Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грижа за домашните миленици

Дискусија во 'Дом' започната од snake, 13 јануари 2010.

1. dancing.in.the.rain

dancing.in.the.rain Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    142
    Е фала ти многу, а вакцината против беснило е посебна, така?

2. Black.Beauty

Black.Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    Да, посебна и последна е, која кучето ја прима еднаш годишно на истиот ден од првата вакцина :)

На dancing.in.the.rain му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Од 6-8 недели е првата,на 15 недели е ревакцинација и после 1 година има пак ревакцинација.За беснило се вакцинира кога достигне полова возраст поздрав! :D

На dancing.in.the.rain му/ѝ се допаѓа ова.
  4. love.summer

love.summer Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    24
    Знае ли некој на колку време треба да се капе мачка?

5. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Не ни треба да се капе таа,но веќе ако е потребно не се препорачува повеќе од 6 пати годишно!Јас мојата уличната што ми е оти влегува дома ја капам редовно но знам дека не треба.А имам и друга која си ја чувам внатре и ја капам во 2-3 месеци еднаш! поздрав :D

6. The.Complicated

The.Complicated Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    235
    Кученцево мое, 4 месеци има..Многу почна да гризе, ме каса по врат кога го држам в раце, за нога колку пати ме има искасано села заби сум. Поминувам дома, ме каса по прсти..Му купив играчки да си игра, да ги гризе нив, но неможам да го одвикнам од гребење и касање ;(

7. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Така е тоа,побрлавеани се сега имаат црви во гзот! па не се чуди тоа е дел од фазата,и ти си била мала и си правела лудории! ете и јас имам кученце ми ги искина сите чорапи! но не би било лошо да почнеш да го воспитуваш уште сега иако најдобро е потешки команди да се тренира после 6 месец а сега само основните.поздрав :D

8. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    590
    Ако не започнеш со вежби и да го принудиш да те слуша тешко тебе. Имам самојед, сега е 9 месеци и уште ме гризе по малку бидејќи како помал не давав да го допрат а камо ли да го удрат некоја воспитна. Многу проблеми ќе си имаш, едвај го шетам, ич не е мирен а сеа во последно време е заљубен па кога е дома е тажен , само тогаш не гризе хахаха

9. lusi17

lusi17 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    143
    Имам куче хаски и денес беше избегана и ја имаа фатено кучиа други улични и некое ја имаше фатено за ногата и му имаше направено рана и ставив јод ама многу бегаше и не можев преврска да и направев Ми ја стај главата на рамото и ми цвилеше :( :( :( .Ми е страв да не добие инфекциа што да направам???

10. lusi17

lusi17 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    143

Таму кај што те гризе стави путер и нема да те каса. :D :D ако не тешко тебе... :lol: :lol: Моето дури беше ,мало гризеше сега има 1 год и 3 месеци и многу е умна ама некогас и знае да изеде накоја кокоска :lol: :lol: :lol: :lol:

11. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Добро е тоа што јод си и ставила,инаку ако не е вакцинирана против беснило тешко нејзе веднаш да ја носиш на вакцина тие можеби со беснило се кучиња.Од инфекција не плаши се штом си дезинфицирала! поздрав

12. Tanjus

Tanjus Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    70
    Која температура на собата е адекватна за тигриците? :)

13. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.814
    Допаѓања:
    25.442
    Ај кој има папагалче нека ми одговори..
    Значи,почна на малово да му излегува нешто како бело,како брадавица до клунчето.. Барав на интернет што може да е, и пишува дека се работи за некој паразит и дека во екстремни случаи може да се прошири на нозете и на цело лиценце ;( ;(
    Познато ви е?

14. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Па на мене ми стои во дневна каде што седиме и ние.Температурата е до кај 25 степени и до сега не сум приметила нешто да не и одговара таа температура.

15. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Собна!(од 18 + ...)

Познато ни е,но тоа мислам дека се случува само во длабока старост.Јас имав една многу стара тигрица која ја нападна шуга дури кога беше ептен стара и дупки и стори.Остави и вода да се избања и давај и зеленчук и овошје.Би ти рекол да ја напрскаш со хидроген(3%) по паразитот за да падне но може да отиде по очите.Така зајаците мои имаа шуга во ушите со хидроген ги прскав и псоле некое време им ги чистев корупките од паразитот и премивав.поздрав :D

16. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.814
    Допаѓања:
    25.442
    Ама моево не е старо,6 месеци има. :(
    Фала многу инаку,сега ќе пробам се што ми кажа.
    А да не има некое овошје/зеленчук што не смее да јаде?

17. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Се смее да јаде од овошје....инаку пробај со хидроген треба да падне ако има корупки па тек ондак со маст хлорамфеникол би можела да го намачкаш! поздрав :D

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  18. dancing.in.the.rain

dancing.in.the.rain Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    142
    Што кога кученцето треба да остане само? Мал самојед скоро 2 месеци и цело време цифка кога нема некого до него. Сега почнува работна недела и има негде околу 2 3 саати што ќе треба да ги помине само.Како да реагираме на тоа и како да го навикнеме да оно да не цифка додека не нема нас?

19. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Па никако нема да реагирате ќе го оставите само и ќе се навикне на тоа.Првите неколку дена ќе цифка дури да се навикне а потоа ќе престане.Неможите вие цело време да сте до него тоа мора да се навикне да биде и само.

20. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Па мора преку тоа да помине секое кутре.Мора да знае да си најде утеха во себе и да изгради карактер прекросувајќи му на стравот.Преку тоа сите минувале,само немојте да го тешите оти ептен ќе го огалите и ќе ви наметне Алфа статус.Поздрав :D