба и да биде по мазно. Ако знае некој да ми каже но не само за влакното, туку за целосно одржување на Pit Bull.
Да секако Google се подразбира...ама сакав да знам нешто од лично искуство и нешто што навистина е ефикасно.
Пивскиот квасец е многу добар за крзното на животинчињата. Купи си во аптека и ставај по лажичка во јадењето. Да мора. Освен педигрето значајно е и сите вакцини да се примени. И е прилично комплицирана постапката а и скапа над 100 евра. Посебно е скапа анализата на крв која се праќа во странство. За кучиња и мачиња постапката е иста.
мачорот не ми го сака кутрето, дека е ново и не може да го прифати, кога се во близина се подига онака кај рбетот ко да ќе нападне. како да ги здружам, т.е. да го натера мачоров да го прифати малово? еден месец веќе е вака, мака мачам.
Дали може да ми кажете нешто повеќе за папагалите ? 2-3 пати имам чувано и сите ми умираат незнам од што затоа сега сакам добро да се информирам пред да земам да чувам друг... Греота е
девојки имам папагал веке од вечерта за нова год.поклон ми е.се опушти малце и почна да пее само од едно клипче на јутуб кога му пуштам.нешто му е стомачето подауено дали некој знае што е? инаку тигрица е
сега не му е ништо за џабе испаничив.прв пат чувам папагалче ке може ли некоја од вас да ми даде некој совет околу тоа што јадат освен просо.и креда му ставив неке да ја гризне.морков и тоа не го сака само 1 месец е старо,11 дена е кај мене пее само кога ке му пустам клип од јутуб и машко е
Така што го дуе стомачето ич да не се секираш, ништо страшно не е, само така си воздивнува како и ние луѓето што правиме Оди во некоја пет шоп и прашај за папагалче што те интересира, храна ова она и ќе ти кажат Еве неколку мои совети што сум ги дала на други феминки, сметам дека и тебе ќе ти помогнат Ги има на претходните страници