Сакам нешто да ве прашам..секако оние поискусните.. Можеби ќе звучи глупо и смешно но поубаво да ми се смеете отколку да се јадосувам дека не сум прашала. Сакам да знам дали постои нешто што може да ги смири мачките.. психички !??? Вчера дојде еден огромен мачор во 02 часот вечерта.Јас слушам мјаукање некако многу гласно и срипав од кревет отклучување вратата и право на тераса со веќе подготвената метла да тепам да колам зависи што треба во моментот..И само гледам како мачорот ја дави мојата мачка..Хм..а можеби и не беше мачор не видов во темницата..Сум го удрила така убаво што веќе нема да му текне да се доближи тука.Јас трчам во 2 саатот по улица како луда мачорот за малку ќе ми ја убиеше мачката.. И од тогаш Лили е многу повлечена,исплашена,чудна е, не мјаука нема апетит.. и сега незнам што да и правам..жал ми е кажете нешто ..помогнете ми. Сигурно ќе заборави со текот на времето..ама дур заборави ? ШТО ДА И ПРАВАМММ ?????????????????
Хахаха не ја давел туку ја "Силувал " на некој начин :/ Нели им помина периодот за парење па твоја лили ако не се парила или ако 1 пат ја гледа мачорот секако дека ќе и рипи.Неможе да ја дави штом е женско оти само машко и машко се тепаат.Инаку нема шо да и правиш остави ја сама ќе се смири сега е нервозна оти територијата и е загрозена...
Најидеална температура за тие кучиња е есенската и пролетната температура посебно влажни места како по шумите.Сепак не би требало во лето да биде на 30 степени оти ако надвор е 35 степени ќе добие топлински удар,а во зимо добро би било температурата да не биде под -5 степени.Сепак најидеално живеат во границите на 10 степени целзиусови до 20 степени! позз
Моето кученце сега на 26 мај ќе наполни една година. Треба ли пак да се вакцинира,пред тоа го имам вакцинирано еден пат ??? И дали сега ќе му се менуваат влакната на пролет да знам ?? Еве ви слика од него
Да, треба да го вакцинираш повторно.Кучињата се вакцинираат редовно, на година дена , плус или минус еден месец. И да, обично се митарат во одреден период.Ама, тоа зависи и од самата раса. Сепак, околу митарењето не би да навлегувам многу,зошто не сум стручна на таа тема.
Океј фала,инаку јас видов мачор/мачка како ја гризе за вратот...штом така викаш сигурно била мачка. Ај ќе ја оставам,ќе и помине..веројатно!
Мојот кокер има 10 години и никогаш не примил вакцина за беснило.Останатиот коктел од вакцини го прима редовно, на година дена. Неговиот ветеринар, на кој патем, многу му верувам, ме советуваше дека нема потреба куче кое живее во урбана средина да прима вакцина за беснило.Особено, затоа што таа вакцина кучињата тешко ја поднесуваат, па се јавуваат одредени нус-појави. Исклучок е ако планираш да го носиш во странство.Во пасошот мора да има печат за примена вакцина од беснило.
Шом е за врат мачор е.Да била мачка ќе се скубеле и касале по глава...штом е за врат гарант мачор! поздрав
Iskreno ni jas neznam,i mene toa me interesira.Samo nekade imam slusnato deka vazi 3 meseci ama ne veruvam deka e tocno.
луѓе зашто кучето јаде гомна??? Mојава најде едно смрдливо, си го донесе дома . и го земавме со тоалет, и одма у када на рибање... јас не знам на гомно ли паднала аманннн веќе, мислиш не ја раниме, мореее ко пинцеза ја гледаме, дури и сервирано на маса и е се, на столче си седи, и она опп гомна да јаде
Чисто за утеха, мојот убавец, многу често знае цела глава да ја пикне во кантата за ѓубре.Па, сега нов изум ни е мермерна плочка врз капакот од кантата! Куче е тоа, како и да го гледаш.Обиди се веднаш во истиот момент да ја искараш за да сфати дека не смее тоа да прави
Aма темно е, татко ми ја шеташе, и оваа си го најде, и го зема не виде татко ми.. не знам зашто така, неколку пати и се има десено, и друг пат гледала гомна, ама не ги зимала, може не и смрделе доволно, пошто ова бездеше