имам куче женско..нешо на пинч заличува али којзнае што е..дома ја чувам(вдомена е па затоа незнам)..има година и нешо..првиот пат коа доби ни кидна од двор и се спари со комшијата..чувавме 4 пуноглавци дома,со се неа 5. помина и тоа..доби 2 пат..ептен ја чувавме и мислам дека се нема спарено..еве поминаа 2 месеци од тогаш ама нема меше пуштено..валјда не е трудна...него,додека имаше добиено цело време седеше на прозор и квичеше..знам нормално е тоа,али сеа еве едно недела-две цело време ми се џитка на нога(да се пари) и по перници рипа ли рипа..ај тоа,али некако и престана да ми јаде..страв ми е да не не јаде пошо кризи ја фаќаат..не дека ништо не јаде,али не е ко порано(пошо обично и даваме тоа што ние го јадеме-не сме баш во можности само кучешка храна да и купуваме,а за браво кога кје изврши нужда во двор и даваме од оние крцкине кучешки..така си ја научивме уште од малечка) значи некако не ми јаде баш..и крцкиве порано кје се потепаше да ги изеде,а сега и ги даваш и треба 50пати да ги помириса за да ги лапне...треба да се плашам ?да не е и нешто? и онака планирав да ја однесам на ветеринар за некој ден ако продолжи вака,али викам прво да се консуртирам со вас,ако знаете што е работава.
Смени и ја храната, и се гади можда веќе од неа.Јас мојот мачор пример јаде прво педигре храна ќе изеде 2-3 килограми и после неска,па сменам на вискас па после тоа на 7 дејс па на кит кат и така нонстоп вртам вртам оти несака се една иста.поздрав
Кој знае да ми каже зошто едната моја мачка нејќе да јаде..мислам јаде ама скоро ич.. Да не е болна нешто?? Да ја носам ли на ветеринар?? Има ли потреба?? А онаа другана Лили ако треба сите ќе не потепа за јадење.. Кажувајте нешто морам чаре да наоѓам...
Де де,не се секирај,можда апнала нешто друго можда птица фатила ако била надвор и сега неможе да јаде многу.Сепак ако е весела и ако мјаука без да е малаксана се е во ред.Поздрав
Ама таква е повеќе од месец дена..не е баш од тоа што викаш ти..Сепак фала ти ме охрабри многу да не се секирам премногу.Можеби и нема апетит..а можеби храната не и се допаѓа..ќе видам што можам да сторам..и под итно нов вид на храна да купам.
Ако мачето несака да јаде повеќе од два дена, носи го на ветеринар под итно. Обично кога се болни мачките не сакаат да јадат.
Важи..веднаш се јавувам кај `личниот` ветеринар на мојата мачка и ќе закажам за утре. Инаку јас му пишав по меил на ветеринарот, му ја опишав ситуацијата на мачката и рече дека нема место за секирање.И дадов едни апчиња што ми ги препорача за болна ако е (нешто настинка )бидејќи киваше и кашлаше и очите и солзеа.Ете тоа и помина ама сега не сака баш да јаде..Ај ќе видам што ќе се случи..и како ќе поминам на ветеринар.
Хаха епа имам огромно искуство затоа.Значи од пилешкото е.Не и давај пилешко,друго е таа сама да си фати птица а друго е стекот.Поздрав
Домашни миленичиња Ве молам за ХЕЛПППП !! значи вака...имам кученце веке 7 месеца, и кога сум дома сама си бара да мочка на тераса, арно ама додека сум на работа си мочка од кога ја имам на тепихот пред вратата што е за на тераса, и секој ден минам со влажни марамици но пошто се затоплува тепихот поцнува да замирисува малце....има ли некоја од вас фемининки искуство со ваков проблем и длаи знаете неко јако средство со кое би можела да го дезинфицирам местоот кај шо мочка? плссс хелллппп
Домашни миленичиња Ве молааам некој подетално да ми го објасни процесот на добивање кај кучињата... колку им трае, на колку добиваат, на колку месеци прв пат ...?????
oni dobivaat na sekoi 6 meseci kaj mone kuckata sega dobi i trae od 5 do 10 dena.Posle toa ke bara da se pari i nema da znae so pravi treba mnogu da se vnimava zxatoa sto moze da izbega ili da povredi nekoj pozz se nadevam deka dadov dovolno informacii
значи одприлика 2пати годишно. Обилно ли им е ? постојат ли посебни памперсчиња за нив, имаат некои претходно видливи симптоми?
Да прашам,незнам што му е на мачорот мој ама во последно време кашла.Кашла како да му залетнало нешто,чудно ама само навечер.Скоро пола месец кашла.Што може да му биде? Кога ќе го земам со мене да спие или ќе го гушнам се смирува,ама мислам дека би се смирил во сечија прегратка.Освен во на баба ми.Жената брутално го тепа и малтретира.Се разбира во мое отсуство.И сите и се дереме ама не се разбира го фаќа немилосрдно и го треска од земја.НЕ Е НОРМАЛНА.Дали е можно да има некакви психички пореметувања?Инаку си е мирен мачор освен што си прави бељи по дома како и сите други,сакав да кажам не е агресивен..
Да, два пати годишно. Не ти требаат памперси, сами си се чистат таму доле А за симптоми зависи кое куче какво е, скоро истиот процес е како кај нас па може да има зголемен апетит и да го боли мешето, може да лежи и мрзливо да се движи наоколу.. Барем кај моето куче е така, и постојано јаде пред и за периодот. Можеш само на местото каде што спие да и постелеш нешто да не ти извалка се
Имам кученце машко самоједче старо скоро 2 месеци. Се си е супер, си јаде, си игра, арно ама за шетање со ланец живци кинеме. Ние не го форсираме бидејќи уште е мало, и го шетаме со каифче и синџир низ двор, едно десетина минути во текот на денот, колку да го навикнеме да оди на синџирче и до газдата. Ама кучево толкав голем инат тера, што цело време квичи, се тегне, сака да го пуштиш... Дали е сеуште рано, мало е или разгалено па несака да оди? Како да го научам?
не е мало таман е да го научиш уште сеа....е сеа какво е синџирчето? отио ако е околувратник да знаеш дека уште е рано може за тоа цивка...пошто мојата таричка без проблем уште од првиот ден кои и стаив ланец се навикна но не беше околу вратник туку оти тие шо се за мали кученца шо се ставаат под вратот и околу ножињата...тие се за мали и нема да има проблем....пробај со ова и коа ке ја виидиш дека цивка зборувај и смеј и се , викај и БРАВО и трчкај со неа за потебе да тргне и да потрчка...ке се навикне , секое куче има различен карактер, некои се лути, брзи, флексибилни, инатливи....у секое куче постои по малку инат да знаеш така да ти само со убаво објаснувај на кученцето немој да мислиш дека не те разбира, во суштина СЕ ама баш СЕ разбираат...па дури можеш со мимики да зборуеш со него ке видиш како ке сваќа....со среќа !